Подолання мовного бар'єра українськими студентами

Подолання мовного бар'єра українськими студентами

Багато хто думає, що найскладнішою є граматика. Проте виявляється, що особливості вимови та лексика створюють більше труднощів...

Страх невідомого та очікування пригод притаманні усім студентам, які починають навчання за кордоном. Проте юний вік сприятиме тому, що нове середовище швидко стане звичним. Звісно, якщо студент вивчатиме мову країни, у якій навчається, старанно, систематично і дисципліновано. Краще почати ще в Україні, тоді за кордоном буде легше, принаймні найпростіші побутові ситуації не будуть викликати остраху. 

Ви не поодинокі у своїх труднощах! І розуміння цього вже надає сили. Ми хочемо дати вам кілька порад, як зменшити стрес через необхідність подолання мовного бар’єра. 

Топ-5 порад, як подолати мовний бар’єр

Серед численних рекомендацій, як подолати мовний бар’єр, пропонуємо звернути увагу на наступні:

  1. Приділяйте більше уваги вивченню мови: користуйтеся будь-якою нагодою.
    • Це ключовий аспект. Беріть активну участь у заняттях, не нехтуйте виконанням домашніх завдань на мовних курсах. 
  2. Відвідуйте розмовні клуби хоча б інколи.
    • Розмовні клуби надають можливість практикувати мовлення в невимушеній атмосфері. Знайдете нових друзів і прокачаєте лексику. Теми розмовних клубів зазвичай актуальні для молоді. Разом ви будете дивитися фільми та вести цікаві дискусії. 
  3. Заняття з носіями мови.
    • Носії мови можуть вказати вам на специфічні нюанси використання слів та виразів, допомогти з правильною вимовою. Ви знайдете психологічну підтримку саме від носіїв: вони більше відмічають успіхи студентів, ніж звичайні викладачі. А ще з ними цікаво!
  4. Дивіться фільми та читайте літературу.
    • Зупиняйтеся, щоб прослухати ще раз незрозумілі місця. Незнайомі слова краще виписувати. Радимо вам не нехтувати купівлею словника. Він більш правильно перекладає за електронні перекладачі. З його допомогою ви можете вивчити мову швидше за рахунок зорової пам’яті. 
  5. Пориньте в мовне середовище.
    • Для опанування базового рівня для щоденного спілкування достатньо провести у мовному середовищі 2–3 місяці. Так, для побутового володіння мовою вам буде достатньо зовсім небагато часу. А опануванню мови на більш глибокому рівні сприятиме сам факт відвідування занять в університеті та мовних курсів, де буде закріплюватись граматика та лексика. 

Що найскладніше у вивченні іноземної мови

Багато хто думає, що найскладнішою є граматика. Проте виявляється, що особливості вимови та лексика створюють більше труднощів. Є розмовні вирази, які при академічному вивченні мови не розглядаються, що може заважати розумінню. Не кажучи вже про чималу кількість діалектів. 

У нас не тільки можна отримати пораду щодо вибору закордонних освітніх закладів, мовних курсів та стратегії вивчення мови за кордоном. Ми також допоможемо знайти квитки й дах над головою з кращими умовами проживання, щоб ваша адаптація відбулася швидше. У нас є консультанти, що допоможуть зібрати повний пакет документів та здійснити без проблем отримання візи.  

На вас чекають захопливі роки навчання та наша підтримка на шляху до омріяної спеціальності! Чимало студентів, які вже навчаються або закінчили навчання в минулому, відчували те саме, що і ви. Але через рік, як правило, вільно володіли мовою. Багато що залежить від вас. Шукайте підтримку у професіоналів.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Вища освіта