Цікаве про шампанське
Назва «Шампанське» є захищеною законом зареєстрованою торговою маркою, інші виробники не мають права називати ігристі вина власного виготовлення «шампанським».
Є легенда, що 4 серпня 1668 року П'єр Періньон, монах-бенедиктинець винайшов шампанське. В абатстві бенедиктинців Періньон служив майстром льоху. Саме він розробив принципи, за якими виробляють шампанське і сьогодні. Кажуть, коли він вперше дегустував нове ігристе вино, то закричав: «Швидше сюди, я п'ю зірки!».
Періньон сприяв розвитку виноградарства в провінції Шампань, яка здавна конкурувала з виноробами Бургундії. Площа виноградників абатства при ньому виросла вдвічі.
А ви знали що...
🟠 пляшки для шампанського роблять з товстого скла, що витримує тиск в 6 атмосфер. Раніше працівники винних погребів серйозно ризикували отримати якесь каліцтво через вторинне бродіння ігристого вина та розірвання пляшок
🟠 для класичного шампанського використовують виноград тільки трьох сортів (Шардоне, Піно Нуар і Піно Меньє), який збирають взавжди вручну
🟠 молоде шампанське - до 3 років - має смак свіжих фруктів і свіжий квітковий аромат. Зріле шампанське - від 3 до 5 років - зі смаком сухофруктів, спецій і кондитерських виробів. Після п'яти років шампанське набуває аромат цукатів, меду і невелику аристократичну гірчинку.
Коментарі
Невірно заповнені поля відзначені червоним.
Будь ласка, перевірте форму ще раз.
Ваш коментар відправлений і буде доступний на сайті після перевірки адміністратором.
Інші статті в категорії Готельно-ресторанний бізнес, туризм, HoReCa