Офіціант

Офіціант — обличчя будь-якого ресторану, кафе або бару. У його завдання входять спілкування з гостем, приймання замовлення, сервування столу.

Специфіка професії

Весь робочий день офіціант проводить на ногах, тому він повинен бути фізично витривалим. Гості до ресторану або кафе приходять різні. На жаль, не всі — приємні і легкі у спілкуванні люди. Вміння уникати конфлікт і не показувати своє роздратування — одна з обов'язкових якостей для офіціанта.

Місце роботи

Ресторани, кафе, бари.

Особисті якості

  • комунікабельність;
  • ввічливість;
  • акуратність;
  • спритність;
  • витривалість;
  • поважна зовнішність.

Кар'єра

Оклади офіціантів невеликі. Залежать від рівня кафе чи ресторану. Більша частина доходу — чайові.

Освіта

ВНЗ закінчувати не обов'язково. Гарна допомога — професійні курси, але знайти роботу можна і без спеціальної освіти.

Дивіться також усі ЗВО/ВНЗ в Києві, коледжі в Києві, курси в Києві, репетиторів в Києві, тренінги в Києві, роботу в Києві.


Інші професії в категорії «Ресторани, харчування»