Питання — відповіді: BAS ERP та BAS КУП. Регламентований облік

Сьогодні ми розбираємо питання від наших слухачів по програмі BAS Бухгалтерія / BAS Бухгалтерія КОРП на тему ПДВ.

Питання:

Чи може одна й та ж сама номенклатура на різних складах обліковуватись на різних рахунках?

Відповідь:

Так, у конфігураціях «BAS ERP» та «BAS КУП» одна й та ж сама номенклатура на різних складах може обліковуватись на різних рахунках. Для цього у «Настройках рахунків обліку» (Меню Регламентований облік — Відображення документів у регламентованому обліку — гіперпосилання Настроїти рахунки обліку) на вкладці «Власна номенклатура» потрібно по кожному складу зазначити різні варіанти «Групи настройок фін. обліку», у кожному з яких має бути необхідний набір рахунків обліку номенклатури для конкретного складу.

При цьому в довіднику «Номенклатура» у «Виді номенклатури» на вкладці «Значення по умовчанню» поле «Група настройок фін. обліку» має бути пустим, оскільки в пріоритеті програма використовує групу настройок фін. обліку номенклатури, що зазначена саме у виді номенклатури й налаштування по складах, що описані на початку, в такому разі не спрацюють.

Питання:

При введенні залишків запасів відбувається введення на рахунок товарів. А як бути із запасами: сировина, паливо, запчастини?

Відповідь:

Залишки вводяться за умовчанням всі на 281 рахунок (як товари). Поки ви не налаштуєте Групи фінансового обліку (ГФО) для номенклатури. Потім потрібно буде документи перепровести. Якщо це сировина, ви призначите номенклатурі ГФО з рахунком обліку 201, паливу — 203 і т.д.

Питання:

Чи вивантажуються регламентовані звіти у Медок?

Відповідь:

Стандартно більшість звітів вивантажуються у XML-форматі і їх можна завантажувати у MeDoc. Наприклад, об'єднаний звіт (4-ДФ) стандартно вивантажується лише у Фредо-Звіт. Зі звітами, які вивантажуються лише у ФРЕДО-звіт можна ознайомитись у формі «Регламентована звітність вбудована» (меню Регламентований облік — Регламентована звітність вбудована), вони виділені окремим блоком.

Якщо в програмі вже оформлені податкові накладні, порядковий номер можна відкоригувати вручну.

Питання:

Підкажіть, як в ERP відображати на синтетичних рахунках обліку заборгованості (36, 63) в розрізі й договорів і замовлень?

Відповідь:

У BAS ERP, а також в BAS КУП, аналізувати заборгованість з контрагентами в розрізі документів розрахунків (по замовленнях, накладних) можна лише в управлінських звітах. В регламентованому обліку інформація по взаєморозрахунках йде у стислому вигляді (або лише у розрізі контрагента, або у розрізі контрагент + договір). Це зумовлено тим, що розробники дотримувались такого алгоритму: управлінський облік, відповідно і управлінські звіти, використовуються для детального аналізу та управління підприємством, а регламентований облік накладається на всі документи в системі, що відображені в управлінському обліку, лише з метою складання фінансової звітності.

Тому у звітах по регламентованому обліку вивести додаткову аналітику у вигляді документа розрахунків можна лише через доопрацювання конфігурації програми програмістом.

Пропонуємо всім, для кого актуальні питання коректної роботи, налаштування та грамотного відображення бізнес-процесів у програмних продуктах лінійки BAS, записатися на курс навчання по необхідному вам прикладному рішенню https://csoprocom.com.ua/study/ або з програмування в системі BAS.

Вам необхідна допомога з підбором курсу або взагалі потрібно визначитись: яке ПЗ використовувати для автоматизації обліку вашого бізнесу? Завдяки консультації наших фахівців ви зможете швидко та безплатно розв'язати ці питання: [відкрити контакти](099) 30-099-50, [відкрити контакти](067) 30-067-50.

Не зволікай та залишай заявку на нашому сайті вже зараз!

Первинна консультація безплатна!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Економіка, бухгалтерія та облік Онлайн курси Фінанси, страхування