Де подивитися фільми англійською. Підбірка корисних ресурсів

Де подивитися фільми англійською. Підбірка корисних ресурсів

У цій статті можна побачити підбірку платних та безоплатних джерел, де можна зануритися у світ кіно англійською.

Перегляд фільмів англійською є дуже корисним методом вивчення мови. Це розвиває навички слухання, які необхідні як під час реального спілкування, так і на екзаменах.

Актори кіно — це зазвичай носії мови, тому їхні розмови є наближеними до реального спілкування, і саме через це стає легше розуміти іноземців. Також можна дивитися фільми з субтитрами й таким чином ще й бачити слова та граматичні конструкції у контексті. Це стосується як нових, так і вже вивчених тем, щоб їх закріпити. Перегляд фільмів допомагає навчитися інтуїтивно розуміти структуру речень та вживання граматичних конструкцій, а також зануритися в мову і почати думати англійською У кіно ми чуємо багато фраз, які native speakers використовують у повсякденних ситуаціях та різних контекстах і тому краще розуміємо, як їх використовувати. У субтитрах можна побачити як пишуться слова та прочитати речення, де вони застосовуються у контексті й таким чином ще краще запам’ятати лексику. Саме тому важливо знати ресурси та сайти, де можна подивитися фільми в оригіналі з субтитрами. 

Netflix 

Неймовірно популярна стрімінгова платформа, де можна знайти безліч фільмів та серіалів на будь-який смак. на сайті багато контенту як в оригіналі, так і в дубляжі. Субтитри доступні різними мовами, включаючи українську та англійську. Також є можливість завантажувати фільми та переглядати у режимі офлайн. Однак, щоб користуватися Netflix необхідно купити  одну з трьох видів підписки — базову, стандартну або преміум. Ціна складає від 5 до 10 доларів на місяць.

Streamlord 

Англомовний сайт, що надає можливість дивитися контент в оригіналі з субтитрами та без реклами. Широка бібліотека фільмів та серіалів містить різноманітні жанри, починаючи від комедій і закінчуючи науковою фантастикою та бойовиками, тому кожен знайде те, що йому до душі. Субтитри також доступні різними мовами. Ресурс підтримує хорошу якість та є повністю безоплатним.

MoviesJoy

На Moviesjoy можна знайти безліч фільмів та серіалів англійською з субтитрами. Жанри варіюються від телевізійних шоу до трилерів і хорорів. Сайт не вимагає жодної підписки чи реєстрації, але представляє досконалі можливості для перегляду — хороша якість, субтитри багатьма мовами та відсутність реклами. Також доступний мобільний додаток, що дозволяє дивитися фільми на телефоні.

Speechyard

Інтерактивна платформа, де можна не лише знайти безліч контенту англійською мовою, а ще й вивчати незнайомі слова. Під час перегляду серіалу достатньо натиснути на слово з субтитрів, щоб побачити його значення, синоніми та використання у контексті. Окрім того, на сайті є можливість додавати лексику в словник, виконувати вправи для закріплення вивченого та навчатися по інтерактивним завданням для ще кращого запам’ятовування слів. Ідеальний вибір і для студентів рівня elementary, і більш просунутих учнів. Окрім серіалів, на сайті є доступ і до відео та пісень англійською, що також є неймовірно корисним для покращення мовних навичок.

UKRSUB

Сайт, де є як англійські, так і українські субтитри, а кіно можна дивитися і в оригіналі, і в дубляжі. Так само як і минулі, цей ресурс містить широкий вибір контенту різних вподобань. Наявність субтитрів українською потрібна для кращого розуміння фільму, натомість англійські субтитри допомагають зануритися в мову та оригінальний сюжет. Однак сайт є хорошим варіантом для перегляду й українського кіно, тому що є повністю україномовним і містить оригінальний контент.

Kinoukr 

Також українська бібліотека з величезним вибором кіно з субтитрами. Серед різноманітних жанрів кіно та мультфільмів точно можна знайти те, що буде цікаво та корисно дивитися англійською мовою. До того ж, значним плюсом є те, що сайт не містить реклами та є повністю україномовним. 

Eneida.tv 

Ще один український ресурс, який надає доступ до фільмів та серіалів як українською мовою, так і англійською з субтитрами. Тут теж відсутня реклама, а контент доступний у HD якості. Окрім кіно, на сайті є ще й велика добірка мультфільмів та аніме, тому кожен точно знайде те, що можна переглядати для задоволення і навчання. 

Youtube 

На Youtube існує багато каналів з фільмами англійською мовою, оскільки ця платформа є дуже популярною та доступною. Дуже часто можна обрати субтитри, а також писати коментарі під відео щоб покращити мовні навички. Великий вибір жанрів, як кіно та серіалів, так і розважальних чи наукових відео та кліпів. Перегляд є повністю безплатним, а рекламу легко пропустити.

Megogo

Відомий ресурс, на якому розміщені як фільми, так і шоу світового та українського телебачення. Для повноцінного перегляду сайт вимагає підписки, але є достатньо стрічок, які доступні безоплатно. Можна обрати субтитри і дивитися в оригіналі або озвучці. Підписка доступна у різних тарифах, ціною від 50 до 200 гривень на місяць. Завдяки їй можна розширити кількість доступного контенту та отримати доступ ще й до телеканалів та аудіокниг. 

Поради для перегляду кіно англійською мовою

  1. Обирайте фільми, які відповідають вашому рівню. На початкових етапах вивчення мови краще дивитися мультфільми або підліткові серіали. Просунутим студентам можна переходити на комедії, фентезі, трилери та інші жанри.
  2. Набагато ефективніше вмикати саме англійські субтитри, тому що під час перегляду стрічок з українськими субтитрами мозок не перемикається на іншу мову, а все одно думає рідною. Українські субтитри можуть бути корисними лише на низьких рівнях під час перегляду складних для розуміння стрічок, де є багато невідомої лексики.
  3. Більш дієво користуватися інтерактивними платформами на кшталт Speechyard, тому що там можна одразу дізнатися значення слова і не витрачати час на його розуміння за допомогою інших словників. 
  4. Водночас не варто шукати переклад кожного незнайомого слова, бо потрібно вчитися розуміти контекст і отримувати задоволення від перегляду. 

Підсумки 

У цій статті ми зібрали ресурси, де можна переглянути фільми англійською з субтитрами, що є безмежно корисно для поліпшення навичок слухання та читання. Більше цікавих статей та порад, ви знайдете у блозі: https://speakwell.ua/blog школи англійської мови Speakwell.ua.

Також ви дізналися поради для кориснішого перегляду кіно як для початківців, так і просунутих знавців англійської. Сподіваємось, що ви скористаєтеся сайтами з цієї підбірки та таким чином швидко зможете опанувати мову.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси Підготовка до ЗНО/НМТ