Сумський національний аграрний університет (СНАУ)

Сумський національний аграрний університет (СНАУ)

Сумской национальный аграрный университет (СНАУ)





  • Безкоштовне навчання
  • Платне навчання
  • Військова кафедра
  • Гуртожиток
  • Післядипломна освіта
  • Аспірантура, докторантура
  • Пiдготовче вiддiлення

11000
студентів
500
викладачів
370
кандидатів
наук
195
професорів
і докторів наук

Спеціальності та освітні програми

337
Конкурсні пропозиції з офіційної бази ЄДЕБО
Фільтри
1

204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

  • Спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», на 1 курс.
  • Факультет: Біолого-технологічний факультет.
  • Денна форма навчання.
  • 1 рік 4 місяці навчання (01.10.2024 — 31.01.2026).
  • Основа вступу: Бакалавр
  • Магістр.
  • Подача заяв: 2 — 16 вересня.
  • Місця: контракт — 3.
  • Регіональний коефіцієнт — 0.

0.2 ≥ 100 Іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська)

0.2 ≥ 100 ТЗНК

0.6 ≥ 100 Фахове випробування

0.00 Мотиваційний лист

  • Спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», на 1 курс.
  • Факультет: Біолого-технологічний факультет.
  • Денна форма навчання.
  • 1 рік 4 місяці навчання (01.10.2024 — 31.01.2026).
  • Основа вступу: Бакалавр
  • Магістр.
  • Подача заяв: 2 — 16 вересня.
  • Місця: контракт — 3.
  • Регіональний коефіцієнт — 0.

0.2 ≥ 100 Іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська)

0.2 ≥ 100 ТЗНК

0.6 ≥ 100 Фахове випробування

0.00 Мотиваційний лист

  • Спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», на 1 курс.
  • Факультет: Біолого-технологічний факультет.
  • Денна форма навчання.
  • 1 рік 4 місяці навчання (15.10.2024 — 15.02.2026).
  • Основа вступу: Бакалавр
  • Магістр.
  • Подача заяв: 1 — 7 жовтня.
  • Місця: контракт — 2.
  • Регіональний коефіцієнт — 0.

0.2 ≥ 100 Іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська)

0.2 ≥ 100 ТЗНК

0.6 ≥ 100 Фахове випробування

0.00 Мотиваційний лист

  • Спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», на 1 курс.
  • Факультет: Біолого-технологічний факультет.
  • Денна форма навчання.
  • 1 рік 4 місяці навчання (01.10.2024 — 31.01.2026).
  • Основа вступу: Бакалавр
  • Магістр.
  • Подача заяв: 2 — 16 вересня.
  • Місця: контракт — 2.
  • Регіональний коефіцієнт — 0.

0.2 ≥ 100 Іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська)

0.2 ≥ 100 ТЗНК

0.6 ≥ 100 Фахове випробування

0.00 Мотиваційний лист

  • Спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», на 1 курс.
  • Факультет: Біолого-технологічний факультет.
  • Заочна форма навчання.
  • 1 рік 4 місяці навчання (01.09.2024 — 31.12.2025).
  • Основа вступу: Бакалавр
  • Магістр.
  • Подача заяв: 1 — 22 серпня.
  • Місця: контракт — 5.
  • Регіональний коефіцієнт — 0.

0.2 ≥ 100 Іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська)

0.2 ≥ 100 ТЗНК

0.6 ≥ 100 Фахове випробування

0.00 Мотиваційний лист

  • Спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», на 1 курс.
  • Факультет: Біолого-технологічний факультет.
  • Денна форма навчання.
  • 1 рік 4 місяці навчання (01.10.2024 — 31.01.2026).
  • Основа вступу: Бакалавр
  • Магістр.
  • Подача заяв: 2 — 16 вересня.
  • Місця: контракт — 3.
  • Регіональний коефіцієнт — 0.

