Чому важливо вивчати англійську мову

Чому важливо вивчати англійську мову

Вивчення англійської допоможе вам досягти нових вершин у кар'єрі та відкрити світ без кордонів. Дізнайтеся, чому англійська важлива у сучасному світі з нашої статті.

Англійська - міжнародна мова світу. Кількість людей, що нею розмовляють становить два мільярди, а офіційною вона є для 70 країн світу. Така статистика вражає і мотивує вивчати англійську уже зараз. Однак у цій статті ми, разом зі школою англійської мови Speak Well розберемо ще кілька причин, чому знання англійської мови є надзвичайно важливим.

Базові потреби

Здавалося б, як знання тієї чи іншої мови впливає на просте життя? Насправді англійська мова зараз потрібна буквально кожній людині. Усі технології сформовані саме нею, починаючи від мов програмування і завершуючи марками автомобілів. Навіть написи на побутових пристроях зазвичай вказані англійською, бо техніка розробляється в англомовних країнах для споживачів з усього світу. 

Під час прийому на роботу важливо знати англійську хоча б на базовому рівні. Навіть якщо це вакансія у сфері обслуговування, наприклад, офіціант у ресторані чи бариста у кав’ярні. Їм варто знати мову, щоб прийняти замовлення клієнтів-іноземців. Для роботи в офісі зазвичай потрібен рівень intermediate чи вище. Це потрібно для співпраці з закордонними компаніями та обробки замовлень від іноземців. Дистанційна робота також вимагає знання англійської, бо більшість програм базуються на ній.

Можливості

Знання англійської мови надає безліч можливостей для роботи та навчання. Праця у міжнародній компанії приносить немалі кошти, а проходження найкращих курсів відбувається саме англійською мовою. Найбільш престижні університети світу знаходяться у Великій Британії або Сполучених Штатах Америки і надають найкращий рівень освіти. А вищі навчальні заклади в інших державах завжди пропонують англомовні програми для іноземців. 

Знаючи англійську, з’являється перспектива більше заробляти на фрілансі, користуючись зарубіжними платформами, оскільки там більше замовників і вища плата за виконання завдань.

Незамінним ресурсом, який надає нам англійська мова є порозуміння між людьми з усього світу. Комунікація з туристами в багатьох країнах світу відбувається англійською мовою. Європейці вивчають її ледь не з народження, і вже у підлітковому віці мають високий рівень та можуть спілкуватися з іноземцями. Існує безліч міжнародних програм обміну, таких як Erasmus+ для дорослих чи Flex для школярів, що надають можливість безкоштовно поїхати за кордон на певний проміжок часу. Безумовно, для участі в них необхідна англійська. Такі програми завжди супроводжуються розширенням кругозору, бо людина вивчає іноземну культуру, знайомиться з різноманітними людьми та помічає відмінності між собою та іноземцями. 

Доступ до інформації 

Англійська надає ще один не менш цінний ресурс - інформацію. Доступ до знань є неймовірно важливим і наразі без нього нікуди. Створення сучасних технологій відбувалося англійською мовою, тому усі мови програмування базуються саме на ній, і їх легше вивчати, знаючи англійську. З’являється можливість опанувати будь-яку навичку, оскільки на просторах інтернету є безліч лекцій, курсів, навчальних відео та підручників з усіх можливих тем. Більшість з них складені саме англійською, оскільки міжнародні науковці та спеціалісти розробляють курси для людей різних національностей. Можливість опанувати буквально кожну галузь науки є неймовірно привабливою і закликає вивчати англійську мову. 

Розвиток мозку 

Дослідження показали, що вивчення мов позитивно впливає на роботу мозку і покращує когнітивні навички. Завдяки постійному вивченню нової інформації збільшується кількість нейронних звʼязків, поліпшується пам’ять, а рівень концентрації уваги і працездатність стають вищими. Розвивається когнітивна гнучкість, тому усі процеси, які виконує мозок, пришвидшуються. Знавці кількох мов набагато краще запамʼятовують послідовності дій, тому їм легше даються технічні науки. Завдяки такому розвитку, функції мозку використовуються більшою мірою, і засвоюється більша кількість інформації. Тобто, вивчення та перемикання між різними мовами є таким собі тренування для мозку, що підтримує його у тонусі. 

Звісно ж, навички спілкування різними мовами також впливають на здоров’я, оскільки мозок регулює усі процеси в організмі. Комунікація двома і більше мовами уповільнює розвиток хвороби Альцгеймера, тому що мозок весь час працює над обробкою інформації і таким чином зберігає ясність. Пришвидшується реакція на подразники, що є корисним як у звичайному житті, так і на роботі. 

Вивчення мов також впливає на психологічний стан. По-перше, при перших успіхах у навчанні відчувається гордість за себе, а коли людина вже може вести діалог іншою мовою, мозок отримує дофамін від спілкування. Чим більше розвиваються когнітивні навички, тим вищою стає якість життя. З’являється мотивація пробувати та опановувати нові знання, бо людина усвідомлює, що має багато можливостей та вірить в себе. 

Розваги

Навчання завжди є цікавим, але собі важливо давати відпочинок. Безумовно, знання англійської мови розширює можливості для розваг. Дивитися фільми та серіали в оригіналі - неймовірно захоплююче. Перегляд в дубляжі ніколи не зрівняється з живою мовою акторів, що передають свої емоції словами. Так відбувається повне занурення в сюжет і проживання тих подій, які передають у кіно. 

З книгами ситуація подібна - читаючи в оригіналі, стає легше зрозуміти, що хотів передати автор. Є дуже багато ще не перекладеної літератури, доступ до якої можливий лише при володінні англійською. 

Американські, британські та й загалом іноземні блогери, що ведуть сторінки англійською, публікують безліч цікавого контенту. На закордонних платформах можна подивитися, як живуть люди з інших країн, і дізнатися більше про західну культуру. Більшість трендів походить з Америки та Європи, тому, знаючи англійську, ви першими дізнаватиметеся про нові події. Зарубіжні новини першими публікуються на закордонних ресурсах, таких як New York Times і BBC, і англійська дає можливість дізнатися про них відразу, не чекаючи перекладу. 

На закордонному ринку дуже великий вибір товарів, і англійська необхідна для їх замовлення. Процес від прочитання опису товару до оформлення доставки поштою відбувається саме нею.

Поїхати у відпустку за кордон неможливо без знання англійської. Спілкування у готелях, ресторанах, магазинах та інших громадських місцях проходить англійською, щоб усі розуміли одне одного та могли надати й отримати якісні послуги. 

Висновок

У цій статті ми розглянули основні причини, чому важливо вивчати англійську. Знання міжнародної мови світу - це не лише про навчання та кар’єру, а й про можливість бачити світ, спілкуватися з різноманітними людьми, споживати контент в оригіналі, бути в курсі усіх трендів та новин і тренувати свій мозок.

Якщо ви хочете вивчити англійську максимально ефективно, команда Speak Well School допоможе це зробити, використовуючи сучасні освітні методики!

Вивчайте англійську, насолоджуйтесь процесом та отримуйте від цього безліч переваг! 


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси Підготовка до ЗНО/НМТ