Поради щодо вивчення англійської мови

Поради щодо вивчення англійської мови

Школи англійської пропонують бажаючим вивчити іноземні найрізноманітніші курси, розраховані різні рівні знань.

Курси англійської мови в Харкові чи іншому місті України можуть відвідувати не тільки дорослі, а й діти. При цьому підхід до навчання мови буде залежати від віку учащегося. Наприклад, у школі європейських мов «Ораторика» англійська мова для дітей викладається в ігровій формі. Такий підхід дозволяє зацікавити дитину, зробити заняття максимально цікавими та інформативними. На уроках для дорослих студенти часто працюють у групах: складають діалоги, розігрують сценки. При цьому всі здобуті теоретичні знання обов'язково закріплюються практично за допомогою виконання вправ.

Як зробити навчання ефективнішим? Давайте розбиратися разом!

Мотивація

Найважливіше під час вивчення англійської мови — це бажання студента вивчити цю досить непросту мову. Без нього точно нічого не вийде. Якщо слухач курсів не розуміє, то нащо він відвідує заняття, результатів нічого очікувати.

Часто учні ставлять перед собою амбітні, але досить віддалені цілі, досягти яких у найближчій перспективі точно не вдасться. Тому для самої мотивації краще розбити одну мету на невеликі завдання. Наприклад, можна поставити собі завдання через 2 місяці проговорити 20 хвилин із носієм мови на вільну тему. Коли цілі будуть більш відчутними, а їх досягнення стане можливим у найближчому майбутньому, займатиметься простіше.

Прогалини у знаннях

Визначте слабкі сторони у своїх знаннях і наголосіть на усуненні прогалин. Наприклад, ви чудово розумієте текст і грамотно викладаєте свої думки на аркуші, але боїтеся говорити англійською. У цьому випадку допоможе розмовний клуб, записатися на заняття, в якому можуть усі студенти лінгвістичного центру «Ораторика». Допоможе у виявленні існуючих прогалин у знаннях тестування, яке проводиться перед початком навчання у школі Oratorica.

Регулярно повторюйте вивчену лексику

Недостатньо просто завчити нові слова, необхідно постійно використовувати їх на практиці. Тільки так можна суттєво розширити свій лексичний запас. Для цього можна складати різні речення з новими словами. Відмінно працює наступна техніка:

  • виберіть будь-яких 15-20 слів, які ви нещодавно вивчили, зовсім необов'язково, щоб вони були пов'язані між собою за змістом;
  • придумайте історію англійською на вільну тему, в якій будуть використані вибрані слова.

Такий підхід дозволить не лише запам'ятати лексику, а й навчитися грамотно викладати свої думки на папері.

Для повторення іноземних слів можна використовувати спеціальні програми, представлені в Google Play.

Стікери

Наклейки, на яких написані назва різних предметів побуту, — один із найдієвіших способів вивчення іноземної лексики. Такі стікери можна наклеїти на кухонний шкафчик, блокнот, чашку, посудомийну машину і т.д. Щоб освоїти якомога більше лексики, використовуйте не тільки іменники, а й глаголи, прикметники. Наприклад, можна створювати такі зв'язки: old (старий), oven (духовка), to roast (запікати).

Фільми, книги та музика

Обов'язково дивіться кіно мовою оригіналу. Звичайно, спочатку вловити все, про що говорять герої, буде складно, проте допоможе постійна практика. Не забувайте читати книжки. Це можуть бути адаптовані твори, розраховані на людей із певним рівнем знання англійської мови, або книги в оригіналі. Вибір залежить від поточних знань. Намагайтесь зрозуміти, про що співається у тій чи іншій пісні. Для цього можна кілька разів слухати той самий фрагмент.

Виписуйте слова, які вам понравилися, або репліки персонажів, а потім намагайтеся використати їх у своїй промові.

І обов'язково практикуйте англійську скрізь, де це можливо! Намагайтеся продумувати продумувати різні діалоги, перекладайте свої думки на іноземну - і все у вас обов'язково вийде.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси