Факти про освіту в Нідерландах для тих, хто планує навчатися у цій країні

Факти про освіту в Нідерландах для тих, хто планує навчатися у цій країні

Здобути освіту в Нідерландах – означає отримати диплом, який буде визнаватися у багатьох країнах світу та Європи.

Здобути освіту в Нідерландах – означає отримати диплом, який буде визнаватися у багатьох країнах світу та Європи. У цій країні можна отримати престижну спеціальність. Особливо добре тут готують фахівців у галузі мистецтв, високих технологій, права. Є виші з історією, є більш нові. Проте, іноземцю все одно буде нелегко під час вступу. Виникають питання, і якщо не отримати вичерпну відповідь на них, ви можете втратити можливість цього року бути зарахованим. Звісно, можна пробувати знову у наступному, проте це все ваш час. 

Все, що треба знати про навчання в Нідерландах

Факт 1. Обов'язковість навчання для всіх дітей на території країни

Муніципальні служби контролюють, щоб діти ходили до школи. До 18 років триває обов’язкове навчання. Якщо дитини немає на уроках, має бути документальне підтвердження причини. До речі, до школи дітей приймають у цій країні у 5 років, інколи навіть у 4. Тут звикли до того, що дорослішання відбувається швидко: нормою є віддати дитину у дитячий садок із 6 тижнів. Проте, система нагляду за тим, щоб дитячі права виконувались, у цій країні жорстка. І якщо дитину не записали вчасно до школи, то у батьків будуть проблеми із законом. 

Факт 2. Вільний вибір

Є у Нідерландах державні школи та приватні. Є право вільного вибору навчального закладу, що закріплене Конституцією. Є церковні школи. Приватні школи можуть встановлювати свої власні правила та не брати усіх бажаючих на навчання. Але більшість дітей навчається саме у них. 

Факт 3. Вільний вибір програми навчання керівництвом шкіл, що сприяє демократизації освіти

Школу закривають, якщо потрібна кількість учнів не набрана. Тому керівництво шкіл зацікавлене, щоб діти мали комфорт, реальні знання та здорову психологічну атмосферу у навчальному закладі. 

Факт 4. Полегшена програма у молодшій школі: немає домашніх завдань

Початкова освіта у Голландії триває 8 років. При цьому навантаження невелике, з ухилом на роботу в групах. На перший погляд це навіть може нагадувати дитячий садок. Діти почувають себе вільно, не носять шкільну форму. Вважається, що так краще для формування особистості. З дітьми працює психолог та логопед. Є інклюзивність, тому не існує проблеми обмеженого доступу до освіти вразливих категорій. 

Довідка! Безкоштовна лише початкова муніципальна школа. 

Факт 5. Іноземці навчаються з комфортом

Всі викладачі володіють англійською. Тому без проблем у нідерландські виші можуть вступати іноземці. Ставлення до них чудове. Є повністю англомовні програми. 

Довідка! Деякі університети проводять навчання ще й німецькою мовою. Тому якщо не знаєте голландської, це не проблема. 

Факт 6. Викладацький склад має найвищий рівень підготовки

Студенти завжди матимуть роботу після отримання диплома, бо їх добре навчили. Викладачі постійно підвищують свій професійний рівень. Школи мають прекрасну матеріальну базу, лабораторії, сучасні бібліотеки. 

Факт 7. Диплом, що визнають всюди

Диплом дуже високо ціниться роботодавцями. А ще у Нідерландах робиться ставка на розвиток бізнес-мислення, тому тут дуже якісна освіта у галузі бізнес-адміністрування, управління, комерційної діяльності, економіки. 

Факт 8. Ціна освіти доступна

Ціни на навчання досить доступні, також є стипендії. Студенти можуть підзаробити, і викладачі до цього ставляться позитивно. Вважається, що така робота формує навички самостійності та сприяє дорослішанню та інтеграції молоді у суспільство. 

1. Які ступені освіти можна здобути в Нідерландах?
У Нідерландах можна отримати ступінь бакалавра, магістра та доктора наук. Система освіти країни складається з трьох основних етапів: початкова і середня школи, а також вища освіта, яку можна здобути в університеті. Проте варто зазначити, що вища освіта підходить не для всіх, оскільки до вступу висуваються досить високі вимоги.

2. Скільки коштує освіта у Нідерландах?
Середня вартість навчання в університетах Нідерландів становить близько 9 тисяч євро за рік. Сума може змінюватися залежно від обраного університету, спеціальності та програми навчання. Окрім плати за навчання, варто врахувати й інші витрати, такі як проживання, харчування та страхування.

3. Як вступити до університету в Нідерландах з гарантією?
Процес вступу до університетів у Нідерландах має свої нюанси, тому найкраще звернутися до спеціалізованих організацій або агентств, які допомагають абітурієнтам з підготовкою документів та проходженням усіх етапів вступу. Вони мають досвід та знання щодо вимог різних навчальних закладів, що значно підвищує ваші шанси на успішний вступ.

Вступайте легко до вишів Нідерландів разом з EduSteps! 

Поки ви готуєтесь до іспитів, ми вирішимо питання із житлом, забронюємо для вас квитки. 

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном, яке має досвід та зв’язки з провідними вишами. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium. Його перевага — повний супровід абітурієнта до самого моменту вступу. Вам не потрібно буде турбуватися про оформлення документів. 

Якщо бажаєте навчатися в Нідерландах, спочатку отримайте коротку консультацію з питань вступу. 


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Вища освіта