0.2 ≥ 100 Іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська)

0.2 ≥ 100 ТЗНК

0.6 ≥ 100 Фахове випробування

0.00 Мотиваційний лист

  • Спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», на 1 курс.
  • Факультет: Біолого-технологічний факультет.
  • Денна форма навчання.
  • 1 рік 4 місяці навчання (15.10.2024 — 15.02.2026).
  • Основа вступу: Бакалавр
  • Магістр.
  • Подача заяв: 1 — 7 жовтня.
  • Місця: контракт — 2.
  • Регіональний коефіцієнт — 0.

0.2 ≥ 100 Іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська)

0.2 ≥ 100 ТЗНК

0.6 ≥ 100 Фахове випробування

0.00 Мотиваційний лист

  • Спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», на 1 курс.
  • Факультет: Біолого-технологічний факультет.
  • Заочна форма навчання.
  • 1 рік 4 місяці навчання (01.09.2024 — 31.12.2025).
  • Основа вступу: Бакалавр
  • Магістр.
  • Подача заяв: 1 — 22 серпня.
  • Місця: контракт — 20.
  • Регіональний коефіцієнт — 0.

0.2 ≥ 100 Іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська)

0.2 ≥ 100 ТЗНК

0.6 ≥ 100 Фахове випробування

0.00 Мотиваційний лист

  • Спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», на 1 курс.
  • Факультет: Біолого-технологічний факультет.
  • Денна форма навчання.
  • 1 рік 4 місяці навчання (01.09.2024 — 31.12.2025).
  • Основа вступу: Бакалавр
  • Магістр.
  • Подача заяв: 1 — 22 серпня.
  • Місця: бюджет — 4, контракт — 11.
  • Регіональний коефіцієнт — 0.

0.2 ≥ 100 Іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська)

0.2 ≥ 100 ТЗНК

0.6 ≥ 100 Фахове випробування

0.00 Мотиваційний лист

  • Спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», на 1 курс.
  • Факультет: Біолого-технологічний факультет.
  • Денна форма навчання.
  • 1 рік 4 місяці навчання (01.09.2024 — 31.12.2025).
  • Основа вступу: Бакалавр
  • Магістр.
  • Подача заяв: 1 — 22 серпня.
  • Місця: контракт — 10.
  • Регіональний коефіцієнт — 0.

0.2 ≥ 100 Іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська)

0.2 ≥ 100 ТЗНК

0.6 ≥ 100 Фахове випробування

0.00 Мотиваційний лист

  • Спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», на 1 курс.
  • Факультет: Біолого-технологічний факультет.
  • Денна форма навчання.
  • 1 рік 4 місяці навчання (01.09.2024 — 31.12.2025).
  • Основа вступу: Бакалавр
  • Магістр.
  • Подача заяв: 1 — 22 серпня.
  • Місця: бюджет — 8, контракт — 32.
  • Регіональний коефіцієнт — 0.

0.2 ≥ 100 Іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська)

0.2 ≥ 100 ТЗНК

0.6 ≥ 100 Фахове випробування

0.00 Мотиваційний лист

  • Спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», на 1 курс.
  • Факультет: Біолого-технологічний факультет.
  • Заочна форма навчання.
  • 1 рік 4 місяці навчання (01.11.2024 — 01.03.2026).
  • Основа вступу: Бакалавр
  • Магістр.
  • Подача заяв: 7 — 22 жовтня.
  • Місця: контракт — 9.
  • Регіональний коефіцієнт — 0.

0.2 ≥ 100 Іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська)

0.2 ≥ 100 ТЗНК

0.6 ≥ 100 Фахове випробування

0.00 Мотиваційний лист

  • Спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», на 1 курс.
  • Факультет: Біолого-технологічний факультет.
  • Денна форма навчання.
  • 1 рік 4 місяці навчання (01.09.2024 — 31.12.2025).
  • Основа вступу: Бакалавр
  • Магістр.
  • Подача заяв: 1 — 22 серпня.
  • Місця: контракт — 10.
  • Регіональний коефіцієнт — 0.

