Як підготуватись до іспиту IELTS

Як підготуватись до іспиту IELTS

Корисні поради й готова стратегія підготовки до IELTS. Розповідаємо, на що звернути особливу увагу, які навички варто розвивати та як значно підвищити свої шанси на високий бал.

IELTS має репутацію одного з найскладніших іспитів з англійської мови. Однак це не означає, що ви маєте опустити руки й навіть не намагатися впоратися з цим випробуванням. Якісна підготовка до IELTS онлайн — ось запорука успіху. Додайте до цього трохи наполегливості, правильну стратегію і віру у свої сили — і ви готові до міжнародного тестування з англійської мови. Розгляньмо, як досягти мети й отримати бажаний бал на IELTS.

Ознайомтеся з оцінюванням

Не просто перегляньте шкалу балів, а ретельно вивчіть її. Розуміння того, що від вас очікується, вкаже правильний напрямок підготовки. Наприклад, письмова частина IELTS — це не просто скласти грамотне есе. Важливо чітко зрозуміти, чого чекають екзаменатори. Хоча граматика і словниковий запас відіграють важливу роль, це лише чверть вашої оцінки. Використання складних слів без відповідного контексту може знизити ваш бал. Також важливо дотримуватися вимог завдання, писати у потрібному стилі, розгортати ідею у кожному абзаці, логічно пов’язувати текст, зберігати послідовність думок. Отже, ретельне вивчення системи нарахування балів допоможе вам відповідати критеріям і як наслідок, отримати вищий бал.

Зберігайте баланс

Під час підготовки до іспиту IELTS важливо приділяти достатньо уваги всім аспектам іспиту: читанню, письму, говорінню, аудіюванню. Кожен із цих компонентів має вагому роль у визначенні вашого загального балу.

  • Reading. Перш за все, навчіться планувати свій час. Наприклад, якщо у вас є 60 хвилин на 40 питань, це означає близько 1,5 хвилини на кожне питання. Спробуйте швидко сканувати текст для формування загального уявлення про його зміст (скімінг), а потім уважно читати відповідні уривки для знаходження відповідей (сканування).
  • Writing. Візьміть собі за звичку щодня писати короткі текстові повідомлення, есе або листи на різні теми. Кожен текст повинен мати вступ, основну частину і висновок. Залишайте час на редагування, уважно перечитуйте написане, виправляйте граматичні й стилістичні помилки. 
  • Speaking. Знайдіть партнера для розмов англійською, в ідеалі — носія мови. Обговорюйте різні теми: захоплення, подорожі, досвід, актуальні події. Один із загальних тем на іспиті — Describe a memorable event in your life. Спробуйте описувати події, деталізуючи їх і використовуючи приклади. Записуйте свій голос, щоб виявити помилки й покращити вимову.
  • Listening. Слухайте аудіокниги, подкасти, новини, інші аудіоматеріали англійською мовою. Поступово підвищуйте швидкість аудіо, щоб підготувати себе до реального мовлення на іспиті. Занотовуйте ключові слова, які можуть знадобитися вам під час відповідей на питання.

Для успішної підготовки до іспиту IELTS важливо створити реалістичний план та дотримуватися його сумлінно. Скажімо, у понеділок пишете лист-скаргу англійською, активно використовуючи відповідну лексику та дотримуючись ділового стилю. Вівторок — час для читання статті на BBC Learning English, з якої вивчаєте 15 нових слів та фраз, які використовуються в тексті. Середу ви присвячуєте граматиці, виконуєте відповідні вправи. В четвер практикуєте аудіювання, переглядаючи TED talks. Таким чином, ви зберігатимете баланс у розвитку всіх навичок.

Проте, якщо ви відчуваєте, що, наприклад, Speaking шкутильгає, то можливо варто приділити більше часу цій складовій. Якщо ви займаєтесь годину, виділіть хоча б 1,5-2, щоб прокачати розмовні вміння. Пам'ятайте, що систематичний підхід до підготовки зазвичай призводять до найкращих результатів.

Виконуйте якомога більше завдань

Підготовка до іспиту IELTS вимагає не лише вивчення теоретичного матеріалу, але й активної практики. Один із найкращих способів — знайти пробні й діагностичні тести в інтернеті, спробувати їх пройти. Ця практика допоможе вам звикнути до формату іспиту, розібратися з особливостями завдань, навчитися правильно планувати свій час.

Багато корисних пробних тестів й інших матеріалів ви знайдете:

  • на офіційному сайті IELTS.org;
  • на сайті Британської Ради (British Council);
  • на сайті Cambridge English.

Вони допоможуть вам оцінити свої сильні й слабкі сторони, підготувати стратегію для успішного складання іспиту.

Готуйтеся розумно!

Розпочніть підготовку завчасно й відповідально підходьте до занять. Якщо ви не хочете ризикувати й сподіватися лише на удачу, або до іспиту обмаль часу, тоді оптимальне рішення — курси https://www.oratorica.ua/ua/english. В «Оратириці» діє чітка структура рівнів навчання й термінів, за які ви опануєте матеріал. Навчайтеся у мінігрупах або індивідуально. Приєднуйтесь вже сьогодні й будьте впевнені, що складете IELTS успішно!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси