«BAS Малий бізнес»: відвантажувальні документи та інші відповіді на питання щодо відображення операцій

Матеріал наводиться для конфігурації «BAS Малий бізнес».

В цій статті циклу «Питання-відповідь» ми наводимо відповіді на наступні питання:

  • Як сформувати та роздрукувати відвантажувальні документи?
  • Чому у документах продажу при підборі номенклатури не відображаються групи номенклатури?

Матеріал наводиться для конфігурації «BAS Малий бізнес».

Питання:

Як сформувати та роздрукувати відвантажувальні документи?

Відповідь:

Відвантажувальні документи можна сформувати та роздрукувати з журналу видаткових накладних або безпосередньо з документа «Видаткова накладна» в розділі «Продажі» — «Видаткові накладні». Для цього виконайте наступні дії:

  1. Виділіть у списку або відкрийте документ «Видаткова накладна», який потрібно роздрукувати.
  2. За допомогою кнопки «Друк» виберіть друковану форму документа. Щоб роздрукувати декілька документів одразу, виберіть пункт «Комплект документів, що налаштовується» і у формі, що відкриється, відзначте прапорцями потрібні документи.
  3. Параметри сторінки (орієнтація паперу, поля, колонтитули та ін.) можна змінити за допомогою кнопки «Ще» справа над друкованою формою, вибравши команду «Параметри сторінки». Якщо друкується комплект документів, параметри сторінки налаштовуються для кожної друкованої форми окремо.
  4. Роздрукуйте документ (комплект документів) за допомогою кнопки «Друк».

Питання:

Чому у документах продажу при підборі номенклатури не відображаються групи номенклатури?

Відповідь:

Вибір варіантів підбору при підборі номенклатури буде доступний, при налаштуванні: «Адміністрування» — «Налаштування користувачів і прав» — «Користувачі» — «Користувачі» обрати картку користувача та за посиланням «Налаштування користувача» — «Використовувати новий механізм підбору» встановлено значення «Так».

При підборі номенклатури за допомогою обробки «Підбір номенклатури в документах реалізацій», що викликається в документах продажу за допомогою кнопки «Підібрати»,

вибрати варіант «За теками номенклатури». Це дозволить проводити відбір номенклатури за групами списку.

«За категоріями» дозволяє проводити відбір номенклатури за категоріями (наприклад, матеріали та комплектуючі, готова продукція тощо).

Багато цікавого, лайфхаки та новини ви знайдете на нашому Телеграм каналі за посиланням: «ProBAS: просто та оперативно про роботу в BAS»

Ми запрошуємо всіх, кого цікавлять питання правильної роботи, налаштування та моделювання бізнес-процесів у програмних продуктах лінійки BAS, записатися на курс навчання за потрібним прикладним рішенням або по програмуванню в системі BAS.

Якщо Вам потрібна допомога з вибором курсу або визначенням, яке програмне забезпечення використовувати для автоматизації обліку Вашого бізнесу, ми пропонуємо безкоштовні консультації наших фахівців.

Під час консультації наші фахівці допоможуть швидко вирішити ці та інші питання. Запис на консультацію за телефонами: [відкрити контакти](099) 30-099-50, [відкрити контакти](067) 30-067-50

Первинна консультація безкоштовна, залишайте заявку на нашому сайті вже сьогодні!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини Економіка, бухгалтерія та облік Онлайн курси