0.2 ≥ 100 Іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська)

0.2 ≥ 100 ТЗНК

0.6 ≥ 100 Фахове випробування

0.00 Мотиваційний лист

  • Спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», на 1 курс.
  • Факультет: Біолого-технологічний факультет.
  • Заочна форма навчання.
  • 1 рік 4 місяці навчання (01.11.2024 — 01.03.2026).
  • Основа вступу: Бакалавр
  • Магістр.
  • Подача заяв: 7 — 22 жовтня.
  • Місця: контракт — 10.
  • Регіональний коефіцієнт — 0.

0.2 ≥ 100 Іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська)

0.2 ≥ 100 ТЗНК

0.6 ≥ 100 Фахове випробування

0.00 Мотиваційний лист

  • Спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», на 1 курс.
  • Факультет: Біолого-технологічний факультет.
  • Заочна форма навчання.
  • 4 роки 10 місяців навчання (01.09.2024 — 30.06.2029).
  • Основа вступу: Повна загальна середня освіта (11 класів)
  • Бакалавр.
  • Подача заяв: 19 — 31 липня.
  • Місця: контракт — 1.
  • Регіональний коефіцієнт — 1.07.

Обовʼязкові предмети НМТ

0.4 ≥ 100 Українська мова

0.3 ≥ 100 Математика

0.3 ≥ 100 Історія України

Предмет на вибір НМТ

0.3 ≥ 100 Українська література

0.35 ≥ 100 Іноземна мова

0.5 ≥ 100 Біологія

0.3 ≥ 100 Географія

0.5 ≥ 100 Фізика

0.5 ≥ 100 Хімія

або ЗНО 2020 - 2021

Обовʼязкові предмети ЗНО

0.4 ≥ 100 Українська мова

0.5 ≥ 100 Біологія

Предмет на вибір ЗНО

0.35 ≥ 100 Іноземна мова

0.3 ≥ 100 Історія України

0.3 ≥ 100 Математика

0.3 ≥ 100 Географія

0.5 ≥ 100 Фізика

0.5 ≥ 100 Хімія

0.00 Мотиваційний лист

  • Спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», на 1 курс.
  • Факультет: Біолого-технологічний факультет.
  • Заочна форма навчання.
  • 4 роки 10 місяців навчання (01.11.2024 — 01.09.2029).
  • Основа вступу: Повна загальна середня освіта (11 класів)
  • Бакалавр.
  • Подача заяв: 7 — 22 жовтня.
  • Місця: контракт — 3.
  • Регіональний коефіцієнт — 1.07.

Обовʼязкові предмети НМТ

0.4 ≥ 100 Українська мова

0.3 ≥ 100 Математика

0.3 ≥ 100 Історія України

Предмет на вибір НМТ

0.3 ≥ 100 Українська література

0.35 ≥ 100 Іноземна мова

0.5 ≥ 100 Біологія

0.3 ≥ 100 Географія

0.5 ≥ 100 Фізика

0.5 ≥ 100 Хімія

або ЗНО 2020 - 2021

Обовʼязкові предмети ЗНО

0.4 ≥ 100 Українська мова

0.5 ≥ 100 Біологія

Предмет на вибір ЗНО

0.35 ≥ 100 Іноземна мова

0.3 ≥ 100 Історія України

0.3 ≥ 100 Математика

0.3 ≥ 100 Географія

0.5 ≥ 100 Фізика

0.5 ≥ 100 Хімія

0.00 Мотиваційний лист

  • Спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», на 1 курс.
  • Факультет: Біолого-технологічний факультет.
  • Денна форма навчання.
  • 2 роки 10 місяців навчання (01.09.2024 — 30.06.2027).
  • Основа вступу: Молодший спеціаліст
  • Бакалавр.
  • Подача заяв: 19 — 31 липня.
  • Місця: контракт — 8.
  • Регіональний коефіцієнт — 1.07.

Обовʼязкові предмети НМТ

0.4 ≥ 100 Українська мова

0.3 ≥ 100 Математика

0.3 ≥ 100 Історія України

Предмет на вибір НМТ

0.3 ≥ 100 Українська література

0.35 ≥ 100 Іноземна мова

0.5 ≥ 100 Біологія

0.3 ≥ 100 Географія

0.5 ≥ 100 Фізика

0.5 ≥ 100 Хімія

1 ≥ 100 ЄФВВ предметний тест з аграрних наук

0.00 Мотиваційний лист

або ЗНО 2020 - 2021

Обовʼязкові предмети ЗНО

0.4 ≥ 100 Українська мова

0.3 ≥ 100 Історія України

  • Спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», на 1 курс.
  • Факультет: Біолого-технологічний факультет.
  • Заочна форма навчання.
  • 2 роки 10 місяців навчання (01.09.2024 — 30.06.2027).
  • Основа вступу: Молодший спеціаліст
  • Бакалавр.
  • Подача заяв: 19 — 31 липня.
  • Місця: контракт — 3.
  • Регіональний коефіцієнт — 1.07.

Обовʼязкові предмети НМТ

0.4 ≥ 100 Українська мова

0.3 ≥ 100 Математика

0.3 ≥ 100 Історія України

Предмет на вибір НМТ

0.3 ≥ 100 Українська література

0.35 ≥ 100 Іноземна мова

0.5 ≥ 100 Біологія

0.3 ≥ 100 Географія

0.5 ≥ 100 Фізика

0.5 ≥ 100 Хімія

1 ≥ 100 ЄФВВ предметний тест з аграрних наук

0.00 Мотиваційний лист

або ЗНО 2020 - 2021

Обовʼязкові предмети ЗНО

0.4 ≥ 100 Українська мова

Предмет на вибір ЗНО

0.35 ≥ 100 Іноземна мова

0.3 ≥ 100 Історія України

0.3 ≥ 100 Математика

0.5 ≥ 100 Біологія

0.3 ≥ 100 Географія

0.5 ≥ 100 Фізика

0.5 ≥ 100 Хімія

  • Спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», на 1 курс.
  • Факультет: Біолого-технологічний факультет.
  • Заочна форма навчання.
  • 2 роки 10 місяців навчання (01.11.2024 — 01.09.2027).
  • Основа вступу: Молодший спеціаліст
  • Бакалавр.
  • Подача заяв: 7 — 22 жовтня.
  • Місця: контракт — 2.
  • Регіональний коефіцієнт — 1.07.

Обовʼязкові предмети НМТ

0.4 ≥ 100 Українська мова

0.3 ≥ 100 Математика

0.3 ≥ 100 Історія України

Предмет на вибір НМТ

0.3 ≥ 100 Українська література

0.35 ≥ 100 Іноземна мова

0.5 ≥ 100 Біологія

0.3 ≥ 100 Географія

0.5 ≥ 100 Фізика

0.5 ≥ 100 Хімія

1 ≥ 100 ЄФВВ предметний тест з аграрних наук

0.00 Мотиваційний лист

або ЗНО 2020 - 2021

Обовʼязкові предмети ЗНО

0.4 ≥ 100 Українська мова

Предмет на вибір ЗНО

0.35 ≥ 100 Іноземна мова

0.3 ≥ 100 Історія України

0.3 ≥ 100 Математика

0.5 ≥ 100 Біологія

0.3 ≥ 100 Географія

0.5 ≥ 100 Фізика

0.5 ≥ 100 Хімія

  • Спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», на 1 курс.
  • Факультет: Біолого-технологічний факультет.
  • Заочна форма навчання.
  • 3 роки 10 місяців навчання (01.09.2024 — 30.06.2028).
  • Основа вступу: Молодший спеціаліст
  • Бакалавр.
  • Подача заяв: 19 — 31 липня.
  • Місця: контракт — 1.
  • Регіональний коефіцієнт — 1.07.

