НАССР в харчовій галузі
Напередодні семінару, що відбудеться 08-09 квітня в м. Києві, хотіли б торкнутися теми особистої гігієни персоналу на виробничому об'єкті.
Одна з основних причин поширення захворювань, пов'язаних з вживанням харчових продуктів, полягає в недотриманні правил особистої гігієни персоналом харчових підприємств.
Недотримання таких елементарних правил санітарії та гігієни персоналу, рано чи пізно може вплинути на безпечність готового продукту і на імідж компанії-виробника, відповідно.
Яких же основних правил має дотримуватись персонал:
- у межах виробничої зони працівники повинні носити санітарний одяг, санітарне взуття, шапки і сітки для волосся, маски, за необхідності рукавички, а виходячи з зони змінювати його;
- працівники не повинні носити годинник або біжутерію;
- під час роботи не можна приймати їжу, курити;
- під час роботи часто мити і дезінфікувати руки.
Окрім наявності санітарного одягу, інспектори насамперед перевіряють, чи передбачена підприємством легкодоступна раковина для миття рук. Наявність рукомийника на виробничій ділянці (навіть якщо це організація заходів виїзного обслуговування) відразу свідчить про те, що харчове підприємство вживає всіх необхідних заходів обережності, обслуговуючи клієнтів.
Здоров'я працівників і особиста гігієна - це головні компоненти програми санітарного контролю підприємства!!!
Глибше розглядатимемо подібні питання на семінарі "Принципи НАССР в харчовій галузі".
Серед програмних питань семінару-практикуму:
- Законодавчі вимоги до підприємств харчової галузі
- Загальні положення стандарту ISO 22000
- Основні вимоги НАССР до виробництва та закладів громадського харчування
- Порядок дій при впровадженні СУБХП.
- Практична робота - визначення операційних програм-передумов та критичних точок контролю згідно аналізування небезпечних чинників
- Особливості внутрішнього аудиту згідно стандартів серії ISO.
Будемо раді поспілкуватись з Вами)
Коментарі
Невірно заповнені поля відзначені червоним.
Будь ласка, перевірте форму ще раз.
Ваш коментар відправлений і буде доступний на сайті після перевірки адміністратором.
Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Виробництво, промисловiсть Готельно-ресторанний бізнес, туризм, HoReCa