Освіта в США: як заощадити час та гроші?

Однією з основних перешкод для здобуття освіти в США є висока вартість навчання. У цій статті ми розповімо, як не лише заощадити на освіті, а й зберегти ваш час.

Спосіб 1. Community College + університет (2+2).

Усі звикли вважати, що наш традиційний український коледж — це навчальний заклад, який часто порівнюють з училищем. Але ви повинні розуміти, що Community College – це не просто коледж, а повноцінний виш. Саме він надає асоціат і націлений допомогти студентам отримати місце у найкращих вишах США. Цей спосіб значно збереже ваш бюджет за перші два роки навчання. Тому він вважається оптимальним. Річне навчання в коледжі коштує $7000-10000, в той час, як отримати рік освіти в університеті коштуватиме від $15000 на рік.

Наприклад, відучившись два роки у Community College, студенти переводяться на третій курс і після закінчення їм вручають диплом бакалавра. Якість знань абсолютно не відрізняється від університетської освіти, оскільки упродовж двох курсів студенти вивчають ідентичні загальноосвітні дисципліни. Через два роки, вивчаючи загальну академічну програму, студенти здобувають асоційований ступінь. Після отримання сертифіката Associate Degree відкривається можливість вступити до престижного вишу. Завдяки співпраці громадських коледжів з багатьма освітніми закладами студент може зарахуватись на 3-й курс автоматично.

Більше того, отримавши асоціат, ви як іноземний студент можете подаватись на ГРТ (один рік оплачуваного стажування за вашою спеціальністю), а після цього у вас є можливість вступити на 3-й курс університету та продовжувати навчання. Після отримання ступеня бакалавра ви знову можете подаватися на рік оплачуваного стажування за фахом. А вступивши відразу на 1-й курс до університету, ви отримаєте рік на роботу лише наприкінці 4-го курсу.

Мінімальні вимоги для вступу міжнародних студентів – це одна з важливих переваг Community College. Наприклад, щоб бути зарахованим до університету, потрібно володіти англійською мовою на високому рівні, тоді як для коледжу достатньо рівня Upper Intermediate. При нижчому рівні англійської мови коледжі надають підготовчі курси, які допоможуть вам досягти потрібних знань лише за кілька місяців. Також термін вступу до вищих навчальних закладів починається пізніше, ніж до університету. Для вступу до університету важливо подати всі необхідні документи за 8-9 місяців до початку навчального року. У коледжах цей термін настає щонайменше за два місяці, що дає вам можливість не поспішати і добре обміркувати свій вибір. Тому цей варіант є основним, тому що ви здобуваєте якісну освіту за доступною ціною та практику, яка є головною ланкою у навчанні.

Про спосіб 2 та 3 читайте тут. 

дізнайся про популярні університети та програми в сша, відгуки та нюанси, про особливості навчання та додаткові можливості на сайті та отримай безкоштовну консультацію наших експертів.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини Бізнес курси, MBA Вища освіта