Чим вигідна освіта у Словаччині — 7 реальних причин

За статистикою більше 70% абітурієнтів обирають заклади вищої освіти у містах не за пропискою. Якщо у вашій родині є майбутній абітурієнт, то чому б не замислитися про перспективи отримання європейської вищої освіти у Словаччині?

Безкоштовна освіта

Навчання в державних університетах Словаччини абсолютно безкоштовне для всіх студентів, незалежно від їх громадянства. Це стосується як бакалаврських, так і магістерських програм, за умови, що викладання буде проводитися словацькою мовою. Студенту буде потрібно сплатити за проживання у гуртожитку, харчування та інші особисті витрати.

Легкість вступу

На відміну від українських «вишів», у Словаччині можна вступити без ЗНО / НМТ та навіть вступних іспитів. За основу береться середній бал за останні чотири роки навчання дитини, і в залежності від обраного закладу та факультету, цей прохідний бал може бути навіть 7 або 8. 

Якість освіти

Словацькі університети пропонують високоякісну освіту за Болонською системою, яка відповідає європейським стандартам. Багато програм акредитовані міжнародними організаціями, а дипломи визнаються роботодавцями по всьому світу. 

Широкий вибір програм

У Словаччині представлений широкий спектр програм на будь-який смак: від інженерії та медицини до бізнесу та гуманітарних наук. Водночас студент може самостійно обирати графік занять та відвідувати тільки ті пари, які потрібні йому за фахом. 

Можливість працевлаштування

Країна має розвинену економіку з багатьма можливостями для працевлаштування. Випускники словацьких університетів затребувані на ринку праці як у Словаччині, так і в інших країнах ЄС. Водночас студенти під час навчання можуть взяти участь у програмі по обміну студентами та продовжити навчання в іншій європейській країні. 

Географічне розташування та доступність

Словаччина недорога країна для проживання порівняно з іншими країнами Західної Європи. Це робить освіту тут більш доступною, а вартість проживання низькою. Водночас вдале географічне розташування в центрі Європи дозволяє студентам багато та дешево подорожувати до інших країн. 

Можливість вивчити мову

Словацька мова належить до слов'янської групи мов і на 68% подібна до української, тому українцям буде легко її вивчити. Знання ще однієї іноземної мови відкриває перед студентами нові можливості для працевлаштування не тільки в Словаччині, а й в Україні.

Компанія Educate Agency більше 8 років допомагає українським абітурієнтам обирати та вступати до закладів вищох освіти Європи, а саме Словаччини та Чехії. Наприклад, у Чехії можна рік навчатися в офлайн мовній школі перед вступом. Серед послуг компанії не тільки консультації та супровід, а й допомога у вивченні мови всього за 6 місяців реально прокачати свої знання зі словацької з рівня А1 до В1 чи навіть В2.

Більше корисної інформації можуть надати менеджери Educate Agency онлайн або за телефонами, вказаними на офіційному сайті компанії.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Вища освіта Підготовка до вступу в університет Програми для студентів