Працевлаштування випускників після закінчення вишу у Нідерландах

Працевлаштування випускників після закінчення вишу у Нідерландах

У Нідерландах можна вступити на такі спеціальності, як техніка, енергетика, тваринництво, біологія. Популярним є менеджмент, маркетинг. 

Хоча Нідерланди й не велика країна, проте вона пропонує студентам широкий вибір працевлаштування у промисловості, торгівлі та сфері послуг. У країні високий рівень життя завдяки вдалому географічному положенню. Слід зазначити про те, що іноземні інвестори активно цікавляться Нідерландами. Також тут активно розвивається дизайн та архітектура, сільське господарство.

У Нідерландах можна вступити на такі спеціальності, як техніка, енергетика, тваринництво, біологія. Популярним є менеджмент, маркетинг. 

У сфері дизайну та ЗМІ зайняті 172 000 фахівців. У галузі машинобудування в Голландії залучено близько 390 000 осіб.

На яку зарплату можна розраховувати

Середня заробітна плата випускників вища за країни Центральної та Східної Європи:

  • Bachelor's Degree - € 24,000- € 35,000 на рік
  • Master of Science (MS) - € 26,000 - € 48,000
  • Master of Business Administration (MBA) - € 30,000 - € 60,000

Пошук першої роботи

Кожен університет зацікавлений у працевлаштуванні своїх студентів. Центр працевлаштування є у кожному виші. Проте за самого студента ніхто не буде шукати роботу. Треба буде складати резюме, ходити на співбесіду. Але у центрі буде надана інформативна підтримка. Якщо студент зробив помилки у резюме, йому підкажуть, як виправити їх.

Тому головне правило — це проактивність! Якщо роботодавець бачить, що ви брали участь у студентських клубах, займалися волонтерством, він вас візьме і без наявного досвіду. Треба просто показати, що ви не сиділи склавши руки, поки навчалися. 

Така діяльність вкрай важлива, бо вона розвиває комунікативні, організаторські навички. Беручи участь у подібних заходах та спільнотах, студент навіть може прокласти собі дорогу до майбутнього відкриття бізнесу. У багатьох вишах є клуб випускників. 

Радимо уже зараз, коли ви тільки думаєте вступати до вишу, почати вивчати голандську. Після закінчення університету вона точно знадобиться. Звичайно, це рідкісна мова, проте знайти репетитора онлайн можливо. 

Коли почнете навчання на останніх курсах, звертайте увагу на галузеві виставки, ярмарки вакансій, активно пропонуйте до розгляду своє резюме. Уже при проходженні практики в університеті бажано його мати. На вас можуть звернути увагу. Можливо, навіть залишать працювати. 

На вихідних можна працювати навіть тим же офіціантом, якщо ваша спеціальність — ресторанна справа. Це може бути першою сходинкою вашої кар’єри. Багато хто починав саме із цього і поступово виріс до директора ресторанної мережі. Ніхто не починає із керівних посад. Будь-яке стажування, літня практика — це ваш шанс себе добре проявити. 

Зв'яжися з фахівцем EduSteps:

[відкрити контакти]+38 (044) 333-60-04, [відкрити контакти][email protected]

Рекомендація EDUSTEPS:

Студенти з України навчаються у науково-дослідних університетах. Але ви також можете обрати університет прикладних наук, якщо наукою займатися не бажаєте. 

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Знаємо тонкощі вступу до вишів у Нідерландах. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід абітурієнта до моменту вступу. Не потрібно буде турбуватися про документи, бронювання та вирішення митних питань. Ми беремо це все на себе. Вам залишиться лише добре здати вступні тести. 


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Вища освіта