Обовʼязкові предмети НМТ

0.4 ≥ 100 Українська мова

0.3 ≥ 100 Математика

0.3 ≥ 100 Історія України

Предмет на вибір НМТ

0.3 ≥ 100 Українська література

0.35 ≥ 100 Іноземна мова

0.5 ≥ 100 Біологія

0.3 ≥ 100 Географія

0.5 ≥ 100 Фізика

0.5 ≥ 100 Хімія

1 ≥ 100 ЄФВВ предметний тест з аграрних наук

0.00 Мотиваційний лист

або ЗНО 2020 - 2021

Обовʼязкові предмети ЗНО

0.4 ≥ 100 Українська мова

Предмет на вибір ЗНО

0.35 ≥ 100 Іноземна мова

0.3 ≥ 100 Історія України

0.3 ≥ 100 Математика

0.5 ≥ 100 Біологія

0.3 ≥ 100 Географія

0.5 ≥ 100 Фізика

0.5 ≥ 100 Хімія

  • Спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», на 1 курс.
  • Факультет: Біолого-технологічний факультет.
  • Денна форма навчання.
  • 3 роки 10 місяців навчання (01.09.2024 — 30.06.2028).
  • Основа вступу: Повна загальна середня освіта (11 класів)
  • Бакалавр.
  • Подача заяв: 19 — 31 липня.
  • Місця: контракт — 3.
  • Регіональний коефіцієнт — 1.07.

Обовʼязкові предмети НМТ

0.4 ≥ 100 Українська мова

0.3 ≥ 100 Математика

0.3 ≥ 100 Історія України

Предмет на вибір НМТ

0.3 ≥ 100 Українська література

0.35 ≥ 100 Іноземна мова

0.5 ≥ 100 Біологія

0.3 ≥ 100 Географія

0.5 ≥ 100 Фізика

0.5 ≥ 100 Хімія

або ЗНО 2020 - 2021

Обовʼязкові предмети ЗНО

0.4 ≥ 100 Українська мова

0.5 ≥ 100 Біологія

Предмет на вибір ЗНО

0.35 ≥ 100 Іноземна мова

0.3 ≥ 100 Історія України

0.3 ≥ 100 Математика

0.3 ≥ 100 Географія

0.5 ≥ 100 Фізика

0.5 ≥ 100 Хімія

0.00 Мотиваційний лист

  • Спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», на 1 курс.
  • Факультет: Біолого-технологічний факультет.
  • Денна форма навчання.
  • 3 роки 10 місяців навчання (01.10.2024 — 30.07.2028).
  • Основа вступу: Повна загальна середня освіта (11 класів)
  • Бакалавр.
  • Подача заяв: 2 — 16 вересня.
  • Місця: контракт — 3.
  • Регіональний коефіцієнт — 1.07.

Обовʼязкові предмети НМТ

0.4 ≥ 100 Українська мова

0.3 ≥ 100 Математика

0.3 ≥ 100 Історія України

Предмет на вибір НМТ

0.3 ≥ 100 Українська література

0.35 ≥ 100 Іноземна мова

0.5 ≥ 100 Біологія

0.3 ≥ 100 Географія

0.5 ≥ 100 Фізика

0.5 ≥ 100 Хімія

або ЗНО 2020 - 2021

Обовʼязкові предмети ЗНО

0.4 ≥ 100 Українська мова

0.5 ≥ 100 Біологія

Предмет на вибір ЗНО

0.35 ≥ 100 Іноземна мова

0.3 ≥ 100 Історія України

0.3 ≥ 100 Математика

0.3 ≥ 100 Географія

0.5 ≥ 100 Фізика

0.5 ≥ 100 Хімія

0.00 Мотиваційний лист

  • Спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», на 1 курс.
  • Факультет: Біолого-технологічний факультет.
  • Денна форма навчання.
  • 2 роки 10 місяців навчання (01.10.2024 — 30.07.2027).
  • Основа вступу: Молодший спеціаліст
  • Бакалавр.
  • Подача заяв: 2 — 16 вересня.
  • Місця: контракт — 2.
  • Регіональний коефіцієнт — 1.07.

