Кондитер

Готує за рецептурою різні види тіста, кремів, начинок. Замішує, збиває, розкачує і обробляє тісто, формує з нього потрібні вироби (торт, тістечко, печиво та ін.), випікає їх до готовності. Наповнює тістечка та торти кремом, помадкой, шоколадом, збитими вершками та ін. Перевіряє вагу готових виробів, що допомагає визначити, чи правильно була дотримана рецептура.

Специфіка професії

Кондитер повинен мати тонкий смак і нюх, смакову пам'ять і творчу уяву, він повинен добре знатися на продуктах, їх складі, інгредієнтах, володіти усіма секретами роботи обладнання. Важливий і окомір: на око часто розрізають тістечка з цілого пласту або торта, визначають їх розмір та форму, просторове розташування елементів прикраси (композицію). Професія вимагає фізичної витривалості, тому що доводиться довго працювати стоячи при досить високій температурі.

Місце роботи

Кондитерські фабрики та комбінати, ресторани, кафе, їдальні.

Особисті якості

Творчий підхід до справи, акуратність, міцне здоров'я, розвинена смакова пам'ять.

Кар'єра

Особлива категорія — професіонали, які виконують індивідуальні замовлення, у тому числі VIP-майстри. Вони працюють у готелях або ресторанах високого рівня, беруть участь у міжнародних конкурсах.

Освіта

Середня: спеціальності Кондитер цукристих виробів, Кухар-кондитер, Технологія продуктів громадського харчування.

Дивіться також усі ЗВО/ВНЗ в Києві, коледжі в Києві, курси в Києві, репетиторів в Києві, тренінги в Києві, роботу в Києві.


Інші професії в категорії «Ресторани, харчування»