2 роки «митного безвізу»

2 роки «митного безвізу»

Український бізнес активно користується процедурою спільного транзиту

🏆 1 жовтня 2022 року Україна приєдналася до Конвенції про процедуру спільного транзиту, розпочавши міжнародне використання електронної транзитної системи NCTS. Це стало важливим кроком на шляху до інтеграції з Європейським Союзом.

📈 За два роки популярність процедури спільного транзиту серед вітчизняних експортерів та імпортерів суттєво зросла.

В системі NCTS було оформлено майже 120 тисяч декларацій, серед яких близько 5 тисяч операцій внутрішнього транзиту.

Особливо вражає приріст — за останній рік кількість оформлених декларацій зросла у 3,7 разів.

У системі управління гарантіями NCTS за два роки Державна митна служба зареєструвала 137 загальних і майже 10 тисяч індивідуальних гарантій. Загальна сума гарантій сягнула майже 450 мільйонів євро. 

📌 NCTS є основою митних ІТ-систем ЄС і є критичною складовою для інтеграції України в Європейський Союз.

Застосування системи NCTS для електронного оформлення декларацій дозволяє значно зменшити кількість паперової роботи. Удосконалення IT-систем митниці покращує координацію та контроль за товарообігом.

В деяких пунктах пропуску, таких як «Ягодин», уже виокремлені спеціальні смуги для транспортних засобів, що перевозять товари за умовами Авторизованого економічного оператора (АЕО) та відповідно до Конвенції про спільний транзит (NCTS). Це дозволяє прискорити процедуру пропуску таких вантажів.

Зміни в інфраструктурі митниці спрямовані на те, щоб зробити процеси більш прозорими, ефективними та відповідними стандартам Європейського Союзу. Це дозволить не лише прискорити рух товарів через кордон, але й створить сприятливі умови для українського бізнесу, що прагне розвивати міжнародну торгівлю.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини Бізнес планування, аналітика Логістика, митниця, ЗЕД