Еріксонівський гіпноз

  • 6 800 грн за заняття

за 1 сегмент курсу



Вік аудиторії Дорослі

Програма передбачає як оволодіння базовими принципами, методами та техніками еріксонівського гіпнозу, так і оволодіння практикою еріксонівської гіпнотерапії, складнішими техніками, набуття власного терапевтичного досвіду.

Учасники програми отримують

  • навички наведення та підтримки гіпнотичного трансу,
  • навички терапевтичної роботи з клієнтами з приводу найрізноманітніших проблем,
  • навички використання еріксонівського гіпнозу в груповій роботі;
  • навички самогіпнозу, які дозволяють більш повно та глибоко використовувати «мудрість» власного несвідомого,
  • можливість навчання своїх клієнтів навичкам самогіпнозу.

Програма розрахована як на професіоналів: психологів, лікарів, педагогів, соціальних працівників, так і на людей, зацікавлених в особистісному розвитку та ефективнішому використанні своїх власних ресурсів. Для них надзвичайно корисно навчитися спілкуватися зі своїм несвідомим, використовувати свої приховані можливості та змінювати своє 

життя у бажаному напрямку. Програма корисна також для всіх, хто за своєю діяльністю багато спілкується з людьми: бізнесменів, юристів, працівників у галузі реклами та засобів масової інформації. Методи, розроблені Мілтоном Еріксоном – це комунікативні методи; оволодіння ними суттєво покращує якість спілкування та відносин між людьми.

Ефект програми ширший, ніж оволодіння гіпнотичними техніками. У міру того, як слухачі знайомляться з трансовими техніками і набувають досвіду роботи в трансових станах, з ними відбуваються позитивні особистісні зміни, які допомагають їм досягати їх власних цілей, у них вирішуються особистісні проблеми. У ході курсу відбувається активізація власних творчих ресурсів учасників, розвиток їхньої інтуїції, підвищення гнучкості, здатності до адаптації. Ці якості виявляються в різних життєвих ситуаціях. Крім того, істотно покращуються здібності до спілкування (одне з визначень гіпнозу – "ефективне спілкування"): стає легше спілкуватися з людьми в різних ситуаціях, легше досягати взаєморозуміння, стає менше конфліктів і напруги в спілкуванні. І, нарешті, володіння техніками гіпнозу ніби "оголює" механізми людської взаємодії та впливу людей один на одного: вони стають видимими, зрозумілими. Стає видно, як люди намагаються впливати один на одного, коли і чому це виходить, а коли і чому не виходить. Тому серед учасників – не лише психологи та психотерапевти, а й представники різних професій: лікарі, юристи, бізнесмени, політики. Кожен черпає те, що йому необхідно, і кожен знаходить, як застосувати ці унікальні технології у своїй сфері.

ЗМІСТ ПРОГРАМИ

Програма включає 12 днів інтенсивного класичного курсу ериксонівського гіпнозу.

Базові техніки еріксонівського гіпнозу

Ідеодинамічні феномени. Традиційний та ериксонівський підходи до гіпнозу. Концепція трансу. Поняття несвідомого. Концепція ресурсу. Мінімальні ознаки трансу. Техніки наведення та підтримки гіпнотичного трансу. Ратифікація. Дисоціація. Релятивізація. Виведення із трансу. Особливості використання мови у трансі. Гармонізація відносин із клієнтом. Пальцевий ідеомоторний сигналінг Самогіпноз.

Непрямі навіювання в Еріксонівському гіпнозі

Навіювання. Природа навіювання. Класифікація навіювань. Прямі навіювання. Непрямі навіювання: послідовність прийняття, імплікація, питання, подвійна зв'язка, контекстуальна, складова, трюїзм, відсутність згадки, пов'язана з часом, алюзія, інвертоване, невербальне. Каталепсія руки як невербальне навіювання: техніка проведення, терапевтичне використання. Відкриті навіювання. Транс терапевта.

Метафора в Еріксонівському гіпнозі

Мікродинаміка трансу. Левітація руки: техніка проведення, терапевтичне використання. Метафори. Природа метафори. Властивості терапевтичної метафори. Джерела метафор. Власна метафора клієнта. Контакт несвідомих. Конструювання метафор. Схема "Клас проблем – клас рішень". Метафора раннього навчання. Тематичні метафори. Метафорична казка. Метафора зміни. Невербальна метафора.

Гіпнотична зміна перцептивних та когнітивних процесів

Збентеження. Природа, мета, принципи створення та утилізація збентеження. Техніки створення збентеження. Техніка розрив шаблону. Наведення рукостисканням. Техніки сенсорного перенавантаження. Дезорієнтація у часі. Дезорієнтація у просторі. Концептуальне збентеження. Подвійне наведення. Суб'єктивне спотворення часу. Амнезія. Техніки структурування амнезії. Вбудована метафора ("Потрійна петля Мілтона Еріксона").

Гіпноаналіз

Вихід на причини симптомів та проблем за допомогою гіпнотичних технік. Візуальна аналогова шкала. Ключі Ле Крона. Візуалізація симптомів. Мудрість несвідомого. Розмова із частинами. Телевізійний екран. Прохід коридором. Сім кімнат. Похід до мудреця. Навіюваний сон. Соматичний міст. Афективний міст. Подорож у тіло. Автоматичний малюнок. Автоматичний лист. Малювальні техніки. Мандали.

Терапія розвитку. Вікова регресія та тимчасова прогресія

У цьому модулі систематизуються знання та навички, отримані на попередніх модулях. Гіпнотичний підхід та гіпнотичні техніки "вписуються" в індивідуальну історію розвитку людини (онтогенез). Розглядаються типові проблеми, що виникають у ключових моментах розвитку індивіда, наводяться конкретні приклади використання просунутих гіпнотичних технік стосовно цих проблем.

Континуум вікової регресії. Гіпермнезія та ревіфікація. Стратегії терапевтичного використання вікової регресії.

Техніки створення вікової регресії. Дворівнева дисоційована вікова регресія. Людина з лютого. "Дошка пошани".

Тимчасова прогресія; стратегії використання, техніки створення. Псевдоорієнтація у часі. Спільне використання вікової регресії та часової прогресії.

Підходи до навчання у тренінговому центрі “AlterSystems”:

  1. У перші ж години навчання учасники починають практикуватись.
  2. Після першого дня навчання ви вже вийдете з простими та працюючими інструментами, які зможете перевірити наступного дня
  3. Ви – активний учасник тренінгу, на практиці відразу тестуєте отримані знання, перетворюєте їх на навички та можете поставити запитання щодо нюансів практики
  4. Кожен учасник курсу у нашому центрі має можливість відвідувати повторне навчання протягом року (ми періодично трансформуємо наші програми навчання і завдяки цьому ви можете розширити своє розуміння підходів Еріксонівського гіпнозу)

Додаткова інформація

Формат занять:

  • Четвер, п’ятниця з 17-00 до 21-30, субота, неділя з 9-00 до 19-00
  • Курс складається із 4 сегментів. 

Умови оплати/Знижки:

  • При 100% передоплаті 1 сегмента 6 800 грн./сегмент
  • При оплаті за день тренінгу 7 400 грн./сегмент
  • По передоплаті всього курсу – 24 800 грн.
  • оплата днями не ділиться

Запис до групи:

Щоб потрапити до групи, потрібно попередньо записатися телефоном або у вайбер, телегарм чи вотсап: [відкрити контакти]+38 (095) 735-26-16 Ірина (адміністратор)

Координати у Києві:


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Дивіться також усі курси в Києві, ЗВО/ВНЗ в Києві, коледжі в Києві, репетиторів в Києві, тренінги в Києві, роботу в Києві.