Основи практичної дієтології та нутриціології
Контакти
Деталі
Вік аудиторії | Студенти, дорослі |
---|
Програма курсу
- Курси дієтології від Міжнародної Школи Коррекції Ваги, розроблені на перевірених наукових методиках.
- Тільки необхідна та доступна інформація, без зайвої «води».
- Гарантована якість послуг, що надаються та індивідуальний підхід до кожного учня!
- Для користувачів порталу Едюкейшн діє додаткова знижка 5%. Для того, щоб її отримати вводіть промокод 1125.
По закінченню навчання видається диплом + додаток на двох мовах.
Запис на курс за номером телефону: [відкрити контакти]
1 курс навчання
«Основи практичної дієтології та нутриціології»
Теми:
- Анатомія та фізіологія шлунково-кишкового тракту.
- Принципи здорового функціонування травної системи. ·
- Фізіологічні основи перетравлення їжі. Розщеплення харчових речовин. У якому вигляді їжа потрапляє в кров.·
- Кишечник: будова, специфічні і неспецифічні функції. Всмоктування поживних речовин. Механізми всмоктування. Конкурентна боротьба за білок-переносник у кишечнику.·
- Підшлункова залоза, особливості її здорового функціонування. Травні ферменти: види та їх роль у розщепленні їжі.·
- Утворення жовчі. Умови необхідні для її здорового відтоку.·
- Гормональне регулювання травлення.
2 . Білки як основа життя.
- Функції білків у тілі людини, види білків (колаген, еластин, міозин та ін.), їх утворення і розпад. Хондроітинсульфат як частина протеоглікану.
- Будова білків: замінні та не замінні амінокислоти. Вміст та співвідношення різних амінокислот в продуктах харчування.
- Різновиди білків у харчовому раціоні, їх подібності та відмінності. Переваги та недолік різних харчових джерел. Особливості засвоєння.
- Метаболізм білків в організмі людини в залежності від віку, статті та інших факторів. Сучасні розрахунки добової потреби організму у білку.
- Жири.
- Найважливіші функції жирів.
- Види жирів: ендогенні та екзогенні.
- Будова жирів: насичені та ненасичені ліпіди, їх особливості. Незамінні жирні кислоти. Омега-3, омега-6, омега-9 – їх властивості, хімічні закономірності. Норми споживання, вміст у продуктах.
- Особливості метаболізму жировмісних продуктів.
- Види жирів у продуктах харчування.
- Корисні та шкідливі жири. Точка димлення для всіх видів жирів - як один із базових показників якості харчування людини.
- Жири в тілі людини. Холестерин: функції, види – поганий та добрий. Вчимося читати аналізи.
- Розрахунок норм споживання різних видів жирів.
- Вуглеводи – основа метаболізму.
- Функції вуглеводів, їх вплив на організм, користь та шкода.
- Класифікація: види вуглеводів, залежно від кількості мономерів. «Нульові» вуглеводи – необмежене споживання. Швидкі та повільні вуглеводи: приховані та очевидні.
- Особливості засвоєння вуглеводів, базові основи метаболізму глюкози.
- Фруктоза: особливості метаболізму.
Практична робота.
- 3 основні групи вуглеводних продуктів.
- Нутрицевтичні таблиці різних вуглеводовмісних продуктів.
- Специфіка розрахунків добового споживання різних вуглеводів.
- Хімічний склад основних харчових вуглеводів. Порівняльна характеристика у таблицях.
- Залежність вуглеводних модифікацій від методу кулінарної обробки продукту.
- Вітаміни жиророзчинні.
- Класифікація вітамінів. Добова потреба життєво важливих речовин.
- Джерело молодості – антиоксидантна система. Її закономірності .
- Вітамін Д: сучасні дані про його біохімічну роль у тілі людини. Вміст у продуктах харчування. Як правильно заповнити його дефіцит?
- Вчимося читати аналізи.
- Водорозчинні вітаміни.
- Руйнування вітамінів у процесі кулінарної обробки та їх зберігання.
- Норми споживання всіх вітамінів.
- Гіповітаміноз: зовнішні визнання, аналізи. Методи їхньої корекції.
- Надлишок вітамінів, який небезпечний для здоров'я людини.
- Мікро та макроелементи.
- Класифікація хімічних елементів у тілі людини. Їхня роль у підтримці здоров'я людини.
- Особливості засвоєння у шлунково-кишковому тракті. Специфіка роботи білків-транспортерів. Конкуруючий вплив мікроелементів один на одного.
- Домінуючі та другорядні елементи.
- Харчові джерела йоду, цинку, заліза, селену та інших мікро та макроелементів.
- Додатковий прийом мінералів за допомогою БАДів – маркетинг чи потреба.
- Вода.
- Питна та мінеральна. Правильне споживання води.
- Класифікація мінеральних вод. Розбір найпопулярніших джерел лікувальних вод. Їхній хімічний склад. І вплив на здоров'я людини.
- Норми споживання столової та лікувальної води. Золоті правила розрахунків з урахуванням різних факторів.
- Хронічна гіпогідратація – її ускладнення. Водно-електролітний баланс.
- Набряки – найчастіші помилки і реальні причини, правильні способи боротьби.
- Поширені міфи про воду.
- Практична робота. Антропометрія.
- Типи статур людини ти їх роль у розвитку ожиріння. Визначаємо свій тип статури: суб’єктивні та об’єктивні ознаки. Відпрацювання практичних навичок.
- Біоімпедансний аналіз тіла – діагностика складу тіла людини – співвідношення води, м’язової та жирової тканини.
- Формули розрахунку всіх потрібних параметрів. Готові таблиці.
- Практична робота. Калорії.
- Звідки беруться калорії?
- Метаболічний обмін: способи розрахунку.
- Підрахунок калорій в залежності від: активності, маси та віку людини.
- Як худнути без підрахунку калорій.
- Практична робота. Конструктор дієтолога. Вибудовуємо основи здорового харчування.
- Вчимося створювати базові співвідношення збалансованого харчування.
- Здорові харчові формули.
- Готові харчові таблиці для підтримки ваги та її зниження.
Запис на курс за номером телефону: [відкрити контакти]
Дивіться також усі курси в Одесі, ЗВО/ВНЗ в Одесі, коледжі в Одесі, репетиторів в Одесі, роботу в Одесі.
Коментарі
Невірно заповнені поля відзначені червоним.
Будь ласка, перевірте форму ще раз.
Ваш коментар відправлений і буде доступний на сайті після перевірки адміністратором.