Нове шкільне меню
Опубліковані шаблони технологічних карт на сайті Міністерство охорони здоров'я України.
В кінці жовтня на сайті Міністерство охорони здоров'я України опублікована документація (технологічні карти) для страв, що готуватимуть дітям у школах. Над наповненням матеріалів працював Євген Клопотенко з командою соціального проєкту з покращення культури харчування Cult Food.
Шаблон технологічних карт розробляли спеціалісти Національного інституту харчових технологій. Усі технологічні карти пройшли експертизу в Державній установі «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН України», а Держпродспоживслужба видала на них висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи.
Документи — у вільному доступі і будь-яка школа може використовувати їх. Найбільший плюс — те, що їх не потрібно повторно погоджувати.
Завантажити техкарти можна за посиланням: https://bit.ly/3nuLMbb
Страви та вироби з цієї технологічної документації можна вносити до будь-якого сезонного меню, зокрема і зимового. В ній наведено всі необхідні розрахунки (брутто/нетто, енергетична цінність тощо), зазначені процеси приготування та температурні режими. Також є технологічні карти на безглютенові страви та інструкції, як таку їжу готувати.
Джерело: https://moz.gov.ua/article/news/moz-opublikuvav-tehnologichni-karti-novogo-shkilnogo-menju
#proficlub #profi_club #proficlubua #profi_club_ua #шкільнехарчування
Коментарі
Невірно заповнені поля відзначені червоним.
Будь ласка, перевірте форму ще раз.
Ваш коментар відправлений і буде доступний на сайті після перевірки адміністратором.
Інші статті в категорії Готельно-ресторанний бізнес, туризм, HoReCa