Пояснення понять FOMO та JOMO англійською мовою 

Коли ми говоримо про "пропустити щось", ми маємо на увазі втрату шансу або можливості. Наприклад, якщо хтось пішов з вечірки рано, він може пропустити всі веселощі. Або якщо хтось не склав фінальні іспити, то втратив можливість вступити до коледжу.

Чи ви коли-небудь відчували, що інформаційний потік просто не дає вам спокою? Постійне оновлення новин, перевірка стрічки соцмереж — знайоме? Це може призвести до тривоги, нервозності або навіть стресу. Все це ознаки FOMO — страху пропустити щось важливе. на нашому Ютуб каналі є цікаве відео англійською мовою на цю тему: Пояснення понять FOMO та JOMO англійською мовою | Для рівнів Intermediate+ 

Як FOMO впливає на нас?

FOMO розшифровується як Fear of Missing Out, або страх пропустити щось. Це певна тривога або неспокій, який змушує нас постійно перевіряти новини і залишатися онлайн 24/7. Ми боїмося, що пропустимо щось важливе і не будемо в курсі того, що відбувається навколо. Через це ми буквально "приклеєні" до наших екранів.

Що таке JOMO?

Але не все так погано. Розумні люди вже придумали альтернативу — JOMO. Це Joy of Missing Out, або радість від того, що ви щось пропускаєте. Це означає насолоджуватися своїм вільним часом, роблячи те, що вам хочеться, без телефону, без новин і без турбот про те, що десь відбувається щось цікавіше.

Якщо ви відчуваєте FOMO, можливо, настав час переключитися на JOMO і на деякий час відкласти свої гаджети.

Переваги JOMO

JOMO дозволяє зосередитися на тому, що дійсно важливо для вас, і насолоджуватися моментом. Ви перестаєте турбуватися про те, що відбувається десь там, і починаєте цінувати те, що відбувається тут і зараз. Це може бути прогулянка на природі, читання книги або просто відпочинок без відволікань, або вчити англійську мову по скайпу, як тут https://myenglishworld.pro/ua/online/nhliiska-po-skaipu

Ваш вибір: FOMO чи JOMO?

Який з цих підходів вам ближчий? Чи відчуваєте ви частіше FOMO або JOMO? Ми будемо раді почути ваші думки в коментарях. Не забудьте також поділитися цим постом з тими, кому це може бути цікаво. Пам'ятайте, що ділитися — це піклуватися.

Висновок

Зрештою, ми самі обираємо, як реагувати на інформаційний потік навколо. Можна бути в постійному стресі через FOMO або насолоджуватися життям з JOMO. Вибір за вами.

Дякуємо за увагу! Сподіваємося, що ви знайдете свій баланс між FOMO та JOMO.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси Підготовка до ЗНО/НМТ