Причини відмови у візі в Канаду

Причини відмови у візі в Канаду

Ми не бачимо реального збільшення відсотка відмов, просто попит на навчання в Торонто саме серед українців зріс. Ситуація із цим стабільна, візу можна отримати, якщо дати ситуації і своїй спроможності відповідати критеріям правильну оцінку. 

Відмова у візі в Канаду для студентів є прикрістю. Нам пишуть з питанням — що робити? На перший погляд, відмов останнім часом більше. Чи насправді є така проблема? Подивімось статистику і проаналізуємо помилки, які допускають апліканти. Їх можна уникнути, і ви отримаєте позитивну відповідь. Не втрачайте віру, скористайтесь нашими порадами, щоб мати підґрунтя для подачі аплікації, знати критерії, на які звертають увагу. 

Трохи статистики відмов у візі для студентів у Канаду: стало більше чи ні

Процент тих, кому візу погодили, такий, які в минулі роки — 60-70 %. Це досить високий показник, ставлення до українців у Канаді в цілому досить-таки позитивне. Але якщо ви не відповідаєте фінансовим критеріям, то буде відмова. 

Ми не бачимо реального збільшення відсотка відмов, просто попит на навчання у Торонто саме серед українців зріс. Ситуація із цим стабільна, візу можна отримати, якщо дати ситуації і своїй спроможності відповідати критеріям правильну оцінку. 

Порада EDUSTEPS: ми відповідально ставимося до питання підготовки документів! Докладемо усіх зусиль, щоб ви таки отримали візу. І у нас і досвід, і відповідні зв’язки із закладами освіти.

Запис на швидку консультацію.

Найпоширеніші причини відмови у візи в Канаду

1. Відсутність візової історії

Хороша історія подорожей вкрай важлива, щоб візу погодили, особливо, якщо студенту 18 чи 21 рік. Вважається, що на цей час він уже має подорожувати по світу. 

Порада EDUSTEPS: якщо ви бажаєте здобути освіту в Канаді, знайдіть час для подорожей до США або поїдьте перед поїздкою в Європу, щоб підтягнути комунікаційні навички на інозмемній мові. 

2. Завідомо неправдива інформація

Якщо у вас були відмови у візі в інші країни (наприклад, в США), не варто приховувати це. Це негативно відобразиться на вашій репутації.

Надавати можна лише правдиві довідки. Інакше шлях до подорожей не лише до Канади, але і в США буде вам закритий на кілька років. 

3. Фінанси

Фінансова подушка необхідна, і її наявність перевірять. У вас має бути така сума, що покриє вартість навчання і проживання у Канаді. До того ж має бути законне джерело ваших власних доходів або доходів спонсора. Ви маєте першочергово звернути увагу на фінансове забезпечення. За можливості працюйте і навчайтесь одночасно, це високо ціниться у Канаді.

4. Відсутність логічного викладу в анкеті, суперечливість різних фактів про вас між собою

Неточності для вас — великий мінус. Розглянемо кілька прикладів.

5. Вивчення мови як причина часто не спрацьовує, коли ми говоримо про Канаду

Це буде виглядати підозріло. Покажіть, що у вас є інша мотивація, знання, щоб стати в Канаді дійсно корисним фахівцем і ці знання направити для розвитку України. Це головне для посольства. Студентська віза не призначена для перспективи залишитись назавжди. І повірте, що знання мови не настільки критичне. Про причини, які працюють, ми більше поговоримо на консультації. Навіть якщо ваша англійська слабка, ми надамо вам можливі формулювання причини, які можна вписати в анкету, щоб мати успіх. 

6. Помилковий вибір спеціалізації

Будьте послідовні й думайте про те, як програма може вплинути на ваше життя та професійні можливості. Краще обирайте схожі на вашу поточну діяльність програми. Або починайте навчання в Україні за гуманітарним або технічним напрямом відповідно, щоб дотримуватись обраного шляху уже в Канаді. Не можна різко змінювати напрям. Це говорить про вашу несистемність, непередбачуваність. Таким аплікантам відмовляють перш за все.

Важливо, щоб ваша родина не мала боргів перед державою, справно платила податки, не мала правопорушень тощо. 

Відсутність причин для того, щоб повернутися, викликає неабияку підозру

Вам треба довести, що ви повернетесь на батьківщину.

Що ж впливає на зв'язок з батьківщиною?

1. Нерухомість

Звісно, нерухомість має бути вашою, а не батьків. 

2. Стабільна робота і заробіток в Україні

Високий законний дохід — ваш плюс в карму. Ви стаєте особистістю, до якої у посольстві ставляться з прихильністю, повагою, а не з насторогою. Показуйте вашу самостійність і зрілість у прийнятті рішень. Якщо ж немає регулярного заробітку, у посольства може закрастися сумнів, що ви не повернетесь до України. 

Ще одне: при відмові обов’язково вказується причина, тому ми можемо разом із вами попрацювати над помилками, і візу в результаті ви отримаєте легко. Причина формулюється в загальному, але ми з вами проаналізуємо, що все-таки було не так, чому сталася відмова. Успіх чекає на вас. Але за умови, якщо будете відповідати критеріям. Тож ваше завдання — працювати на Батьківщині у стабільній компанії, мати гарну роботу, мотивацію, фінансове забезпечення, бути корисним і підготованим. 

Під час підготовки документів на візу в посольство Канади перевірте логічність викладу інформації в аплікації. Звертайтеся до нас, якщо є будь-які питання. Ми проаналізували лише деякі поширені причини відмов у канадській візі на навчання, проте реально їх може бути більше. Є немало підводних каменів. Тільки з досвідом приходить розуміння, як саме легко здобути прихильність посольства. Саме тому вам краще звернутися до агентства, не витрачаючи час на марні спроби.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Вища освіта