Відкриті тренінги
онлайн-семінар

Розрахунки і статистика в сучасній аналітичній хімії, від теорії до практики



  • 6000 грн
  • 5 400 грн. при реєстрації до 09.09.2024 р. (знижка 10%), 1 080 грн. – 2-й та кожен наступний учасник, 6 000 грн. при реєстрації після 09.09.2024 р., 1 200 грн. – 2-й і кожен наступний учасник


  • Онлайн
    23.09.202424.09.2024, початок о 10:00

Ціль заходу

Метою цього онлайн-семінару є представити короткий та організований підхід до статистики для хіміків, які працюють в лабораторіях контролю якості, пов’язаних з обробкою результатів хімічних та інструментальних методів аналізу. Він призначений для осіб, які бажають ознайомитись із галуззю статистики, а також є короткою довідкою для вирішення статистичних проблем. Робота буде супроводжуватись значною кількістю практичних прикладів із використанням Excel. Отримані під час вебінару матеріали можуть слугувати посібником і довідником для співробітників лабораторій, яким потрібні методи статистичного аналізу даних. Статистика надає корисні методи аналізу даних, які зазвичай можна побачити в лабораторії. Оцінка цих висновків допомагає приймати правильні та вигідні рішення для якості продуктів, які випробовуються в ході щоденного контролю якості чи при розробці аналітичних методів.

Програма

  1. Аналітичні проблеми, похибки та види похибок в кількісному хімічному аналізі.
  2. Статистика повторних вимірювань, термінологія, визначення. Середнє та стандартне
  3. відхилення, розподіл повторних вимірювань, довірчі інтервали середнього для великих і малих вибірок. Оцінка систематичної похибки, сумісність результатів досліджень. Виключення грубих помилок. Практичні приклади з використанням Excel.
  4. Тести значущості. Застосування t-критерію для порівняння середніх. F-тест для порівняння дисперсій. Тестування на викиди. Односторонній дисперсійний аналіз (ANOVA). Висновки та помилки в тестах на значимість. Приклади з використанням Excel.
  5. Якість аналітичних вимірювань. Контрольні карти. Практичні приклади побудови контрольних карт з використанням Excel.
  6. Методи калібрування в інструментальному аналізі: регресія та кореляція: Метод найменших квадратів, побудова прямої, помилки при лінійному калібруванні. Приклади з використанням Excel.

Додаткова інформація

Автор та ведучий: Макаренко Олександр Григорович – кандидат хімічних наук, провідний викладач \ тренер ТОВ «Лабораторія якості» та ТОВ «Стандарти Технології Розвиток», автор понад 75 авторських семінарів. Досвід роботи у Регуляторних органах України понад 20 років.

🔗 Додаткова інформація та реєстрація за посиланням: https://ql.org.ua/uk/osnovy-statisticheskoj-obrabotki-dannyh-v-sovremennyh-himicheskih-i-instrumentalnyh-metodah-analiza/

Звертайтеся:

Тренінгова компанія "Лабораторія Якості"

Олена Прядко

📞  [відкрити контакти]+380 50 388 68 83

📧 e-mail: [відкрити контакти][email protected]

🌐 сайт: ql.org.ua


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші тренінги у категоріях:Медицина, фармацевтикаВиробництво, промисловiстьАудит, стандартизація, ISO

Дивіться також усі тренінги в Києві, ЗВО/ВНЗ в Києві, коледжі в Києві, курси в Києві, репетиторів в Києві, роботу в Києві.