Міжнародна школа корекції ваги
- Одеса
- Ольга
-
Щоб зв'язатися із закладом, відкрийте телефон і ел. пошту.
Коротко про компанію
Навчання збалансованому харчуванню для корекції ваги та підтримки здоровʼя. Спеціалізовані курси з дієтології та нутриціології для всіх рівней підготовки.
Якість - підтвердженна результатами та відгуками .
Послуги
1 курс навчання
«Основи практичної дієтології та нутриціології»
Теми:
1. Анатомія та фізіологія шлунково-кишкового тракту.• Принципи здорового функціонування травної системи.• Фізіологічні основи перетравлення їжі. Розщеплення харчових речовин. У якому вигляді їжа потрапляє в кров.• Кишечник: будова, специфічні і неспецифічні функції. Всмоктування поживних речовин. Механізми всмоктування. Конкурентна боротьба за білок-переносник у кишечнику.• Підшлункова залоза, особливості її здорового функціонування. Травні ферменти: види та їх роль у розщепленні їжі.• Утворення жовчі. Умови необхідні для її здорового відтоку.• Гормональне регулювання травлення.
2 . Білки як основа життя.
- Функції білків у тілі людини, види білків (колаген, еластин, міозин та ін.), їх утворення і розпад. Хондроітинсульфат як частина протеоглікану.• Будова білків: замінні та не замінні амінокислоти. Вміст та співвідношення різних амінокислот в продуктах харчування.• Різновиди білків у харчовому раціоні, їх подібності та відмінності. Переваги та недолік різних харчових джерел. Особливості засвоєння.• Метаболізм білків в організмі людини в залежності від віку, статті та інших факторів. Сучасні розрахунки добової потреби організму у білку.
3. Жири.
- Найважливіші функції жирів.• Види жирів: ендогенні та екзогенні.• Будова жирів: насичені та ненасичені ліпіди, їх особливості. Незамінні жирні кислоти. Омега-3, омега-6, омега-9 – їх властивості, хімічні закономірності. Норми споживання, вміст у продуктах.• Особливості метаболізму жировміснихпродуктів. • Види жирів у продуктах харчування.• Корисні та шкідливі жири. Точка димлення для всіх видів жирів - як один із базових показників якості харчування людини.• Жири в тілі людини. Холестерин: функції, види – поганий та добрий. Вчимося читати аналізи.• Розрахунок норм споживання різних видів жирів.
4. Вуглеводи – основа метаболізму.
- Функції вуглеводів, їх вплив на організм, користь та шкода.
- Класифікація: види вуглеводів, залежно від кількості мономерів. «Нульові» вуглеводи – необмежене споживання. Швидкі та повільні вуглеводи: приховані та очевидні.
- Особливості засвоєння вуглеводів, базові основи метаболізму глюкози.
- Фруктоза: особливості метаболізму.
Практична робота.
- 3 основні групи вуглеводних продуктів.• Нутрицевтичні таблиці різних вуглеводовмісних продуктів.• Специфіка розрахунків добового споживання різних вуглеводів.• Хімічний склад основних харчових вуглеводів. Порівняльна характеристика у таблицях.• Залежність вуглеводних модифікацій від методу кулінарної обробки продукту.
5. Вітаміни жиророзчинні.
- Класифікація вітамінів. Добова потреба життєво важливих речовин.
- Джерело молодості – антиоксидантна система. Її закономірності .
- Вітамін Д: сучасні дані про його біохімічну роль у тілі людини. Вміст у продуктах харчування. Як правильно заповнити його дефіцит?
- Вчимося читати аналізи.
6. Водорозчинні вітаміни.
- Руйнування вітамінів у процесі кулінарноїобробки та їх зберігання.
- Норми споживання всіх вітамінів.
- Гіповітаміноз: зовнішні визнання, аналізи. Методи їхньої корекції.
- Надлишок вітамінів, який небезпечний для здоров'я людини.
7. Мікро та макроелементи.
Класифікація хімічних елементів у тілілюдини. Їхня роль у підтримці здоров'я людини.
- Особливості засвоєння у шлунково-кишковомутракті. Специфіка роботи білків-транспортерів. Конкуруючий вплив мікроелементів один на одного.
- Домінуючі та другорядні елементи.
- Харчові джерела йоду, цинку, заліза, селену та інших мікро та макроелементів.
- Додатковий прийом мінералів за допомогоюБАДів – маркетинг чи потреба.
8. Вода.
- Питна та мінеральна. Правильне споживанняводи.
- Класифікація мінеральних вод. Розбірнайпопулярніших джерел лікувальних вод. Їхнійхімічний склад. І вплив на здоров'я людини.
- Норми споживання столової та лікувальноїводи. Золоті правила розрахунків з урахуваннямрізних факторів.
- Хронічна гіпогідратація – її ускладнення. Водно-електролітний баланс.
- Набряки – найчастіші помилки і реальніпричини, правильні способи боротьби.
- Поширені міфи про воду.
9. Практична робота. Антропометрія.
- Типи статур людини ти їх роль у розвитку ожиріння. Визначаємо свій тип статури: суб’єктивні та об’єктивні ознаки. Відпрацювання практичних навичок.• Біоімпедансний аналіз тіла – діагностика складу тіла людини – співвідношення води, м’язової та жирової тканини.• Формули розрахунку всіх потрібних параметрів. Готові таблиці.
10. Практична робота. Калорії.
- Звідки беруться калорії?• Метаболічний обмін: способи розрахунку.• Підрахунок калорій в залежності від: активності, маси та віку людини.• Як худнути без підрахунку калорій.
11. Практична робота. Конструктор дієтолога. Вибудовуємо основи здорового харчування.
- Вчимося створювати базові співвідношення збалансованого харчування.
- Здорові харчові формули.
- Готові харчові таблиці для підтримки ваги та її зниження.
Дивіться також ЗВО/ВНЗ в Одесі, коледжі в Одесі, курси в Одесі, репетиторів в Одесі, роботу в Одесі.
Коментарі
Невірно заповнені поля відзначені червоним.
Будь ласка, перевірте форму ще раз.
Ваш коментар відправлений і буде доступний на сайті після перевірки адміністратором.