Обовʼязкові предмети НМТ

0.4 ≥ 100 Українська мова

0.3 ≥ 100 Математика

0.3 ≥ 100 Історія України

Предмет на вибір НМТ

0.3 ≥ 100 Українська література

0.35 ≥ 100 Іноземна мова

0.5 ≥ 100 Біологія

0.3 ≥ 100 Географія

0.5 ≥ 100 Фізика

0.5 ≥ 100 Хімія

1 ≥ 100 ЄФВВ предметний тест з аграрних наук

0.00 Мотиваційний лист

або ЗНО 2020 - 2021

Обовʼязкові предмети ЗНО

0.4 ≥ 100 Українська мова

Предмет на вибір ЗНО

0.35 ≥ 100 Іноземна мова

0.3 ≥ 100 Історія України

0.3 ≥ 100 Математика

0.5 ≥ 100 Біологія

0.3 ≥ 100 Географія

0.5 ≥ 100 Фізика

0.5 ≥ 100 Хімія

Факультети

  • Біолого-технологічний факультет.
  • Факультет будівництва та транспорту.
  • Інженерно-технологічний факультет.
  • Факультет агротехнологій та природокористування.
  • Факультет ветеринарної медицини.
  • Факультет економіки та менеджменту.
  • Факультет харчових технологій.
  • Юридичний факультет.

Приймальня ректора - [відкрити контакти]+38 (0542) 70-10-12

Проректор з науково-педагогічної Коваленко Ігор Миколайович — [відкрити контакти]+38 (0542) 70-10-34

Проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності Данько Юрій Іванович — [відкрити контакти]+38 (0542) 70-10-98

Проректор з економічної та господарської Коваленко Микола Петрович — [відкрити контакти]+38 (0542) 70-10-38

Відділ довузівської підготовки — [відкрити контакти]+38 (0542) 70-10-14

Приймальна комісія — [відкрити контакти]+38 (0542) 70-11-58, [відкрити контакти]+38 (0542) 62-78-17

Відокремлені структурні підрозділи Сумського НАУ 

Абітурієнтам

Сумський національний аграрний університет запрошує випускників шкіл та коледжів до своєї дружньої родини! Абітурієнте, ти на порозі одного з найважливіших рішень у житті — вибору бажаної професії. Сумський національний аграрний університет розкриє твої таланти, покращить соціальні й творчі здібності, надасть якісні й актуальні знання! А ще Сумський НАУ - це якісна технічна чи аграрна освіта! Вступай до СНАУ — і ми разом побудуємо твоє успішне майбутнє!

Сумський національний аграрний університет допоможе тобі вступити без зайвого стресу й надасть усю необхідну інформацію! Телефонуй до консультаційного центру Сумського НАУ за номером [відкрити контакти](066)-64-62-506

Сумський національний аграрний університет надає:

  • Освіту за кордоном.
  • Можливість подвійного диплому.
  • Автошколу.
  • Практика за кордоном.
  • 100% працевлаштування випускників.

Про ЗВО/ВНЗ

Сумський національний аграрний університет — це не просто навчальний заклад, а сучасний освітній центр європейського зразка, який готує широкий контингент висококласних фахівців для агропромислового сектору та суміжних галузей економіки. 

Сумський національний аграрний університет почав свій шлях у 1977 році як філіал Харківського сільськогосподарського інституту ім. В.В. Докучаєва. 

