Ресторатор
Категорія: Ресторани, харчування
ЗберегтиСаме керівники ведуть справи свого боса в одному або навіть кількох ресторанах. Вони вирішують всі організаційні питання починаючи набором персоналу і закінчуючи укладанням договорів на постачання продуктів. Головна задача ресторатора зробити ресторан прибутковим.
Специфіка професії
Плюси професії
Можливість реалізувати талант керівника, фінансиста і творця в рамках однієї професії. Постійна зміна вражень, щоденні зустрічі з новими людьми. Можливість зробити швидку кар'єру, потрапити в еліту ресторанного бізнесу.
Мінуси професії
Постійне нервове напруження. Буває, що навіть немає коли перепочити, розслабитися. Необхідно тримати у голові тисячі дрібниць і всюди встигати. Серйозна моральна, а часом і матеріальна відповідальність. Ненормований, іноді й трохи не цілодобовий робочий день.
Місце роботи
Ресторани, кафе, бари, фаст-фуди і т.п.
Особисті якості
Керуючий ресторанним бізнесом людина творча, який вміє здивувати, зацікавити, залучити відвідувачів до ресторану.
Кар'єра
Як показує практика, вирости з рядової позиції офіціанта до керівника ресторану цілком реально. Деякі фахівці вважають, що пройти всі сходинки кар'єрних сходів у цьому бізнесі просто необхідно.
Особливо перспективна робота у мережевих компаніях, які розширюються, — їм постійно потрібні грамотні керівники, і компанії воліють зрощувати їх у надрах своїх корпорацій, а не брати зі сторони.
Якщо є внутрішній потенціал, бажання працювати — то зробити кар'єру в цьому бізнесі можна дуже швидко. Старт — з посади офіціанта. Далі посада метрдотеля, менеджера залу, адміністратора, який контролює роботу офіціантів.
Посаду менеджера-управлінця «у чистому вигляді» можна зайняти лише після кількох років роботи в сфері гостинності (при наявності диплома про спеціальну освіту). Зарплати керівників залежать від розміру ресторану, складності бізнесу, популярності закладу.
Освіта
Тим, хто обирає цю сферу, доведеться задовольнятися навчанням суміжним галузям, а знання, яких не буде вистачати, надолужувати на практиці і за допомогою додаткових програм.
Дивіться також усі ЗВО/ВНЗ в Києві, коледжі в Києві, курси в Києві, репетиторів в Києві, тренінги в Києві, роботу в Києві.
Інші професії в категорії «Ресторани, харчування»
- HR, кадрові служби5
- IT, комп'ютери та Інтернет21
- Авіація і космос1
- Гуманітарні науки5
- Природничі науки и дослідження2
- Краса та здоров'я8
- Культура, мистецтво, дизайн26
- Маркетинг, реклама та PR24
- Медицина, фармацевтика25
- Нерухомість, будівництво, архітектура22
- Освіта та педагогіка4
- Охорона, безпека, поліція9
- Право, політика10
- Ресторани, харчування10
- Секретаріат, діловодство, АГВ9
- Сільське і водне господарство2
- Сфера обслуговування9
- ЗМІ, видавництво, поліграфія9
- Страхування5
- Телекомунікації та зв'язок2
- Техніка, технології, виробництво15
- Торгівля, логістика, ЗЕД10
- Транспорт, автобізнес7
- Туризм, готельна справа1
- Фінанси, бухгалтерія, банк18
- Фітнес і спорт5
- Шоу-бізнес6