Дегустатор
Категорія: Ресторани, харчування
ЗберегтиДегустатори оцінюють якість вина, коньяку, чаю, тютюну та інших харчових продуктів. Добре відомі «нюхачі» у парфумерній справі, є фахівці з дегустації кави та сиру.
Специфіка професії
Правила проведення дегустації досить жорсткі: сюди не допускаються сторонні люди, усунені різкі запахи (сигаретний дим, типографська фарба, дезодорант, одеколон). Сам дегустатор у день роботи не використовує жодного парфуму, не п'є каву, і не їсть солодкого, гострого, солоного.
Місце роботи
Сьогодні без сенсорного аналізу (так називають дегустацію) не обходиться жодне виробництво.
Особисті якості
- зосередженість;
- проникливість;
- гарна пам'ять;
- жива уява.
Кар'єра
Найперспективніші дегустатори пропонують свої послуги закордонним фірмам.
Освіта
Інститути не випускають дегустаторів. Зате тут можна освоїти професію інженера-технолога — спеціаліста з виробництва харчових продуктів. Навички дегустатора ви обов'язково отримаєте у процесі навчання.
Дивіться також усі ЗВО/ВНЗ в Києві, коледжі в Києві, курси в Києві, репетиторів в Києві, тренінги в Києві, роботу в Києві.
Інші професії в категорії «Ресторани, харчування»
- HR, кадрові служби5
- IT, комп'ютери та Інтернет21
- Авіація і космос1
- Гуманітарні науки5
- Природничі науки и дослідження2
- Краса та здоров'я8
- Культура, мистецтво, дизайн26
- Маркетинг, реклама та PR24
- Медицина, фармацевтика25
- Нерухомість, будівництво, архітектура22
- Освіта та педагогіка4
- Охорона, безпека, поліція9
- Право, політика10
- Ресторани, харчування10
- Секретаріат, діловодство, АГВ9
- Сільське і водне господарство2
- Сфера обслуговування9
- ЗМІ, видавництво, поліграфія9
- Страхування5
- Телекомунікації та зв'язок2
- Техніка, технології, виробництво15
- Торгівля, логістика, ЗЕД10
- Транспорт, автобізнес7
- Туризм, готельна справа1
- Фінанси, бухгалтерія, банк18
- Фітнес і спорт5
- Шоу-бізнес6