Організація й економіка виробництва
- 24 години
- Після закінчення видається Сертифікат
- ТОТ, центр бізнес-технологій
- www.tot.com.ua
- Ольга Пестрецова-Блоцька
-
Щоб зв'язатися із закладом, відкрийте телефон і ел. пошту.
Цільова аудиторія
операційним директорам і директорам з виробництва, керівникам департаментів логістики і виробничих підрозділів, операційним менеджерам, менеджерам із постачання, менеджерам і спеціалістам із складського господарства, логістам, спеціалістам з планування матеріального забезпечення, спеціалістам з координації і розподілу ресурсів, менеджерам з операційних покращень, спеціалістам з оптимізації процесів й ефективності, топ-менеджерам, власникам бізнесу, а також проєктним менеджерам і бізнес-аналітикам на проєктах оптимізації й автоматизації матеріальних потоків і виробничо-логістичних операцій
Ціль заходу
отримати навички побудови комплексної та ефективної системи організації виробничих процесів підприємства (основних, допоміжних, обслуговуючих), систематизувати знання в області управління витратами
Програма
1. Основи управління підприємством
-
Виробничі процеси та їх різновиди (основні, допоміжні, обслуговуючі)
-
Елементи виробничого процесу (виробничі ресурси, використання ресурсів, результат-продукція і виробничі послуги)
-
Операційні підсистеми (JIT, MRP, ERP, TQM, WFMS, LEAN)
-
Організаційні типи виробництва (одиничне, серійне, масове, безперервне, проєкти)
2. Основи менеджменту в компанії
-
Управління підприємством, основні функції управління
-
Решітка менеджера
-
Управлінський цикл
-
Рівні управління виробничим процесом
-
Ролі виробничого менеджменту (керівник виробництва, начальник зміни, інженер-технолог, начальник цеху, бригадир, головний інженер, механік)
3. Основні навички керівника на виробництві
-
Лідерство і менеджмент
-
Ефективний стиль менеджменту на виробництві
-
Особливості управління виробничим персоналом
4. Структура і принципи організації виробничого процесу
-
Потоки робіт, матеріалів, інформації у виробничих процесах
-
Час циклу, час такту, транспортне плече, час виконання технологічного циклу
-
Розрахунок основних параметрів виробничого циклу (при послідовному, паралельному та паралельно-послідовному перебігові операцій)
-
Методи організації виробництва
-
Розрахунок робочих станцій
5. Планування випуску продукції
-
Клієнтоорієнтованість виробництва (клієнт як член виробничого процесу; взаємозв’язок понять попиту, якості та витрат)
-
Виштовхуючі та витягуючі виробничі системи
-
Взаємозв’язок плану продажів і плану виробництва: виробництво на замовлення, виробництво на склад, управління асортиментом, управління взаємовідносинами з клієнтами, управління організацією етапів технологічного процесу, формування незавершеного виробництва
-
Управління ланцюжком створення вартості: карта потоку створення цінності, графічні символи карти, вибір групи продуктів, побудова карти поточного стану, ланцюг процесів, оцінка вартості й оцінка цінності з боку клієнтів
6. Теорія обмежень Голдратта
-
Принципи і прийоми теорії обмежень. Основні поняття
-
Соціальні системи і системне мислення
-
Рішення ТОС для управління виробництвом
-
Суть і структура рішень ТОС для виробництва на замовлення
-
Суть рішень ТОС для ефективного виробництва на склад (виробництво для забезпечення наявності)
7. Стандарти виробництва. Ключові показники ефективності (KPIs)
-
Продуктивність (поняття, формули, взаємозв’язок з іншими показниками)
-
Трудомісткість (поняття людино-годин, зв’язок з показником продуктивності)
-
Ефективність (результативність і ефективність, прибутковість продажів, витрат, активів)
-
Мінливість (стабільність процесів, показників, норми варіації, проблеми мінливості, створення поточності)
-
Час основних технологічних циклів і норми часу (взаємозв’язок з іншими показниками, подовження циклів і збільшення матеріальних потоків, ускладнення управління, принцип управління малою партією)
-
Показники ефективності потоку створення цінності (накладання витрат на процеси і продукти, величина собівартості продукції)
-
Показники ефективності використання обладнання (час простою, вартість переналагодження, вартість простою, час міжремонтних періодів, ймовірність виходи з ладу / надійність обладнання)
8. Системний підхід і використання статистичних функцій
-
Ресурси і управління виробничого замовлення
-
АВС-аналіз, XYZ-аналіз
-
Виробнича програма в різних умовах і її корекції
-
Сезонність – вплив на рівень запасів і щоденна організація роботи
-
Методи динамічних рядів (середня змінна для складання прогнозу продажів)
-
Лінійна залежність, кореляційні функції (лінійна залежність для поділу витрат на постійну і змінну частину)
-
Середньоквадратичне відхилення (коефіцієнт варіації, для встановлення норм часу і величини страхового запасу)
9. Організація підтримуючих виробничих процесів
-
Планування і розрахунок запасів. Середній, мінімальний запаси
-
Управління та контроль запасів. Вартість запасів
-
Транспортування запасів
-
Забезпечення ланцюга поставок
-
Контроль якості
10. Логіка класифікації витрат
-
Класифікація витрат для управлінських рішень (постійні, змінні)
-
Класифікація витрат для визначення собівартості, фінансових результатів (основні, накладні, прямі, непрямі)
-
Поняття повної собівартості і собівартості методом прямих змінних витрат, маржинальний прибуток
11. Логіка маніпулювання постійними та змінними витратами
-
Аналіз «витрати – обсяг – прибуток»
-
Запас міцності, операційний важіль
-
Припущення, прийняті під час аналізу «витрати – обсяг – прибуток»
-
Аналіз залежності між витратами, обсягом і прибутком в умовах багатопродуктивності
-
Значення інформації про витрати при прийнятті рішень про ціноутворення
12. Планування і бюджетування на підприємстві
-
Види бюджетів: операційні, фінансові, генеральний бюджет підприємства. Спеціальні та допоміжні бюджети. Форма надання бюджету
-
Організація бюджетування
-
Бюджетна політика, положення про бюджетування на підприємстві, горизонт і крок бюджетування, принципи єдиної класифікації статей, бюджетування «знизу вгору» і «зверху вниз»
Додаткова інформація
Бонуси
-
розв’язки завдань
-
перелік літератури з управління виробництвом
-
приклади опису бізнес-процесів управління виробництвом
-
приклади стандартів і регламентів виробничої системи підприємства
-
норми часу на виконання різних функцій на підприємстві
-
робочий Excel-файл «Розрахунок виробничих ділянок підприємства», призначений для розрахунку основних зон виробництва
-
консалтинговий супровід протягом двох тижнів після закінчення тренінгу
Інші тренінги у категоріях:Менеджмент, управління, KPIБізнес планування, аналітикаВиробництво, промисловiсть
Дивіться також усі тренінги в Києві, ЗВО/ВНЗ в Києві, коледжі в Києві, курси в Києві, репетиторів в Києві, роботу в Києві.
Коментарі
Невірно заповнені поля відзначені червоним.
Будь ласка, перевірте форму ще раз.
Ваш коментар відправлений і буде доступний на сайті після перевірки адміністратором.