Ігрові методи вивчення англійської та німецької мов для дітей дошкільного віку

Ігрові методи вивчення англійської та німецької мов для дітей дошкільного віку

Вивчення іноземної мови в дошкільному віці є важливим кроком у розвитку дитини. Курси англійської та німецької для дітей повинні обов'язково включати ігрові методики. Вони допомагають залучити дітей до процесу навчання та зробити його цікавим.

Вивчення іноземної мови в дошкільному віці є важливим кроком у розвитку дитини.  Англійська для дітей, як і курс німецької, повинна обов'язково включати ігрові методики, оскільки вони допомагають залучити дітей до процесу навчання та зробити його цікавим і захоплюючим. 

Переваги застосування ігор на уроках англійської та німецької мов

Ігрові форми навчання допомагають поліпшити засвоєння матеріалу (слів і граматики) та підвищити мотивацію

Ось ще кілька переваг використання ігрових методів на офлайн і онлайн курсах, а також під час навчання вдома з батьками:

  1. Залученість дітей і мотивація. Дошкільники гарно навчаються саме через гру. Вони активні, вони повністю поринають у процес навчання. Головне – їх не потрібно змушувати вчитися. 
  2. Розвиток комунікативних навичок. Через ігри діти молодшого віку навчаються спілкуватися один з одним, використовувати нові слова та фрази в контексті.
  3. Краще запам'ятовування матеріалу. Ігри сприяють кращому засвоєнню нових слів та граматичних структур через повторення і практику.

Особливості ігор для вивчення англійської та німецької мов

Коли йдеться про ігрові методи вивчення мов, для дошкільників дуже важливо підбирати веселі та цікаві ігри з простими правилами гри. Чим активніше діти включаються у гру, тим швидше з ними можна буде відпрацювати мовний і граматичний аспект програми

Важливо, щоб ігри були інтерактивними і викликали бажання зреагувати, відповісти, виконати дії як в онлайн, так і в офлайн форматі. Дошкільникам подобаються активні ігри, де можна рухатися і взаємодіяти один з одним. 

Не забувайте відслідковувати ефективність кожної гри. Якщо після неї нові навички не з'явилися, а знання не покращилися, то гра або неякісна, або була порушена методика її проведення. 

Ігрові методи для вивчення англійської мови

Ігрові методи для вивчення англійської мови різноманітні, так як охоплюють різні види мовленнєвої діяльності, передбачені програмою. Вони діляться на лексично-граматичні, фонетичні, для розвитку сприйняття мови на слух і комунікаційні. 

Приклади ігор для різних методів на заняттях:

  1. Фонетична гра «Назви слово». Вчитель кидає мяч або іграшку, називаючи англійський звук, дитина повинна повернути іграшку, назвавши слово з цим звуком. 
  2. Лексична гра «Чотири стихії». Дитина показує на одного із учасників гри і називає стихію англійською. Учасник, на якого вказали, повинен назвати тварину, рибу або птаха, який живе в цій стихії. Наприклад, «повітря» — «орел», «земля» — «тигр», «вода» — «краб» тощо.
  3. Рольова гра «Магазин солодощів». Покупці повинні замовляти різні товари. А продавці — називати ціну (числа) англійською.

Ігрові методи для вивчення німецької мови

Ігрові методи для вивчення німецької не відрізняються від методів для англійської мови. Тому наведемо декілька варіантів ігор для тренування різних навичок.

  1. Лексична гра «Wörterlotto» (лото із картинками). Така гра допоможе дітям запамятати вимову нових слів та їх значення.
  2. Пісні, де потрібно виконувати дії, про які йдеться, такі як «Hänschen klein» або «Alle meine Entchen». Наприклад, у пісні «Hänschen Klein» можна показати на шляпу на голові, імітувати ходьбу з палкою, прощання з мамою тощо.
  3. Рухлива гра «Komm mit mir, komm mit». Потрібно виконувати команди, про які йдеться у словах гри. Така гра допомагає дітям запам'ятати команди і утворення наказового способу дієслів.

Практичні поради для батьків та вихователів

Декілька важливих порад для батьків і вихователів: 

  1. Заняття мають бути регулярними — декілька разів на тиждень.
  2. Використовуйте різноманітні ігри для тренування всіх мовленнєвих навичок.
  3. Заохочуйте дітей, хваліть їх за успіхи і підтримуйте їх у випадку помилок, щоб не зникала мотивація.

Дотримуючись наведених порад і використовуючи запропоновані ігри, ви зможете створити сприятливе середовище для ефективного вивчення іноземних мов.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Дошкільна освіта Мовні курси Онлайн курси