Міжнародна школа корекції ваги




Коротко про компанію

Навчання  збалансованому харчуванню для корекції ваги  та підтримки здоровʼя. Спеціалізовані курси  з дієтології та нутриціології для всіх рівней підготовки.

Якість  - підтвердженна результатами та відгуками .

Послуги

1 курс навчання

«Основи практичної дієтології та нутриціології»

Теми:

1. Анатомія та фізіологія шлунково-кишкового тракту.Принципи здорового функціонування травної системи.Фізіологічні основи перетравлення їжі. Розщеплення харчових речовин. У якому вигляді їжа потрапляє в кров.Кишечник: будова, специфічні і неспецифічні функції. Всмоктування поживних речовин. Механізми всмоктування. Конкурентна боротьба за білок-переносник у кишечнику.Підшлункова залоза, особливості її здорового функціонування. Травні ферменти: види та їх роль у розщепленні їжі.Утворення жовчі. Умови необхідні для її здорового відтоку.Гормональне регулювання травлення.

2 . Білки як основа життя.

  • Функції білків у тілі людини, види білків (колаген, еластин, міозин та ін.), їх утворення і розпад. Хондроітинсульфат як частина протеоглікану.Будова білків: замінні та не замінні амінокислоти. Вміст та співвідношення різних амінокислот в продуктах харчування.Різновиди білків у харчовому раціоні, їх подібності та відмінності. Переваги та недолік різних харчових джерел. Особливості засвоєння.Метаболізм білків в організмі людини в залежності від віку, статті та інших факторів. Сучасні розрахунки добової потреби організму у білку.

3. Жири.

  • Найважливіші функції жирів.Види жирів: ендогенні та екзогенні.Будова жирів: насичені та ненасичені ліпіди, їх особливості.  Незамінні жирні кислоти.  Омега-3, омега-6, омега-9 – їх властивості, хімічні закономірності.  Норми споживання, вміст у продуктах.Особливості метаболізму жировміснихпродуктів.  Види жирів у продуктах харчування.Корисні та шкідливі жири.  Точка димлення для всіх видів жирів - як один із базових показників якості харчування людини.Жири в тілі людини.  Холестерин: функції, види – поганий та добрий.  Вчимося читати аналізи.Розрахунок норм споживання різних видів жирів.

4. Вуглеводи – основа метаболізму.

  • Функції вуглеводів, їх вплив на організм, користь та шкода.
  • Класифікація: види вуглеводів, залежно від кількості мономерів.  «Нульові» вуглеводи – необмежене споживання.  Швидкі та повільні вуглеводи: приховані та очевидні.
  • Особливості засвоєння вуглеводів, базові основи метаболізму глюкози.
  • Фруктоза: особливості метаболізму.

Практична робота.

  • 3 основні групи вуглеводних продуктів.Нутрицевтичні таблиці різних вуглеводовмісних продуктів.Специфіка розрахунків добового споживання різних вуглеводів.Хімічний склад основних харчових вуглеводів.  Порівняльна характеристика у таблицях.Залежність вуглеводних модифікацій від методу кулінарної обробки продукту.

5. Вітаміни жиророзчинні. 

  • Класифікація вітамінів.  Добова потреба життєво важливих речовин.
  • Джерело молодості – антиоксидантна система.  Її закономірності .
  • Вітамін Д: сучасні дані про його біохімічну роль у тілі людини.  Вміст у продуктах харчування.  Як правильно заповнити його дефіцит?
  • Вчимося читати аналізи.

6. Водорозчинні вітаміни.

  • Руйнування вітамінів у процесі кулінарноїобробки та їх зберігання.
  • Норми споживання всіх вітамінів.
  • Гіповітаміноз: зовнішні визнання, аналізи. Методи їхньої корекції.
  • Надлишок вітамінів, який небезпечний  для здоров'я людини.

  7. Мікро та макроелементи.

Класифікація хімічних елементів у тілілюдини.  Їхня роль у підтримці здоров'я людини.

  • Особливості засвоєння у шлунково-кишковомутракті.  Специфіка роботи білків-транспортерів.  Конкуруючий вплив мікроелементів один на одного.
  • Домінуючі та другорядні елементи.
  • Харчові джерела йоду, цинку, заліза, селену та інших мікро та макроелементів.
  • Додатковий прийом мінералів за допомогоюБАДів – маркетинг чи потреба.

  8. Вода.

  •  Питна та мінеральна.  Правильне споживанняводи.
  •  Класифікація мінеральних вод.  Розбірнайпопулярніших джерел лікувальних вод.  Їхнійхімічний склад.  І вплив на здоров'я людини.
  •  Норми споживання столової та лікувальноїводи.  Золоті правила розрахунків з урахуваннямрізних факторів.
  •  Хронічна гіпогідратаціяїї ускладнення.  Водно-електролітний баланс.
  •  Набрякинайчастіші помилки і реальніпричини, правильні способи боротьби.
  •  Поширені міфи про воду.

9. Практична робота. Антропометрія.

  • Типи статур людини ти їх роль у розвитку ожиріння. Визначаємо свій тип статури: суб’єктивні та об’єктивні ознаки. Відпрацювання практичних навичок.Біоімпедансний аналіз тіла – діагностика складу тіла людини – співвідношення води, м’язової та жирової тканини.Формули розрахунку всіх потрібних параметрів. Готові таблиці.

10. Практична робота. Калорії.

  • Звідки беруться калорії?Метаболічний обмін: способи розрахунку.Підрахунок калорій в залежності від: активності, маси та віку людини.Як худнути без підрахунку калорій.

  11. Практична робота.  Конструктор дієтолога.  Вибудовуємо основи здорового харчування.

  • Вчимося створювати базові співвідношення збалансованого харчування.
  • Здорові харчові формули.
  • Готові харчові таблиці для підтримки ваги та її зниження.

Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Дивіться також ЗВО/ВНЗ в Одесі, коледжі в Одесі, курси в Одесі, репетиторів в Одесі, роботу в Одесі.