семінар

Розстановки спіральних динамік. Мама. Сепарація. Почуття. II модуль



  • 3200 грн


  • Київ
    26.10.202427.10.2024, початок о 10:00


Цільова аудиторія

Ті, хто хоче по-справжньому стати дорослими. 

Ціль заходу

Самопізнання, психологічне дорослішання, ясність

Програма

Теми модуля:

  • Що важливіше: сепарація чи інтеграція? Лояльність родовій системі як кореневий сюжет життя. Чи є альтернатива родовій системі?
  • Архетип Великої Матері. Моделювання життєвої стратегії. 
  • Спіральна динаміка як універсальна карта опису систем: людини, проекту, організації, суспільства.

З чого починається наше життя? Воно починається з мами. Перша їжа, перший тілесний контакт, перша посмішка. Кожен із нас для своєї мами буде дитиною, скільки б нам не було років. І в цій ролі дитини є багато пасток, адже позиція дитини це найчастіше позиція жертви. Рольова гра «Дитина-Мама» може проявлятися на різних рівнях комунікації і витісняти собою інші наші взаємодії.

На фіолетовому рівні ми пізнаємо близькість. Перебування в утробі - це все ще єдність матері та плоду. Світ і мама тотожні. Але народження у світ цю єдність припиняє, з цього моменту все, що людині доступно в контакті з мамою - це близькість. Сепарація, відділення мами викликає у немовляти плач. Воно все ще сподівається і просить у світу і мами повернути подобу єдності, близькість. Щойно дитина стає на ноги і знаходить свій інтерес, її тягне до пізнання світу. І так само - тягне до мами. Бути вільними, бути зануреним у щось сильне, щось важливе, таке важливе як Мама. 

Але мама це не тільки жінка, яка нас народила, це сильний архетипний символ. Перша базова модель поведінки, яку ми отримуємо в дитинстві, істалюється в психіку як аксіома, як догма. З точки зору немовляти, мати - це Божество. Або іншими словами, архетип. Якщо інші архетипи можна розпізнавати і якось реагувати на них, то архетип Матері поєднує біологічний і психічний досвід. І ступінь дорослішання будь-якої людини можна визначати за її стосунками з мамою. Суть сепарації, процесу дорослішання - це визнати маму людиною, а не Архетипом. І тоді всі інші життєві ситуації можуть вирішуватися з дорослої позиції. Незавершеність дитячої історії з мамою, будь-який конфлікт, внутрішній чи зовнішній, може повернути психіку до дитячої зв'язки «мама-дитина». 

Якщо говорити не тільки про особистісний розвиток, а про шлях трансформації, постать Великої Матері - перше випробування, яке потрібно пройти Душі, щоб розвиватися далі. Щоб перейти на новий рівень, рівень дерзань та особистих інтересів, слід розібратися з місцем мами у своїй голові.

Важливо не втекти від мами, поки вона не бачить. Це не має сенсу, життя таких «дітей» поверне Матері. Важливо піти як Дорослий у своє життя.  А піти вийде, коли є для цього особиста воля, енергія «червоного» рівня.

Поєднання спіральних і сімейних динамік дасть змогу учасникам цього семінару на практиці дослідити свій зв'язок із маминою фігурою й отримати новий досвід і нове розуміння своїх внутрішніх і зовнішніх процесів.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші тренінги у категоріях:Психологія, емоційний інтелектСаморозвитокВідносини, комунікація

Дивіться також усі тренінги в Києві, ЗВО/ВНЗ в Києві, коледжі в Києві, курси в Києві, репетиторів в Києві, роботу в Києві.