За понад 40 років існування Сумський національний аграрний університет перетворився на місце концентрації передових наукових технологій. 

Сумський НАУ завжди відкритий до нових спільних проєктів, які розвиватимуть світову науку, сприятимуть збереженню довкілля та забезпеченню сталого розвитку людства. 

Сумський НАУ в рейтингах 

  • 1 місце серед аграрних ЗВО України за рейтингом The Impact Rankings.
  • 1 місце серед аграрних ЗВО України за рейтингом MULTIRANK.
  • 2 місце серед аграрних ЗВО України за показниками Scopus.
  • 2 місце серед аграрних ЗВО України за рейтингом Green Metric.

Наука 

Сумський національний аграрний університет здійснює свою наукову діяльність у 19 наукових лабораторіях. 

Сумський НАУ пишається, наприклад, першим в Україні центром колективного користування науковим обладнанням з новітніх агротехнологій «Лабораторія екологічного землеробства та природокористування». 

Сумський НАУ, а саме його наукові співробітники, за останні 10 років розробили і створили: 

  • 1 аборигенну породу великої рогатої худоби.
  • 36 сортів картоплі.
  • 5 сортів пшениці.
  • 5 імуномодуляторів.
  • 2 сорти гречки.
  • 6 сортів соняшнику.
  • 19 антимікробних препаратів.
  • 17 антипаразитарних препаратів.
  • 6 дезінфектантів.

Бізнес-партнери 

Сумський НАУ є унікальним через його широкі партнерські зв’язки з вітчизняним та міжнародним бізнесом. Серед партнерів: HORSCH, KERNEL, IMK, John Deere, ELVORTI, Глобино та інші. Ці компанії створюють на базі нашого університету сучасні обладнані лабораторії для того, щоб у кінці навчання мати кваліфікованого спеціаліста, що досконало володіє не тільки теоретичними, а й практичними знаннями. 

Сумський НАУ є учасником унікального проєкту МОН з розвитку дуальної освіти. 

Міжнародні партнери

Сумський НАУ постійно розширює коло зарубіжних партнерів для запозичення міжнародного практичного та наукового досвіду.

Серед міжнародних партнерів Сумського НАУ:

  • Університет прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф, Німеччина.
  • Королівський аграрний університет, Великобританія.
  • Університет Париж-Сакле, Франція.
  • Швейцарська вища технічна школа Цюриха, Швейцарія.

Студентське життя 

Сумський НАУ — місце, де функціонують творчі гуртки, які сприяють гармонійному розвитку студентів. Серед них народний ансамбль народного танцю «ВЕСНА», зразковий ансамбль сучасного бального танцю «SWAY», зразковий ансамбль сучасного танцю «ШАРМ», студентський академічний хор «ЮНІСТЬ», студія КВК. 

Сумський НАУ, студенти, викладачі та співробітники, ініціюють та проводять благодійні акції, волонтерські проєкти, рухи. 

Сумський НАУ надає студентам можливість розвинути свої лідерські якості за допомогою участі в студентському самоврядуванні. 

Університетське містечко 

Територія Сумського НАУ — справжня окраса міста Суми. Прогулюючись стежками нашого університету можете побачити:

  • 5 навчальних корпусів.
  • будинок фермера;
  • віварій;
  • стадіони;
  • 4 гуртожитки;
  • їдальня та кафе;
  • храм святої Валентини;
  • теплиці;
  • гаражі та полігон;
  • науково-дослідні поля;

https://snau.edu.ua
https://t.me/snauofficial
https://www.facebook.com/snauofficcial
https://instagram.com/snauofficial?igshid=MmJiY2I4NDBkZg==


Відгуки

Керівництво цього навчального закладу ухвалило рішення не дозволяти оцінки та коментарі.


Дивіться також усі ЗВО/ВНЗ в Сумах, коледжі в Сумах, курси в Сумах, репетиторів в Сумах, роботу в Сумах.