Розроблено нове шкільне меню
Повноцінне 4-тижневе меню буде впроваджено вже з 1 вересня.
24.05.2021р презентували нове повноцінне 4-тижневе меню, розроблене в межах робочої групи шеф-кухарем Євгеном Клопотенком та командою проєкту CultFood спільно з технологами, дієтологами та представниками МОЗ України. Нове меню складається зі 160 страв, які будуть використовуватись залежно від кратності харчування для кожного окремого закладу освіти.
Меню розроблялись на підставі норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305. Раціон учнів стане більш збалансованим і різноманітним.
Нові чотирьохтижневі меню включають:
- різноманітний раціон (страви повторюватимуться раз на 2 місяці, а не кожні 2 тижні);
- збалансоване та корисне харчування (зменшено споживання хліба та врегульована калорійність страв);
- різноманітний вибір каш (крім рисової, гречаної та вівсяної у меню додали булгур, пшоняну крупу, сочевицю та кускус).
- 160 рецептів, серед яких – традиційні українські страви (банош, шпундри, вертута, полтавський борщ, товчанка тощо), популярні страви світової кухні (пастуший пиріг, цінабон з корицею, чилі кон карне, лобіо та інші), а також безглютенові позиції (банановий бісквіт, булочка з корицею, печиво горіхове, млинці); З
технологічною документацією на страви та вироби можна ознайомитись за посиланням - https://drive.google.com/drive/u/3/folders/1F1_cxW3EuvSQ8D2Jvvs4jGHBWgr_QLs2.
Зауваження та пропозиції приймаються Директоратом громадського здоров’я та профілактики захворюваності МОЗ України протягом 10 днів з дня оприлюднення у письмовому (01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7) або електронному ([відкрити контакти] ) вигляді.
Коментарі
Невірно заповнені поля відзначені червоним.
Будь ласка, перевірте форму ще раз.
Ваш коментар відправлений і буде доступний на сайті після перевірки адміністратором.
Інші статті в категорії Медицина, фармацевтика Охорона праці, санітарні норми