З якого віку готувати дитину до вступу у ЗВО Словаччини та Чехії

Перше питання, з яким до нас звертаються батьки майбутніх студентів — коли починати готуватися до вступу? Скільки треба вчити мову? Та багато іншого, розповімо про все детально.

Вітаємо, на зв’язку Educate Agency освітня компанія, яка вже більше 8 років допомагає абітурієнтам зі вступом до закладів вищої освіти Словаччини та Чехії на бюджет. Чому саме ці країни? Тому що в них діє програма надання безкоштовного навчання для студентів денної форми словацькою та чеською мовою, відповідно.

З якого віку починати готуватися до вступу?

В Словаччині та Чехії, як і в інших європейських країнах є декілька форм навчання. Учень після дев’ятого класу може вступити до коледжу і навчатися на денній формі 4 роки. Випускники одинадцятого класу можуть одразу вступити до вищих навчальних закладів і отримати ступені бакалавра чи магістра. Час навчання буде визначатися ступенем, який планує здобути студент, та спеціальністю, яку він обере. Наприклад, навчання у медичному ЗВО буде довше, ніж у гуманітарному чи педагогічному.

Виходячи з того, після якого класу учень планує вступати до ЗВО ведеться розрахунок віку для початку підготовки:

  • плануєте поступати в коледж після 9-го класу слід починати готуватися вже у 8-му класі;
  • є бажання закінчити всі 11 класів в Україні розпочинати підготовку варто з 9-10 класу.

Багато хто з батьків вважає, що краще розпочати якомога раніше, проте у 10 чи 12 років дитина ще не мотивована та може не розуміти навіщо їй це потрібно, тому навчальний процес може виявитися недостатньо ефективним. 

Як довго потрібно вчити мову?

Словацька, чеська відносяться до групи слов’янських мов, тому вивчити її носіям української буде набагато простіше. Наприклад, словацька мова на 68% подібна до української, а чеська на 55%, відповідно. При регулярних заняттях вивчити ці мови реально за 6 місяців. У Educate Agency ми всіляко допомагаємо майбутнім абітурієнтам вивчити ці мови з нуля до рівня В1, В2. Для цього ми організували мовну школу онлайн зі словацької мови та офлайн вивчення чеської мови в місті Прага. Для кожного учня ми підбираємо індивідуальний план навчання, виходячи з його навичок, знань та бюджету. Наприклад, це можуть бути як індивідуальні заняття з викладачем до 5 разів на тиждень, так і заняття в групах по 6 слухачів 2-3 рази на тиждень по 60 хвилин. Вартість одного заняття в групі буде складати всього 200 гривень.

Прокачати знання з носіями можна також декількома способами:

  • заняття онлайн з носіями словацької;
  • літній табір в Словаччині;
  • офлайн мовна школа в Празі на один рік.

І це тільки найпоширеніші послуги, але в Educate Agency ми завжди йдемо назустріч майбутнім студентам.

А що після підготовки?

Компанія Educate Agency пропонує не лише допомогу у вивченні мови. Ми підходимо до питання вступу абітурієнта комплексно та надаємо підтримку на всіх етапах: від подачі документів у ЗВО до супроводу абітурієнта безпосередньо у Словаччині та Чехії. Наші представники на місцях допоможуть студенту відкрити рахунок в банку, отримати лікарську допомогу в разі потреби, вирішити питання з візою, пошуком житла та всіма побутовими питаннями, які можуть виникнути. 

Резюмуючи: про питання початку підготовки до вступу можемо сказати, що найкращим мотиватором для дитини буде її прагнення вступити на ту спеціальність, яка їй подобається. Якщо ви, як батьки, бачите бажання своєї дитини обрати певний фах ще у 7-8 класі, і ви впевнені, що будете навчатися саме за ним можете вже починати вивчати мову. Та навіть, якщо і в 11-му класі дитина ще розгублена ще є час встигнути підтягнути мову та знайти цікавий навчальний заклад за кордоном. Готуватися до вступу ніколи не пізно, головне мати бажання.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Вища освіта Підготовка до вступу в університет Програми для студентів