Онлайн-ігри для вивчення англійської мови

Відкрийте світ англійської мови через онлайн-ігри. Зручно, захопливо та ефективно. Навчайтесь грати та вивчати мову разом з нами.

Сучасні методи освіти вже давно відійшли від нудного викладання теоретичного матеріалу. Сьогодні студенти, що вивчають англійську, мають широкий вибір різних способів, як поєднати приємне з корисним: перегляд фільмів і серіалів, листування з іноземними товаришами, читання. Однак є ще одна річ, здатна захопити як дорослого студента, так і дитину. І мова йде про навчання через ігри. Розважайтеся та вчіть англійську мову із задоволенням, використовуючи нашу добірку онлайн-ігор!

Вивчайте англійську онлайн за новітніми методиками у школі Speak Well та отримайте доступ до захопливого вивчення мови прямо зараз!

Для дітей

Story Maker 1/2

Платформа British Council надає чимало інтерактивів для дітей, що вивчають англійську. Саме ця гра підійде для маленьких поціновувачів цікавих історій. Простий конструктор з привабливими ілюстраціями пропонує обрати жанр (казку, наукпоп, жахіття, детектив, фентезі та пригодницький), головного героя, місце події, інших персонажів і ще трохи деталей, а потім складає невеличку розповідь. Її можна не лише прочитати, а зберегти окремим файлом для видруку. 

Chain word

У неї можуть грати як дорослі, так і діти (але краще заручившись підтримкою батьків). Перед гравцем постають зображення якихось предметів і потрібно ввести їхню назву з доступних літер. Кожна остання літера слугуватиме першою для наступного слова, таким чином утворюючи ланцюжок. Наприклад: egg → garlic → carrot → tomato і т.д. 

Big Describer

Гравець може обрати одну з 30 доступних тем на вивчення базової лексики (тварини, їжа, одяг, частини тіла, числа, алфавіт, кольори тощо). У кожному завданні потрібно буде обрати правильне зображення по простому опису. Краще, якщо хтось старший читатиме та пояснюватиме текст, на кшталт «‎It’s like a small tiger that lives in your home», а дитина вказуватиме на відповідь (у цьому випадку це зображення котика).

Для початківців

Bananagrams

На перший погляд, гра може здатися схожою на відомий нам «‎Ерудит» (Scrabble), адже обидві вони пов'язані з використанням літер і слів. Гравцям Bananagrams роздаються порівну фішки з буквами (всього 144 на гру), з яких вони створюють кросворд. Якщо ви граєте наодинці, то фішок всього 75. Гра йде в реальному часі та кожен працює над своїм власним полем незалежно від інших. А ще тут немає бонусів, балів і спеціальних правил, як в Scrabble. Головне — це завершити свій кросворд швидше за інших, використавши всі літери.

Monster Phrases

Все що вам потрібно — збирати невеликі речення по частинах із запропонованих варіантів. Це потрібно зробити до того, як впаде м’яч, що рухається від однієї частини екрана до іншого. Підвищуючи рівень, часу на вибір правильних слів буде менше, тому варто прискорюватися. Головна мета — вдосконалити та закріпити знання граматики. 

Crosswords

Це популярна форма головоломок, яка вимагає не лише знань лексики, але й граматики, адже кожна літера може вплинути на хід гри. На просторах інтернету за запитом «‎english crosswords» можна знайти чимало ресурсів. Усі вони поділені за рівнем складності, тематикою, є спеціальні кросворди з наборами необхідної базової лексики тощо. Для початківців це чудовий варіант, адже тут немає обмежень в часі. До того ж вирішення кросвордів вимагає не лише знань окремих слів, але й вміння використовувати їх в контексті, що сприяє кращому розумінню.

