Де почитати онлайн та завантажити безоплатно книги для вивчення англійської мови

Де почитати онлайн та завантажити безоплатно книги для вивчення англійської мови

Дізнайтеся, де можна почитати онлайн та безоплатно завантажити книги для вивчення англійської мови. Виберіть найкращі ресурси для вашого навчання!

Вивчення будь-якої мови неможливе без використання книг та підручників, й англійська не є виключенням. Доступ до англомовної літератури є надзвичайно важливим аспектом під час вивчення мови, тому що читання книг розвиває словниковий запас, а підручники сприяють розумінню структури мови, граматики, лексики та іншого. Безумовно, необхідно знати джерела, де можна прочитати ці книги або завантажити їх для подальшого використання.

У цій статті ми детально розглянемо як безоплатні, так і платні ресурси, де можна легко скачати книги для вивчення англійської мови та застосовувати її для покращення мовних навичок.

Amazon Kindle

Сайт Amazon — це всесвітня мережа, де продається безліч товарів на будь-який смак. Звісно, серед них є величезний вибір книжок у каталозі Kindle, де можна як купувати книги, так і завантажити їх безплатно. Кількість безплатних книжок складає приблизно 50000 тисяч, а їх жанри варіюються від романтичних історій про кохання до містичних розповідей і детективів. Крім цього, ресурс містить широкий каталог академічної та навчальної літератури у вигляді граматичних довідників та словників англійської мови. Саме тому Amazon Kindle є хорошим варіантом для пошуку та завантаження англомовних книг.  

Scribd 

Scribd — це бібліотека, що містить більш ніж 170 мільйонів цифрових документів, тому тут можна знайти багато як автентичних, так і українських підручників для вивчення англійської мови. Сайт спеціалізується конкретно на документах і саме тому містить багато навчальної літератури. На ресурсі є можливість читання онлайн без реєстрації, а для завантаження у доступному форматі PDF потрібно зареєструватися і завантажити на сайт п’ять документів або купити підписку. Водночас всі файли мають хорошу якість і зручний формат для читання. Крім цього, на Scribd присутні категорії документів, тому можна знайти не лише навчальні мовні посібники, а й академічну літературу, пов’язану з різними галузями. Це для тих, хто хоче значно підвищити свій рівень і дізнаватися інформацію англійською у галузях науки, тим самим вивчаючи специфічну лексику рівня С2. Безумовно, сайт підійде і для тих, хто лише починає подорож у вивченні англійської або знаходиться на середньому рівні й хоче підвищити його, використовуючи підручники. Також підписка на сайт надає можливість слухати аудіокниги, тому таким чином можна розвинути навички слухання. 

Internet Archive

Цей ресурс є величезною електронною бібліотекою, де можна знайти безліч книжок та документів не лише англійською, а й усіма мовами світу. На сайті розміщено мільйони книг на різноманітні теми та жанри, включаючи класичну літературу, архіви старих томів, художні книги, комікси, навчальні посібники з усіх можливих предметів, а також академічні підручники для вивчення мов. Цей сайт буде корисним як початківцям в англійській мові, бо можна знайти багато довідників та вправ для низьких рівнів, так і тим, хто готовий зануритися у мову і читати стару чи наукову літературу англійською. Крім цього, можна відшукати джерела для вивчення інших мов - як автентичні, так і україномовні. Загалом, на Internet Archive завантажено купу книг для будь-яких цілей, тому кожен знайде те, що йому потрібно. Це гігантська бібліотека з чималим вибором літератури. Водночас сайт ще й дозволяє звантажувати файли у різних форматах для подальшого читання офлайн. Internet Archive підходить абсолютно всім: учням, студентам, викладачам, науковцям, лінгвістам, поціновувачам літератури та просто тим, хто дуже любить читати.

Free-Ebooks.net

Free-Ebooks.net є бібліотекою, де можна отримати безплатне членство шляхом реєстрації через електронну пошту, що дає можливість завантажувати до 5 книг на місяць у форматах PDF або TXT. Тут можна знайти не лише художні твори різних жанрів (класика, фікшн чи нон-фікшн), а й багато академічної та навчальної літератури з різних галузей, що буде корисно студентам університетів, які хочуть заглибитися у свою спеціальність англійською мовою. Загалом на ресурсі розміщено близько 50 категорій книг, тому кожна людина знайде щось корисне для себе. Також присутня VIP-підписка, яка надає безлімітний доступ до книжок, пріоритетне обслуговування, можливість читати у мобільному форматі, слухати аудіокниги, отримати доступ до ексклюзивних видань та користуватися іншими функціями. 

Linga

Linga — це мобільний застосунок для тих, хто хоче уважно читати художню літературу англійською. Після реєстрації у застосунку вам надається доступ до чималої кількості книжок та доволі корисних функцій. У бібліотеці на кожній книзі вказаний рівень, тому за допомогою цього можна підібрати відповідну книжку або її адаптований варіант. Режим читання надає можливість виділяти незнайомі слова, дивитися їх значення, переклад, форми, синоніми та приклади й після цього додавати у словник. Словник можна розділити на категорії та вивчати поступово, позначаючи вивчені або нові слова. Linga є дуже корисним ресурсом як для звичайного читання, так і деталізованого розбору текстів та вивчення нової лексики з книжок. Відмінно підійде початківцям і студентам середніх рівнів, які хочуть прокачати reading skills і запам’ятати слова в контексті. Водночас додаток стане корисним для знавців англійської, які просто хочуть насолоджуватися художньою літературою та читати її у зручному форматі.

Рекомендуємо ознайомитися з нашим списком найкращих книг для підготовки до IELTS: https://speakwell.ua/blog/naykrashchi-knigi-dlya-pidgotovki-do-ielts та зробити перший крок до успіху на міжнародному іспиті вже сьогодні!

Усі зазначені ресурси з можливостями читати літературу англійською є дуже корисними для будь-яких студентів. Сподіваємося, що сайти та додатки з цієї підбірки були корисними та знадобляться вам у вивченні мови!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси Підготовка до ЗНО/НМТ