Основи практичної дієтології та нутриціології

  • 2 600 грн за курс

знижка 5% з промокодом 1125



Вік аудиторії Студенти, дорослі

  • Курси  дієтології від  Міжнародної Школи Коррекції Ваги, розроблені на перевірених наукових методиках.
  • Тільки необхідна  та доступна інформація, без зайвої «води».
  • Гарантована якість послуг, що надаються  та  індивідуальний підхід до кожного учня!
  • Для користувачів порталу Едюкейшн діє додаткова знижка 5%. Для того, щоб її отримати вводіть промокод 1125.

По закінченню  навчання видається диплом + додаток на двох мовах.

Запис на курс за  номером телефону: [відкрити контакти](096) 127 93 31

1 курс навчання

«Основи практичної дієтології та нутриціології»

Теми:

  1. Анатомія та фізіологія шлунково-кишкового тракту.
  • Принципи здорового функціонування травної системи. ·     
  • Фізіологічні основи перетравлення їжі. Розщеплення харчових речовин. У якому вигляді їжа потрапляє в кров.·     
  • Кишечник: будова, специфічні і неспецифічні функції. Всмоктування поживних речовин. Механізми всмоктування. Конкурентна боротьба за білок-переносник у кишечнику.· 
  •      Підшлункова залоза, особливості її здорового функціонування. Травні ферменти: види та їх роль у розщепленні їжі.·     
  • Утворення жовчі. Умови необхідні для її здорового відтоку.·    
  •   Гормональне регулювання травлення.

2 . Білки як основа життя.

  • Функції білків у тілі людини, види білків (колаген, еластин, міозин та ін.), їх утворення і розпад. Хондроітинсульфат як частина протеоглікану.
  • Будова білків: замінні та не замінні амінокислоти. Вміст та співвідношення різних амінокислот в продуктах харчування.
  • Різновиди білків у харчовому раціоні, їх подібності та відмінності. Переваги та недолік різних харчових джерел. Особливості засвоєння.
  • Метаболізм білків в організмі людини в залежності від віку, статті та інших факторів. Сучасні розрахунки добової потреби організму у білку.
  1. Жири.
  • Найважливіші функції жирів.
  • Види жирів: ендогенні та екзогенні.
  • Будова жирів: насичені та ненасичені ліпіди, їх особливості. Незамінні жирні кислоти.  Омега-3, омега-6, омега-9 – їх властивості, хімічні закономірності.  Норми споживання, вміст у продуктах.
  • Особливості метаболізму жировмісних продуктів.
  • Види жирів у продуктах харчування.
  • Корисні та шкідливі жири. Точка димлення для всіх видів жирів - як один із базових показників якості харчування людини.
  • Жири в тілі людини. Холестерин: функції, види – поганий та добрий.  Вчимося читати аналізи.
  • Розрахунок норм споживання різних видів жирів.
  1. Вуглеводи – основа метаболізму.
  • Функції вуглеводів, їх вплив на організм, користь та шкода.
  • Класифікація: види вуглеводів, залежно від кількості мономерів. «Нульові» вуглеводи – необмежене споживання.  Швидкі та повільні вуглеводи: приховані та очевидні.
  • Особливості засвоєння вуглеводів, базові основи метаболізму глюкози.
  • Фруктоза: особливості метаболізму.

 Практична робота.

  • 3 основні групи вуглеводних продуктів.
  • Нутрицевтичні таблиці різних вуглеводовмісних продуктів.
    • Специфіка розрахунків добового споживання різних вуглеводів.
    • Хімічний склад основних харчових вуглеводів. Порівняльна характеристика у таблицях.
    • Залежність вуглеводних модифікацій від методу кулінарної обробки продукту.
  1. Вітаміни жиророзчинні.
  • Класифікація вітамінів. Добова потреба життєво важливих речовин.
  • Джерело молодості – антиоксидантна система. Її закономірності .
  • Вітамін Д: сучасні дані про його біохімічну роль у тілі людини. Вміст у продуктах харчування.  Як правильно заповнити його дефіцит?
  • Вчимося читати аналізи.
  1. Водорозчинні вітаміни.
  • Руйнування вітамінів у процесі кулінарної обробки та їх зберігання.
  • Норми споживання всіх вітамінів.
  • Гіповітаміноз: зовнішні визнання, аналізи. Методи їхньої корекції.
  • Надлишок вітамінів, який небезпечний для здоров'я людини.
  1. Мікро та макроелементи.
  • Класифікація хімічних елементів у тілі людини. Їхня роль у підтримці здоров'я людини.
  • Особливості засвоєння у шлунково-кишковому тракті. Специфіка роботи білків-транспортерів.  Конкуруючий вплив мікроелементів один на одного.
  • Домінуючі та другорядні елементи.
  • Харчові джерела йоду, цинку, заліза, селену та інших мікро та макроелементів.
  • Додатковий прийом мінералів за допомогою БАДів – маркетинг чи потреба.
  1. Вода.
  • Питна та мінеральна. Правильне споживання води.
  • Класифікація мінеральних вод. Розбір найпопулярніших джерел лікувальних вод.  Їхній хімічний склад.  І вплив на здоров'я людини.
  • Норми споживання столової та лікувальної води. Золоті правила розрахунків з урахуванням різних факторів.
  • Хронічна гіпогідратація – її ускладнення. Водно-електролітний баланс.
  • Набряки – найчастіші помилки і реальні причини, правильні способи боротьби.
  • Поширені міфи про воду.
  1. Практична робота. Антропометрія.
  • Типи статур людини ти їх роль у розвитку ожиріння. Визначаємо свій тип статури: суб’єктивні та об’єктивні ознаки. Відпрацювання практичних навичок.
  • Біоімпедансний аналіз тіла – діагностика складу тіла людини – співвідношення води, м’язової та жирової тканини.
  • Формули розрахунку всіх потрібних параметрів. Готові таблиці.
  1. Практична робота. Калорії.
  • Звідки беруться калорії?
  • Метаболічний обмін: способи розрахунку.
  • Підрахунок калорій в залежності від: активності, маси та віку людини.
  • Як худнути без підрахунку калорій.
  1. Практична робота. Конструктор дієтолога.  Вибудовуємо основи здорового харчування.
  • Вчимося створювати базові співвідношення збалансованого харчування.
  • Здорові харчові формули.
  • Готові харчові таблиці для підтримки ваги та її зниження.

Запис на курс за номером телефону: [відкрити контакти](096) 127 93 31


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Дивіться також усі курси в Одесі, ЗВО/ВНЗ в Одесі, коледжі в Одесі, репетиторів в Одесі, роботу в Одесі.

  • 1 500 грн за курс
  • Професійні, підвищення кваліфікації - Медицина, фармацевтика; Курс на перемогу - Домедична підготовка.
  • Студенти, дорослі, пенсіонери.
  • SAR, навчальний центр
  • вул. Композитора Нищинського, 28, м. Одеса, 65029
  • 39 000 грн за курс
  • Професійні, підвищення кваліфікації - Медицина, фармацевтика; Індустрія краси - Масаж.
  • Дорослі.
  • Wei Long, центр цигун-терапії
  • вул. Новосельського, 5, м. Одеса, 65000