Найкращі підручники для вивчення англійської для дітей

Найкращі підручники для вивчення англійської для дітей

Огляд найкращих підручників для вивчення англійської мови для дітей ⭐️. Виберіть ідеальний посібник для розвитку мовних навичок вашої дитини ✔️.

Навчання у дитинстві є ідеальним для початку шляху в англійській. Діти набагато краще сприймають інформацію, легше запамʼятовують слова та швидше вчаться. Через це вони вже в підлітковому віці можуть досягнути рівня B2 або C1 не матимуть потреби вивчати англійську з нуля у майбутньому. Однак часто зʼявляється питання, якою програмою краще керуватися, чи варто вчити граматику та з якої лексики краще почати? Для цього існує безліч дитячих підручників і ми обрали найкращі з них та створили підбірку, яка точно буде корисною для вас. 

Відкрийте світ можливостей для своєї дитини з веселими та ефективними курсами англійської мови від школи Speak Well School: https://speakwell.ua/courses/angliyska-dlya-ditey-kyiv, розвивайте мовні навички, граючись і вивчаючи нове щодня!

Автентичні підручники з англійської мови для дітей

Особливістю автентичних підручників є те, що вони створені Британськими або Американськими метод і містять лише англійську мову. Через це вони сприяють зануренню в мовне середовище. При їх використанні не застосовується рідна мова, весь фокус йде на іноземну. Автентичні посібники концентруються на розвитку усіх мовних навичок - читання, аудіювання, говоріння і письмо. Саме тому вони складаються з уроків, присвячених кожній з них. Отже, такі підручники є неймовірно хорошим методом для вивчення англійської як у дорослому, так і в дитячому віці і зараз ми розглянемо найкращі з них.

Family and friends - серія підручників, що починається з рівня А0. Кожен урок має певну структуру, що обʼєднує як основні навички володіння мовою, так і лексику з граматикою. Для розвитку читання застосовується техніка Look and say (почитай та подивися), а для правильної вимови звуків вивчаються основи фонетика. Для розвитку навичок письма у кожному розділі є проектні завдання About Me. Водночас у підручнику є багато пісень та віршів для кращого засвоєння матеріалу. 

English for everyone Junior - курс для рівня pre-A1. Кожен розділ має свою тему. Перший урок розділу - це завжди ознайомлення з тематичною лексикою через картинки та виконання завдань. Окрім цього, посібник має дуже зрозуміле пояснення граматики та практичні вправи. У цьому підручнику також присутні пісні для розвитку аудіювання та швидкого запамʼятовування слів. 

Academy stars - автентична серія посібників, ідеальних для новачків, які абсолютно не знають англійської мови. Завдання в книзі стосуються кількох персонажів, представлених у перших розділах. Уроки розділені за навичками або окремо присвячені лексиці й граматиці. Головним у підручнику є те, що кожен розділ має певну тему, слова з якої застосовуються у кожному уроці та в різних контекстах. Також цей курс багатий на вірші та пісні, тому нові слова запамʼятовуються ще краще. Тексти та діалоги повʼязані з персонажами, що створює форму гри для дитини. 

Metro - кожен розділ націлений на розвиток кожної з навичок, а також граматики і лексики, пов'язаної з темою. Наприкінці розділів є узагальнюючий урок з відеоматеріалами та інтерактивними завданнями. До книги йде робочий зошит з додатковими вправами для закріплення вивченого. 

English World - посібник, що також концентрується на основних складових мови. Уся нова лексика та граматика вводиться поступово, а потім повторюється та використовуються в текстах, аудіозаписах та вправах. Особливістю цього підручника є наявність Home school connect - ресурсу для батьків з інструкціями українською мовою щоб допомогти дитині з навчанням. 

Fly high - курс, де є ключові персонажі, що супроводжують дитину протягом усього підручника. Лексика подана разом з картинками для візуального запам'ятовування, а усі тексти і пояснення - це цікаві, наповнених пригодами історій, що заохочують дитину до вивчення мови. Посібник також акцентується на головних навичках і доповнює їх граматичними темами та новими словами.

Oxford grammar for schools - посібник з граматики для учнів молодшої школи. Теми подані в порядку від простого до складного, а в поясненнях використовуються графічні матеріали для кращого сприйняття. Також підручник містить вправи для закріплення кожної теми і розділи з самооцінюванням для відслідковування прогресу. Загалом, усі теми з граматики є такими ж як і в дорослих посібниках з англійської, однак подані в простій та ігровій формі.

Українські підручники для вивчення англійської мови для дітей

Українські підручники є альтернативою автентичним, однак між ними є суттєві відмінності. Часто застосовується українська мова та переклади слів, що позитивно впливає на початкових етапах вивчення мови, але не сприяє зануренню у мовне середовище. Їх корисно використовувати як доповнення до основного матеріалу і як спосіб краще зрозуміти тему. 

Цікава англійська граматика - книжка, що пояснює граматичні теми в ігровій формі, доступній дітям. Казки та малюнки доповнюють кожен урок англійської. Кожна тема подається у вигляді історії, що одразу зацікавлює маленьких читачів. Підручник буде цікавим як для зовсім малих учнів, так і для тих, хто вже закінчує молодшу школу. 

Easy English starter book (Легка англійська - початковий рівень) - словник англійських слів для дітей. Лексика подана разом з малюнками для кращого запам’ятовування. Також підручник містить базові фрази для початку спілкування англійською мовою та ігри для засвоєння нових слів. 

Книги серії “Читаю англійською” - адаптована література англійською мовою для кожного рівня. Зокрема, твори рівня starter i beginner чудово підійдуть дітям. Такі книжки - це як і розважальне читання історій, так і практика reading та вивчення нових слів. У кінці кожної книги є словник з перекладом незнайомих слів, а після розділів - завдання, що перевіряють розуміння тексту. Самі книги продаються у невеликому форматі А5 і є дуже зручними для використання. 

Де можна знайти підручники з англійської для дітей?

Багато які з поданих посібників використовуються у школах, відповідно навчальні заклади самостійно їх купують. Також придбати ці посібники можна в книжкових інтернет-магазинах або завантажити на сайтах з pdf-файлами книг, про які ми розповідали в одній зі статей. Існують магазини, що спеціалізуються на підручниках з іноземних мов, і там теж можна придбати ці посібники.

Якщо ви не знаєте де знайти та скачати англійські книги, радимо прочитати статтю: https://speakwell.ua/blog/de-pochitati-ta-zavantazhiti-knigi-angliyskoyu в якій ви знайдете найкращі ресурси з книгами англійською.

Підсумки

У цій статті ви дізналися інформацію про підручники з англійської мови, зрозуміли різницю між автентичними та українськими посібниками та довідалися, де їх можна купити або завантажити безкоштовно. Бажаємо наснаги у вивченні іноземної мови та легкого шляху в англійській для ваших малих учнів!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси Підготовка до ЗНО/НМТ