Present Perfect Continuous: варианты использования и создания

Present Perfect Continuous: варианты использования и создания

Perfect Continuous Present актуально, якщо припускаєте розповісти про подію, що почалася раніше, не закінчилася до початку розповіді або бесіди (Я чекав тут 2 години!).

Perfect Continuous Present актуально, якщо припускаєте розповісти про подію, що почалася раніше, не закінчилася до початку розповіді або бесіди (Я чекав тут 2 години!). У конструкціях акцент робиться на тривалості події. Маркерами виступають слова for, all та інші.

Застосовується, коли почалося раніше, тривало певний термін і завершилося недавно. Акцент робиться на результаті, пов'язаному з реальним часом. Актуальні такі конструкції і для побудови питань із how long. Про них детальніше розбирають на онлайн курсах англійської мови, про які пишуть у ЗМІ.

Створення Present Perfect Continuous

Вивчаючи у Present Perfect Continuous правила, пам'ятайте про особливості формування конструкцій. При складанні ствердних конструкцій поєднуються два різновиди Perfect і Continuous. Правильне словосполучення створюється з додаткового слова-дії та смислового, створеного з додаванням до закінчення –ing.

При створенні заперечення Perfect Present Continuous Tense додається після have/has частка not. Різновиди скорочуються до haven't або hasn't. При запитальній конструкції спочатку йде have, після — головний член пропозиції, що позначає предмет, а потім — всі інші частини.

Для засвоєння матеріалу проводяться Present Perfect Continuous Exercises у вигляді тестів або практичних усних занять, що дозволяють закріпити отримані знання та вміння. Це дозволяє вивчити складні моменти:

  • із союзом since;
  • при висловленні невдоволення чи обурення;
  • у приватних прикладах.Відмінності Present Perfect vs Present Perfect Continuous.

Багато питань виникає у тих, хто вже почав вивчати англійську мову, але остаточно не розібрався. Проблеми стосуються Present Perfect vs Present Perfect Continuous. Перше — важливо, коли розповідається про нещодавно завершене явище. Друге — доцільно використовувати у розповіді про факти, які мають тривалий характер. Вони почалися раніше і продовжуються.

Якщо розглядати приклади Present Perfect Continuous, то легко помітити різницю. He has been improving his English. — Він покращує свою англійську. Ви маєте бути, що оминає розчини для години. — Ти миєш посуд уже цілу годину.

З продовженими конструкціями не застосовуються слова-дії, що описують почуття, потреби, бажання. Хочете наголосити на тривалості заходу чи події? Для створення конструкції беріть виключно Презент Перфект.

В англійській є дієслова, пов'язані з роботою, вченням, життям. Їх використовують у Passive Present Perfect Continuous і, другий варіант, — у розмові про факти, що почалися раніше і ще тривають.

Як вивчити Present Perfect Continuous

Досліджуваний вигляд складний, розібратися в ньому самому іноді неможливо. Можна знайти на просторах інтернету уроки у різному форматі. Вивчити у всіх нюансах Present Perfect Continuous in passive найлегше на курсах, де акцент робиться на вивченні подібних тем. При пошуку:

  • Зробіть акцент на школах, розташованих неподалік будинку.
  • Дізнайтеся, які педагоги ведуть уроки, чи вони спеціалізуються на граматиці.
  • Пройдіть тестування, щоб визначити рівень володіння англійською мовою.Завітайте на перший пробний урок, де збираєтеся вивчати Present Perfect Continuous Tense.
  • Уточніть можливість відвідувати індивідуальні уроки.

Результат досягніть швидше, якщо попросити зробити аналіз Present Perfect Continuous passive на особистих консультаціях. На них повністю зрозуміти тему просто на прикладах і при мовному тренуванні.

Present Perfect Continuous має власний підтекст, що показує важливість процесу, а чи не результату. Іноді замінити його іншими конструкціями — упустити важливе значення. Тому варто обов'язково вивчити його на заняттях із репетитором англійської мови онлайн.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси