BAS Малий бізнес. Продаж за декількома замовленнями

В цій статті ми розглянемо наступне питання для конфігурації «BAS Малий бізнес»: Як оформити продаж товарів за декількома замовленнями?

Серія статей циклу «Питання-відповідь» призначена для стислого опису вирішення проблем обліку в типових конфігураціях лінійки BAS. В цій статті ми розглянемо наступне питання для конфігурації «BAS Малий бізнес»: Як оформити продаж товарів за декількома замовленнями?

Питання:

  • Як оформити продаж товарів за декількома замовленнями покупців?

Відповідь:

Продаж товарів покупцеві можна оформити одним документом «Видаткова накладна» (доступ в розділі «Продажі» — «Видаткові накладні») на підставі кількох замовлень покупця. Для цього виконайте наступні дії:

  1. У журналі документів «Видаткові накладні» перейдіть на вкладку «Замовлення покупців (до відвантаження)».
  2. Виділіть у списку кілька замовлень покупців, утримуючи на клавіатурі клавішу «Shift» або «Ctrl».
  3. Натисніть кнопку «Оформити видаткову накладну». При цьому створиться документ «Видаткова накладна», який міститиме всі товари з обраних замовлень покупців.

!!! Важливо:

Створити один документ «Видаткова накладна» на підставі кількох замовлень покупців можна лише за наступних умов:

  • Збіг реквізитів шапки документів (організація, контрагент, договір, вид цін, валюта, податкове призначення). Якщо реквізити шапки замовлень відрізняються, програма запропонує сформувати декілька видаткових накладних;
  • Замовлення не містять доставки (вказується на вкладці «Доставка»). За кожним замовленням з інформацією про доставку потрібно створювати окремі документи «Видаткова накладна».

Вас цікавлять питання настройки, початкового заповнення та коректної роботи в «BAS Малий бізнес» та в інших програмах BAS, потрібна допомога з роботою в конфігураціях BAS? – Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: «ProBAS: просто та оперативно про роботу в BAS» 

або телефонуйте/пишіть у месенджери за номерами: [відкрити контакти](099) 30-099-50, [відкрити контакти](067) 30-067-50

Перша консультація або послуги з підбору ПЗ для автоматизації Вашого бізнесу -  безкоштовні, також можна залишити заявку або замовити зворотний дзвінок на нашому сайті!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Бізнес планування, аналітика Економіка, бухгалтерія та облік Онлайн курси