Відкриті тренінги
Profi club
онлайн-курс

Внутрішній аудитор системи харчової безпеки



  • 4500 грн -10%


  • Онлайн
    01.11.202418.11.2024, початок о 18:00

Цільова аудиторія

Цей Онлайн-курс для співробітників:

  • харчових підприємств
  • ресторанів, кафе
  • фабрик-кухонь

Також для всіх хто пов'язан із приготуванням, зберіганням харчової продукції, аудиторів та технологів, які бажають підвищити свою кваліфікацію,та отримати свідоцтво державного зразка.

Ціль заходу

Курс включає 10 онлайн-зустрічей, самостійну роботу та проходження тестування.

Після закінчення курсу учасники отримають:

  1. свідоцтво державного навчального закладу
  2. сертифікат англійською мовою
  3. документи в електронному вигляді для впровадження системи HACCP
  4. знання від кращих практикуючих фахівців з харчової безпеки

Для отримання навчальної програми пройдіть реєстрацію : bit.ly/3e1s8gz

Питання:[відкрити контакти](067) 564-38-54 viber/telegram

Програма

Програма курсу:

  • I. Основні поняття харчової безпеки та загальні принципи харчового законодавства Правові основи технічного регулювання, нагляду і контролю - Огляд міжнародного законодавства в області виготовлення харчової продукції: ISO: 22000, 9001.  -  Кодекс Аліментаріус - Основні причини та переваги впровадження HACCP - Політика підприємства в області харчової безпеки - Програми-передумови щодо безпеки харчової продукції
  • II. Етапи впровадження системи HACCP
     - Створення групи НАССР. Розробка НАССР-плану - Підготовка до проведення аналізу небезпек, опис продуктів і процесу їх виробництва - Визначення області застосування продукції, опис технологічних процесів виробництва і блок-схеми - Підтвердження технологічних процесів і блок-схем на об'єктах - Проведення аналізу небезпечних чинників. Оцінка ризиків - матриця ризиків і контролю - Визначення точок критичного контролю (етапів), встановлення критичних меж - Встановлення системи моніторингу для кожної критичної контрольної точки - Коригування в критичних точках, відстеження коригувальних заходів та проведення перевірки  
  • III. Практичні аспекти впровадження систем безпеки харчової продукції
     - Вимоги до будівель та приміщень, інженерних систем і технологічного обладнання  - Методика визначення контрольних точок (КТ)  - Розробка і ведення документації, вимоги до документів, обов'язкові методики та протоколи - Особливості фумігації, пест-контроль - Принципи гігієни в харчовій промисловості. Профілактичний медогляд і гігієнічне навчання. Мікробіологічні критерії для встановлення показників безпечності харчових продуктів
  • IV. Роль, обов'язки і кваліфікація аудитора
     - Вимоги до аудиторів (до персональних якостей, освіти, кваліфікації, досвіду роботи), якості аудитора - Відповідальність і порядок підготовки аудиторів. - Положення про внутрішні аудиторів. Мотивація. - Роль і обов'язки керівництва при проведенні аудитів. Особливості внутрішнього аудиту. - Етика поведінки аудитора. Мистецтво слухати і методи ефективного спілкування. - Комунікативні та аналітичні навички необхідні аудитору. Методика опитування.
  • V. Основи і принципи аудиту. 
     - Основні поняття і визначення в аудиті. Цілі і принципи аудиту.  - Критерії ефективності систем якості - Класифікація та методики проведення аудитів. Вимоги до аудиту - Підготовчі кроки і первинний аналіз. Програма та плани проведення аудиту. Планування часу - Необхідна документальна база. Моніторинг і аналіз документації. 
  • VI. Проведення аудиту
     - Діяльність з проведення аудиту. Керівництво програмою аудиту та його учасники.  - Проведення аудиту. Невідповідності та спостереження. Корекції, коригувальні та запобіжні дії - Ведення записів. Робочі документи. Перелік пунктів. Листи невідповідності. Класифікація невідповідностей - Заключна зустріч і підготовка звіту. Звіт по аудиту. Вимоги до підготовки звіту - Свідоцтва аудиту.  Аналіз помилок при впровадженні HACCP
  • VII. Приклади з практики
     - Розробка системи харчової безпеки на прикладі невеликого підприємства - Типові помилки по НАССР - Типові причини неефективності HACCP


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші тренінги у категоріях:Виробництво, промисловiстьАудит, стандартизація, ISOКухар, кондитер, кулінарія

Дивіться також усі тренінги в Києві, ЗВО/ВНЗ в Києві, коледжі в Києві, курси в Києві, репетиторів в Києві, роботу в Києві.