Вступ до університету за кордоном: які 5 помилок роблять найчастіше?

Вступ до університету за кордоном: які 5 помилок роблять найчастіше?

Досвід наших менеджерів говорить про те, що помилки тих, хто прагне вступити до вишу за кордоном, зазвичай досить типові. І часто буває так, що здійснення цих прикрих помилок коштує цілого року навчання.

Досвід наших менеджерів говорить про те, що помилки тих, хто прагне вступити до вишу за кордоном, зазвичай досить типові. І часто буває так, що здійснення цих прикрих помилок коштує цілого року навчання. Але можна піти іншим шляхом і отримати допомогу. 

Запишіться на швидку консультацію

Багато студентів вважають, що самостійно розберуться в процесі зарахування, але практика говорить про інше. З агентством вступ стає легким, швидким, безпроблемним. Документи не будуть містити помилок, а ви будете мати уявлення про той виш, куди збираєтесь вступати. 

Тому ми дамо вам 5 важливих порад, як уникнути відмови. Почитайте самостійно та покажіть батькам. 

На що варто звернути увагу майбутнім студентам? Ось 5 ключових моментів!

Студенти не на тому зосереджують увагу

Часто вступити у популярний серед абітурієнтів університет буває дуже важко. А деякі з вишів, що у всіх на вустах, можуть не пропонувати ту спеціальність, яку ви хочете. 

Поширена помилка полягає в тому, що студенти обирають місце розташування навчального закладу, а потрібно дивитися на рейтинг самого навчального закладу. Але в той же час варто проаналізувати: чи конкретно вам підійде місце проживання, клімат і можливості роботи. Так, за кордоном більшість студентів працює. Це нормальна практика через те, що, наприклад, у США навчання є занадто дорогим. 

Наша робота полягає в тому, щоб проінформувати студента про всіх можливі складнощі. І вони будуть стосуватися не лише навчання. Варто зрозуміти: життя там, куди ви хочете вступити, зовсім інше. Це і про мову, і про культуру, і про традиції, і про вимоги до вас. 

Відсутність питань у студентів

Наші менеджери щотижня проходять тренінги від університетів. Тому вони мають актуальну інформацію щодо вимог, їм просто вам допомогти. 

Не бійтеся ставити питання. Університети часто проводять семінари. Радимо відвідати спеціалізовані виставки, присвячені навчанню за кордоном.

Важливі навіть питання щодо харчування, медичного обслуговування, наявності громадського транспорту біля кампусу. Ви проведете 4 роки у кампусі або винаймаючи житло, далеко від рідного дому. Вам має бути зручно.

Надважливим є планування процесу зарахування

У кожного американського університету своя процедура зарахування. Як правило, вони мають певний портрет студента, якого хочуть бачити у своїх лавах. Важливі спортивні досягнення, мотиваційний лист, інколи навіть вміння грати на музичних інструментах. 

Через те, що все робиться в останню хвилину, часто виникають помилки. Тож починайте діяти приблизно за рік. Вивчайте мову, збирайте документи. 

EDUSTEPS допоможе у відстеженні вашої аплікації, тому звертайтеся!

Планування майбутнього

Переконайтеся, що ваша спеціальність має попит. Не зайвим буде вивчити вимоги роботодавців та зміст різних навчальних програм. Не можна жити одним днем. Навчання потрібне, щоб потім працювати та заробляти так, щоб отримати гідний рівень життя. Саме для цього ви і вступаєте у закордонний виш. Ви потім будете вдячні цій пораді, адже спеціальність, яку ви оберете, не втратить актуальності. Варто подивитися статті на тему популярних професій та професій майбутнього: ми стоїмо на порозі разючих змін у ринку праці. Чимало видів діяльності зараз автоматизуються. Відбувається стрімкий розвиток роботів, штучного інтелекту. 

СамооцінкаЗайва скромність проявляється в тому, що студенти ігнорують свої досягнення. Покажіть себе: вас можуть взяти до університету лише, якщо ви себе правильно презентуватимете. Розкажіть про участь у конкурсах, спортивні досягнення. Можливо, ви були волонтером? Варто сказати про це. Мовчати — це точно не те, що варто робити. 

Зайва самовпевненість виявляється в тому, що студенти не можуть оцінити свої можливості до кінця. Університети високого рейтингу не беруть до своїх лав студентів із скромними здобутками. Але ви можете себе “продати” менш відомому вишу, ніж Гарвард, і здобути чудову освіту, яка сподобається вашому роботодавцю, і якою ви будете пишатися. 

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном, яке є офіційним представником приймальних комісій закордонних навчальних закладів. Обирайте EDUSTEPS Premium і отримуйте візову підтримку і супровід персонального консультанта. 

Для початку скористайтеся безкоштовною консультацією. Вона необхідна, щоб ви могли зрозуміти, як відбувається процедура вступу, які на вас чекають етапи. 


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Вища освіта