Сомельє
Категорія: Ресторани, харчування
ЗберегтиСомельє — це людина, яка відповідає за карту напоїв у ресторані або на дегустації, яка дає поради щодо вибору вин і сервування; він бере участь у процесі обслуговування від подачі вина до моменту, коли гості залишають зал.
Специфіка професії
Унікальність професії сомельє у тому, що вона поєднує в собі і бізнес, і творчість, і перспективи розвитку, і певний аристократичний шарм.
Місце роботи
Ресторани, елітні магазини (винні бутіки).
Особисті якості
- комунікативні здібності;
- красива і переконлива мова;
- гарна смакова пам'ять;
- акторський хист.
Кар'єра
Заробітна плата залежить від стажу, досвіду роботи та класу ресторану.
Освіта
Зараз існують не лише численні курси сомельє, але й спеціальні програми у деяких ВНЗ.
Дивіться також усі ЗВО/ВНЗ в Києві, коледжі в Києві, курси в Києві, репетиторів в Києві, тренінги в Києві, роботу в Києві.
Інші професії в категорії «Ресторани, харчування»
- HR, кадрові служби5
- IT, комп'ютери та Інтернет21
- Авіація і космос1
- Гуманітарні науки5
- Природничі науки и дослідження2
- Краса та здоров'я8
- Культура, мистецтво, дизайн26
- Маркетинг, реклама та PR24
- Медицина, фармацевтика25
- Нерухомість, будівництво, архітектура22
- Освіта та педагогіка4
- Охорона, безпека, поліція9
- Право, політика10
- Ресторани, харчування10
- Секретаріат, діловодство, АГВ9
- Сільське і водне господарство2
- Сфера обслуговування9
- ЗМІ, видавництво, поліграфія9
- Страхування5
- Телекомунікації та зв'язок2
- Техніка, технології, виробництво15
- Торгівля, логістика, ЗЕД10
- Транспорт, автобізнес7
- Туризм, готельна справа1
- Фінанси, бухгалтерія, банк18
- Фітнес і спорт5
- Шоу-бізнес6