Як краще вчити англійську: онлайн чи офлайн

Як краще вчити англійську: онлайн чи офлайн

Детальний огляд двох форматів навчання. Дізнайтеся, у чому переваги онлайн занять і які обмеження традиційних очних уроків варто враховувати. Зважайте на власні уподобання й робіть виважений вибір.

Отже, ви вирішили вивчати англійську. Рішення однозначно правильне, адже володіння іноземною мовою відкриває безліч можливостей — від подорожей і робочих перспектив до саморозвитку й нових знайомств. Тепер перед вами важливий вибір: обрати онлайн-навчання або традиційний офлайн-процес. 

Можливість зареєструватися на онлайн курсах www.oratorica.ua/ua/online/english виглядає дуже привабливо — легкий доступ до уроків, гнучкий графік й інтерактивне навчання в улюбленій піжамі з дому. З іншого боку, можливо варто все-таки спробувати офлайн-заняття, які пропонують живі зустрічі з викладачем і спілкування з одногрупниками, що може стати додатковим стимулом для вивчення мови. Розгляньмо переваги й недоліки обох варіантів, щоб ви могли прийняти обдумане рішення.

Онлайн — сучасний формат вивчення англійської

Онлайн-курси пропонують інтерактивний підхід до навчання. Використовуються відразу кілька типів завдань, відео та аудіо матеріалів для покращення навичок. Ви отримаєте доступ до різноманітних ресурсів: відеоуроки, онлайн підручники тощо, що зробить навчання максимально результативним. І звісно можете розраховувати на постійну підтримку викладача. Варто згадати ще кілька переваг онлайн навчання.

  • Доступність — не має значення, чи живете ви у великому місті або у маленькому селищі, у вас є можливість здобути якісні знання. 
  • Зручність — навчайтеся, не виходячи з дому, або у тихому кафе, насолоджуючись чашкою кави.
  • Економія часу — щоб потрапити на заняття просто ввімкніть комп'ютер або відкрийте ноутбук і під'єднайтеся до мережі.
  • Вартість — відсутні транспортні витрати, не потрібно додатково витрачатися на покупку навчальних матеріалів.
  • Гнучкість — навіть якщо у вас відрядження, відпустка, незапланований відпочинок на дачі, ви можете буквально «взяти з собою англійську» і продовжувати навчання з будь-якого місця.

Звісно, цей формат має певні недоліки. 

  • Залежність від технологій — гаджети, стабільність інтернет-з’єднання й електропостачання.
  • Фактори, що відвертають увагу, — деяким студентам важко зосередитися, коли на фоні звучить телевізор або в кімнату постійно вриваються домочадці.

Офлайн — традиційний підхід до навчання

«Живі» уроки у навчальних класах дозволяють з головою зануритися у навчання. Всі ваші повсякденні проблеми, плани на вихідні, друзі й родичі залишаються за порогом кабінету. Тут максимум спілкування, ніщо не відриває вас від текстів, правил і винятків. Робота в такому оточенні, зазвичай, швидка і результативна. Додайте до цього елемент здорової конкуренції, яка стимулює не лише індивідуальний прогрес, а й колективний успіх групи. Це створює атмосферу спільноти, де кожен учень відчувається частиною чогось більшого, не лише вивчає мову, а взаємодіє, співпрацює, ділиться своїм досвідом з іншими. 

Розгляньмо детальніше головні особливості офлайн навчання.

  • Дисципліна — структурована програма і визначені правила сприяють підтримці порядку і відповідальності, що позитивно впливає на результат навчання.
  • Мотивація — особистий контакт з викладачем й одногрупниками стануть потужним імпульсом, який допоможе подолати труднощі й досягти поставлених цілей.
  • Живе спілкування — активна комунікація й обговорення матеріалу наживо сприяє кращому засвоєнню мовленнєвих навичок і допомагає швидше подолати мовний бар’єр.

Згадаємо також мінуси традиційного навчання.

  • Додаткові витрати — доведеться оплачувати проїзд, можливо подбати про легкий перекус, якщо ви вирушаєте на заняття відразу після роботи або навчання. 
  • Час на дорогу — потрібно добиратися до місця проведення занять. Хоча в «Ораториці» це не проблема, адже, наприклад, в Одесі наші курси англійської мови розташовані в різних районах міста https://www.oratorica.ua/ua/odessa/english. Гнучкі умови діють і в інших регіонах України.

Що обрати?

Вибір формату вивчення англійської мови повинен ґрунтуватися на ваших особистих вподобаннях. Комусь ефективніше сприймати інформацію онлайн, тоді як іншим важко зосередитися, дивлячись на екран. Дехто має вдосталь вільного часу, а курси проходять за два кроки від дому — чому б не приєднатися? Якщо ж ритм життя занадто активний і доводиться часто бути в дорозі, то онлайн навчання дозволить вдосконалювати англійську незалежно від розташування. 

Досі сумніваєтеся? Відвідайте пробний урок, щоб точно зрозуміти, який саме формат для вас оптимальний. 


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси