Дієтологія. Базовий, просунутий рівень. Дієтичні добавки
Контакти
- Міжнародна школа нутриціології та дієтології Баланс
- Онлайн
- www.centrebalance.top/kursua
Деталі
Вік аудиторії | Студенти, дорослі, пенсіонери |
---|
Програма курсу
№ 0. Вступне
№ 1 Медицина і дієтологія
- Лікування чи профілактика?
- Медицина: доказова, інтеграційна, холістична
- Дієтологія, нутриціологія, нутрицевтика: історія становлення та основні напрямки
- Харчові продукти, нутрієнти: базова термінологія
- Будова шлунково-кишкового тракту
- Функції органів шлунково-кишкового тракту в роботі організму
- Анатомо-фізіологічні особливості процесу травлення
- Голод і апетит
№ 2 Обмін речовин і режим харчування
- Здорове харчова поведінка в психології
- Голод фізіологічний або емоційний: як розрізняти
- Види емоційного голоду
- Обмін речовин
- Процеси регуляції метаболізму
- Біоритми
- Режим харчування
- Анаболізм і катоболізм
- Калорії: особливості розрахунку
- Енергетична цінність різних груп речовин
- Енергетичний та хімічний баланс раціону
№ 3 Типи статури і їх особливості
- Метаболізм і фізичні навантаження за типами статури
- Композитний склад тіла
- Заміри: каліпометрія, біоімпедансний метод, ОГ / ОС
- Таблиця ваги - норма / ненорма
№ 4 Білки
- Білок і амінокислоти
- Класифікація та функції
- Особливості метаболізму
- Норми споживання білка
- Відмінні риси рослинних і тваринних білків
№ 5 Вуглеводи
- Класифікація: прості і складні вуглеводи
- Функції вуглеводів
- Особливості метаболізму
- Клітковина
- Інсулін
- Глікемічний індекс (ГІ)
- Вчимося правильно вибирати
№ 6 Жири
Жири та жирні кислоти
Класифікація та функції
Насичені жири, в т.ч .:
- холестерин
- трансжири
Ненасичені жири, в т.ч .:
- Омега-3
- Омега-6
Норми споживання жирів
Особливості метаболізму
Жироспалювання
Вчимося читати етикетки і вибудовувати баланс
№ 7 Вода
- Водний баланс
- Значення для правильного функціонування організму
- Інтоксикація
- Мінерали і їх функції
- Вітаміни: водорозчинні та жиророзчинні
- Харчові джерела
- Біоактивні речовини
№ 8 Продукти харчування. Огляд популярних дієт
Тарілка збалансованого харчування
Вибір і підготовка продуктів
Топ-5 продуктів за якісним складом БЖУ.
Популярні дієти:
- вегетаріанство, веганство
- моно-дієти
- інтервальне голодування (ІГ)
- розвантажувальні дні
- кето-дієта
- палео-дієта
- FODMAP-дієта
- GAPS-дієта
- DASH-дієта
Харчова алергія
Імунітет
Антипаразитарні аспекти харчування
№ 9 Нормалізація ваги
Ожиріння: класифікація
Індекс маси тіла (ІМТ)
Діагностика і терапія ожиріння
Фізіологічні аспекти:
- механізм накопичення жиру
- епігенетика
- кортизол
Жироспалювання
Робота з харчовим щоденником
Введення в РПП
Підсумковий іспит
Вручення сертифікатів
Більше інформації на наших сторінках:
- Сайт: centrebalance.top/kurs
- Instagram: @balans_centr (https://instagram.com/balans_centr?igshid=1tb97coveyqu4)
- @balans_kurs (https://instagram.com/balans_kurs?igshid=1905vb9i1mc8u)
- Facebook: https://www.facebook.com/balanscentr/
Дивіться також усі онлайн-курси, репетиторів онлайн, онлайн-тренінги.
Коментарі
Невірно заповнені поля відзначені червоним.
Будь ласка, перевірте форму ще раз.
Ваш коментар відправлений і буде доступний на сайті після перевірки адміністратором.