Бранжова школа в Польщі. Варіант средньої-спеціальної освіти

Бранжова школа в Польщі. Варіант средньої-спеціальної освіти

Ми знаємо лише про технікуми і ліцеї Польщі, але є Бранжова школа (Branżowa szkoła). Що це таке?

Бранжова школа I ступеня (раніше вона мала назву професійна школа або szkoła zawodowa) — 3 роки навчання, безкоштовно. Аналог профтехучилища, навчання відбувається у межах вивчення спецдисциплін по обраній спеціальності. Після закінчення школи та здачі професійного екзамену випускник отримує диплом, який підтверджує присвоєну йому професійну кваліфікацію.

Бранжова школа II ступеня (професійна школа/szkoła zawodowa) — 2 роки навчання, безкоштовно. Для отримання повної середньої освіти та можливості здобуття подальшої вищої освіти, випускники можуть продовжити навчання в бранжовій школі II ступеня, технікумі або ліцеї для дорослих, в які вони зараховуються одразу на другий курс.

При цьому, вступати на 2 рівень, щоб отримати освіту можна вже і за іншою спеціальністю.

Абітурієнти в Польщі вступають до вищих навчальних закладів на підставі іспитів, які називаються «Matura» або «Egzamin Maturalny», іншими словами — атестат зрілості. Учні випускних класів польських технікумів та ліцеїв здають одразу кілька предметів, за результатами яких вступають до університету.

Обов'язковими предметами для здачі є польська, іноземна та математика. Окрім цих предметів, учень повинен вибрати ще один предмет. Можна скласти до 5 додаткових предметів.

Сама матура проходить у двох варіантах: письмовий іспит (учні отримують тести і повинні вибрати правильні варіанти відповіді або дати відповідь на відкриті питання) і усний (учні тягнуть квитки, розповідають теми та відповідають на запитання).

Або поки ви навчаєтеся в ліцей, технікумі чи бранжовій школі в Польщі, ви можетет дистанційно, або екстернат (домашнє навчання) отримати свідоцтво про повну середню освіту української школи.

Для державних університетів Полщі потрібен результат мультипредметного тесту (аналог ЗНО), а для приватних університетів Польщі достатньо наявності свідоцтва про повну середню освіту.

Ми супроводжуємо на вступ до Бранжових шкіл:

  • ми організуємо курс польської мови для вступників;
  • подаємо заявки;
  • отримуємо зарахування;
  • бонюємо гуртожитки;
  • консультуємо щодо виїзду.

Запис на безкоштовну консультацію: [відкрити контакти](095) 940-18-86, viber telegram

Плануйте вчасно, адже мовна підготовка потребує часу, як і підготовка пакету документів.

Подача документів завершується 15 червня.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини Програми для школярів Середня освіта