Сомельє

Сомельє — це людина, яка відповідає за карту напоїв у ресторані або на дегустації, яка дає поради щодо вибору вин і сервування; він бере участь у процесі обслуговування від подачі вина до моменту, коли гості залишають зал.

Специфіка професії

Унікальність професії сомельє у тому, що вона поєднує в собі і бізнес, і творчість, і перспективи розвитку, і певний аристократичний шарм.

Місце роботи

Ресторани, елітні магазини (винні бутіки).

Особисті якості

  • комунікативні здібності;
  • красива і переконлива мова;
  • гарна смакова пам'ять;
  • акторський хист.

Кар'єра

Заробітна плата залежить від стажу, досвіду роботи та класу ресторану.

Освіта

Зараз  існують не лише численні курси сомельє, але й спеціальні програми у деяких ВНЗ.

Дивіться також усі ЗВО/ВНЗ в Києві, коледжі в Києві, курси в Києві, репетиторів в Києві, тренінги в Києві, роботу в Києві.


Інші професії в категорії «Ресторани, харчування»