Питання-відповідь по BAS Бухгалтерія. Зарплата

Сьогодні ми розбираємо питання від наших слухачів по програмі BAS Бухгалтерія на тему «Зарплата».

Сьогодні ми розбираємо питання від наших слухачів по програмі BAS Бухгалтерія на тему «Зарплата».

Питання:

  • Як відмінити робітнику підприємства надання Податкової соціальної пільги?

Відповідь:

Для відміни застосування пільги з ПДФО потрібно створити новий документ «Заява на застосування пільги ПДФО» (можна скопіювати попередній, яким задавали пільгу), вказати дату, яка місить місяць, в якому припиняється надання пільги. В документі необхідно зазначити співробітника, пільгу, яку потрібно припинити, та прибрати прапор «Актуальність».

А більше деталей по заробітній платі та вцілому по роботі у BAS Бухгалтерія Ви можете дізнатись на нашому курсі Використання «BAS Бухгалтерія» https://csoprocom.com.ua/study/kursi-bas-bukhgalteriya-i-upravlinnya-torgivleyu/bas-bukhgalteriya/

Питання:

  • Як призупинити в BAS Бухгалтерія індексацію?

Відповідь:

Для призупинення нарахування індексації у  конфігурації BAS Бухгалтерія потрібно виконати наступні дії.  

Створити новий документ «Кадрове переведення» (меню Зарплата і кадри — Кадрові переведення), встановити дату:  1-ше число місяця з якого має припинитися індексація. Важливо вказати саме 1-ше число. Далі встановити прапорець «Змінити умови оплати праці», на вкладці «Нарахування» видалити нарахування «Індексація зарплати» та провести документ.

У місяці, з якого необхідно відновити нарахування індексації, потрібно зробити зворотні дії. А саме: створити новий документ «Кадрове переведення», зазначити дату 1-ше число місяця, з якого нарахування має відновитися, встановити прапорець «Змінити умови оплати праці» і на вкладці «Нарахуванняю додати вид нарахування «Індексація зарплати». У колонці «Розмірю встановити значення «1». Провести документ.

Питання:

  • Я правильно розумію, що якщо ми будемо приймати одного й того ж співробітника третій раз, то також треба буде створити ще одну, тобто третю картку співробітника?

Відповідь:

Так, ви вірно зрозуміли. Кожен новий прийом на роботу однієї і тієї ж особи — нова картка у довіднику Співробітники. Але одна картка Фізичної особи.

Пропонуємо всім, для кого актуальні питання коректної роботи, налаштування та грамотного відображення бізнес-процесів в програмних продуктах лінійки  BAS, записатися на курс навчання по необхідному вам прикладному рішенню https://csoprocom.com.ua/study/ 

або по програмуванню в системі BAS

Вам необхідна допомога з підбором курсу або взагалі потрібно визначитись: яке ПЗ використовувати для автоматизації обліку Вашого бізнесу? Завдяки консультації наших фахівців Ви зможете швидко та безкоштовно вирішити ці питання: [відкрити контакти](099) 30-099-50, [відкрити контакти](067) 30-067-50.

Не зволікай та залишай заявку на нашому сайті вже зараз!

Первинна консультація безкоштовна!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Економіка, бухгалтерія та облік Онлайн курси Фінанси, страхування