Для середнього рівня

Scrabble

Це популярна настільна гра, тому її онлайн-версії можна легко знайти на різних сайтах. Там ви можете грати з людьми з різних країн, а також спілкуватися з ними в чаті. Кожному спочатку роздається всього по 7 літер, а щоразу після ходу ваш арсенал поповнюється. Їх потрібно використовувати для складання слів на спільному полі. За кожну використану літеру ви отримуєте певну кількість балів, що також залежить від її розташування на клітинках поля. Гравці мають шукати можливість створити нове слово з доступних букв, що сприяє розширенню словникового запасу. 

Scattergories

Цiкава гра для тих, хто вже володіє певною лексичною та граматичною базою, адже тут знадобляться широкі знання. Суть її полягає в тому, що потрібно швидко придумати своє слово на задану літеру та відповідно до обраних тематик. При створенні онлайн-гри ви обираєте з доступного списку бажані категорії (кіно, тварини, їжа, частини тіла, квіти та багато іншого), визначаєте кількість гравців і раундів. За кожне слово гравець здобуває 1 бал, але тільки якщо воно не збігається зі словами ваших опонентів, інакше — 0. Саме тому важливо згадувати оригінальні та не дуже поширені приклади, щоб було більше шансів на перемогу. Припустімо, нам дісталася літера M, тому ми швидко пишемо слова на кшталт Marley & Me, mouse, mango, mouth, marigold.

Human Brain Cloud

Це більше розважальна гра, ніж розвивальна, однак її також можна використовувати з користю. Завдання полягає в підборі асоціацій: спочатку пропонується англійське слово, а ви маєте ввести перше, що спадає на думку. Наприклад, order → pizza, carp → fish, vocabulary → words і т.д. Після вашого варіанту одразу можна побачити, скільки всього збігів було з іншими користувачами. Вам можуть траплятися невідомі терміни, тож це чудова можливість водночас вивчати нову лексику. 

Для просунутих 

Wordshake

Ця гра використовується для розвитку лексики, але обмеженість в часі вимагає вміння швидко аналізувати та складати різні слова. На гру дається всього 3 хвилини, за які вам потрібно встигнути придумати якомога більше слів з 16 літер. Чим більше ви склали, а також чим більше букв використано в слові — тим вищий підсумковий бал. Наприклад, в нас в арсеналі є літери N, G, L, G, L, V, H, B, E, T, G, O, T, P, T, S, з яких ми можемо створити такі слова, як GLOVE, BOTTLE, GENT, HOTEL, NOBLE, GLOBE, HOTTEST, GENTLE.

Knoword

Тут по-справжньому можна перевірити свої знання англійської лексики. Напруження до гри додає таймер, який стандартно встановлений на півтори хвилини, проте час можна збільшити чи навпаки зменшити. Гравцю перед початком дозволяється обрати бажаний рівень складності, але попереджаємо — доведеться дуже постаратися вже з середнього. Ваше завдання — вгадати поняття по опису та самостійно ввести його назву, дотримуючись правопису. Гра одразу дає дві підказки — частину мови (noun, verb, adjective) та першу літеру. Якщо ви не знаєте якоїсь відповіді, її можна пропускати й рухатися далі. До речі, за кожне вгадане слово на таймері додається +10 секунд. Спробуйте вгадати: A thin batter cake fried in a pan or on a griddle in oil or butter (відповідь починається на літеру P). 

Spelling Bee (Visual Thesaurus)

Ця гра перевіряє ваше знання лексики, правопису, а також вміння сприймати англійську на слух. Вам потрібно вгадати слово по вимові та правильно його написати. Якщо є помилки, комп'ютер вказує на їхню кількість. Також у вас є підказки у вигляді пояснень значення кожного слова. Наприклад: of or relating to a person who is subordinate to another; відповідь — assistant.

Висновок 

Наданий перелік ігор підходить для занять вдома з дітьми, для  урізноманітнення в шкільному навчанні або при роботі з самовчителями. Вони не лише допоможуть вам розширити словниковий запас та покращити знання орфографії, а й створять позитивний досвід у пізнанні англійської. А ще більше цікавого — в нашій школі іноземних мов SpeakWell.ua.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси